Alla inlägg den 2 juli 2011

Av Therese - 2 juli 2011 18:49

Idag blev det tävling i Lindesberg och fortfarande lyckas vi få till placeringar där, helt otroligt! Lindesberg är nog min favorit tävlingsplats   


Började dagen med att direkt koppla på transport på bilen och köra ned innan det var dags för morgonfodring av 7 stycken hästar. Transportmässigt har Pica och jag uppgraderat oss ordentligt från förra året, då såg det ut så här:


  

 Therre och Pica 0.5

Idag såg det ut så här:


  

Therre och Pica 2.0


Efter att både hästar och människor fått frukost i magen var det dags för knoppning. När jag kom ut i stallet efter att ha ätit min macka gick Pica direkt och ställde sig i hörnet, hon visste precis vad som skulle ske! Lilla vän   

Men knoppar fick hon minsann i manen och lika fin som vanligt blev hon. Sen blev det utsläpp av hästar, Pica och Ganzy var missnöjda eftersom de fick gå ut i sjukhagar istället för sommarhage. Mockning av box och sedan var det time för lastning som även idag gick primaballerina. Pica går rakt på transporten och sen är det bara att stänga in henne. Efter det snabbt upp med Ganzy till sommarhagen och sedan avfärd med destination Lindesberg.


Bilfärden gick smidigt, kändes mycket behagligare och säkrare att köra den här gången än förra. Kändes lite mer hemtamt denna gång.
Väl framme var det ingen panik-Pica som visade sig utan hon ställde sig istället och käkade lite i transporten, helt cool-lungt. Så jag kunde gå iväg och visa dispens och vaccination samt besöka toan.
Urlastning och därefter gör klart för uppsittning. Framskrittning ca 10 minuter, därefter framridning ca 20 med mycket galopp med rund och låg form. Kändes faktiskt rätt så hyfsat, dock blev hon lite seg.
Inne på banan tog jag galopp direkt och inte en endaste tillstymmelse till spändhet. Galopp, galopp i samma runda låga form som på framridningen och därefter startsignal. Fick till en, vad jag tyckte, bra första hälsningshalt. Men det tyckte inte domaren utan det blev som vanligt en femma. Sedan blev det sexor och sjuor rakt igenom förutom skänkelvikning undan vänsterskänkel som belönads med en fyra (koeff på den såklart!). Hela ritten kändes lite seg och lite slarviga vägar (fy skäms på mig!), men domaren tyckte tydligen något annat och vi skrapade ihop hela 63,55 % som gav oss en andra placering i klassen. Jag hade efter ritten tagit av mig kavaj, plastrong och nästan på väg av med hjälmen när resultatet kom, då var det liksom bara att klä sig igen och hoppa upp.


 

Okej, inte min bästa fotodag!


Slutkommentaren: Trevlig uppvisning, står emot något men du red effektivt.
Fick en sjua på sitsen, jippie! Pica firade på ärevarvet med att göra lite bakut- och bocksprång, tror hon fick en broms(jävel!) under magen.


Till andra klassen blev det kort vila och sedan framridning igen. Här var hon vrångare än vrångast! Jag kunde knappt ta i tygeln, knappt lägga intill skänkeln. Minsta lilla så var det tvärnit, men det var bara att gulligulla och klappa och säga "duktigt" hela tiden. Lock och pock kan man kalla det!
Inne på banan var hon ganska så bra i traven, men när skritten och galoppen kom blev det pannkaka av alltihop. Stoppade upp och stod still, vägrade gå fram. Lock och pock igen. Men vi tog oss runt utan några större utviftningar från Picas sida, dvs caprioller och bakuter. Fick ihop totalt 55, 12% och mer ska vi inte ha! Men det är ju skönt att på det som gick bra, dvs när hon gick framåt hade vi bara sjuor och det andra fyror. Så det är bara att träna mer och komma igen till nästa tävling helt enkelt.

Slutkommentar: När den var bra var det ganska bra och när det var mindre bra var det dåligt. (Kan säga såhär, jag känner domaren väl därav denna slutkommentar   )


Hemfärden gick också strålande körmässigt, Pica var nog helt slut för hon stod som ett ljus hela vägen hem. Väl hemma var hon jätteglad över att få komma in i sin box igen och äta maaaaat!


Är helt klart nöjd över dagen. Jämfört med förra tävlingen var denna ljusår bättre men vi måste helt klart ut och åka oftare! Träna mer på att få Pica helt igenom är också en grej, men idag kände jag att jag verkligen red inne på banan. Var inget mähä som åkte runt och satt fint helt enkelt.
Nu ska jag glo på dumburken en stund innan jag åker och fodrar (vad jag tror) 7 hungriga hästar.
På återseende!


Stort tack till världens bästa tävlingsgroom Mimmi som sköter all markservice galant!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards