Alla inlägg den 17 juni 2011

Av Therese - 17 juni 2011 10:33

Vad händer med vädret egentligen? Igår var första dagen som solen tittade fram ordentligt och idag är det spöregn och 11 grader varmt (kallt?!) ute, what´s up med den svenska sommaren?

Hoppas innerligt att solen tittar fram i lagom mängd imorgon, för då är det tävlingsdags igen. Pica, jag och världens bästa hästskötare Mimmi åker till ÖFK där det skall ridas en LA:3. Så imorgon blir det premiär av den "nya framridningens tekniken" som innebär tidsmässigt 20 minuter med 90 % galopparbete. Spännande!


Ridmässigt denna vecka har det känt väldigt bra. I tisdags red jag på dressybanan som blivit harvad och var helt kanon att rida på! Där borta tränade jag program. Red fram som om det vore tävling och sen red jag genom programmet. Kändes rätt bra, självklart är det de där jäkla skänkelvikningarna som spökar och krånglar till allt men i övrigt helt okej. Pica bjuder helt underbart fint i mellantraverna och börjar veta vad som händer vart i programmet nu. I mellangalopp får jag inte driva för mycket utan mest låta Pica länga och jag bara hänga med och hålla ihop, för annars byter hon. Samma sak i den ökade galoppen, hänga med men hålla om lite tydligare för att bibehålla ökningen hela vägen. Dock inte för kraftig skänkel då blir hon tjurig och slänger in baken, lite svagt "bogen in"-tänk alltså.

Det jobbiga inför en tävling är att jag så väl vet att "så här måste jag göra här, och så där där", men väl inne på banan blir det ofta lätt hjärnsläpp och fokus på fel saker. Men denna gång kanske jag kan lyckas   


Idag rider jag Pica i en låg och rund form en kort sväng, jobba igenom kroppen och avslappnat helt enkelt. Därefter blir det tävlingsförberedelser och ikväll ska vi ha möte inför Lillhärdalsresan hemma hos mig, jag bjuder på tårta!

Avslutar med en bild på Pica i sin nya (fyndade!) grimma som jag köpte i Uppsala.
På återseende!


  

 

// therre

 

Ändring: Ingen tävling imorgon, pga. regnet idag och därav framflyttad tävling (till em/kväll!), kan därav inte längre åka... (Tur jag får mina pengar tillbaka iaf!)

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards