Alla inlägg den 20 mars 2012

Av Therese - 20 mars 2012 14:01

Antingen har jag bara en massa spioner på bloggen som inte vill ge sig till känna eller så var det ingen som läste texten utan tittade bara på bilderna, eftersom jag inte fick en endaste respons på min nyfikenhet vilka som läser bloggen.


Hur som så har Pican fått jogga sig en vecka till. Dock började hon kännas lite märklig två dagar förra veckan, seg och inte alls sig lik. I fredags kände jag redan vid framskrittningen att något var knas och visst var det så. De på läktaren tyckte inte hon såg helt fräsch ut, inte oren eller halt men inte som hon brukar helt enkelt. Det gjorde att jag lät henne få skritta för hand hela helgen fram till idag då equiterapeuten M var på besök.


M kände igen mig direkt och undrade om hon varit hos mig förut och det har hon ju! För två år sedan...Jag meddelade glatt att Pica då var toppfräsch och endast hade fått lite laser och att Pica inte alls såg ut i kroppen som hon gjorde då. M höll med mig och hade då antecknat att Pica den gången varit väldigt rund och fin i muskulaturen men det roligaste av allt "att hon var stoig". Nähääää?! Säger hon det  
Jag berättade hela våran resa med skadeperioden och M började känna igenom Pica under tiden. Det hon hittade var låsningar i halskotpelaren och en förskjutning i SI-leden som hon då hoppades hon kunde lösa, men inte säkert. Hon tyckte jag varit klok som inte börjat rida fullt ut innan jag kollat upp Pica, så det kändes ju bra även för mig.
M började gunga och greja med Picas framben, känna på muskulaturen som var lite spänd konstaterade hon, främst i bröstet (märkt när jag borstat) och uppe på höger lår/bak-del (som Pica ömmat på vid borstning). Så M satte nålar på vardera sida om halsen och sedan tre stycken uppe vid korset, för att mjuka upp de delarna inför kommande manipulation. Sen körde hon med laser på nästan hela Picas kropp och Pica fullkomligt njööööööt! Matte fick sig en egen massage på axlarna av Picas mule  
När M var klar med laser så påbörjades operation fixa SI-leden. Hon klämde och tryckte på Pica som var lite ambivalent i sitt beteende, allt kändes nog konstigt. Helt  plötligt brister M ut: YES! Jag fixade till det. Och sken som en sol! Det gjorde ju även mig glad, för om equiterapeuten är glad över sitt resultat är även jag det! Så hon meddelade att den var på plats som den skulle igen, vilket hon inte trott att hon skulle kunnat fixa med tanke på Picas humör i vissa lägen. 
Efter SI-leden så grejade hon med halsen, böjde och bände tills alla låsningar var väck! Så nu är hela Pica toppfräsch och som hon ska igen! Mina aningar att något inte varit helt som det ska var rätt.


Så nu ska vi, till skillnad från andra som brukar få vila/lugna turer ett par dagar, rida två dagar på rakt spår (inkl. idag!) i alla tre gångarter och därefter kör på som vanligt. M trodde att vi snart kommer vara tillbaka i toppform igen. Vi bokade in ett återbesök direkt, så om 4 veckor ska hon komma igen för att se om allt gått åt rätt håll.

Så nu är Pica och jag fit for fight att sätta igång fullt ut!  


Nu ska jag åka mot stallet igen för att ta ut min fina springare på en tur rakt framåt   
På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards