Alla inlägg den 29 mars 2012

Av Therese - 29 mars 2012 09:13

...så får jag väl snällt uppdatera lite här. För det första har min "ledighet" fortsatt hela denna vecka. Min beställda kurslitteratur verkar inte vilja komma någon gång. Får väl ringa och fråga vart den blivit av snart...Så jag har varit  "ledig" typ hela veckan, varit på tre föreläsningar enbart och sedan besökt Örebro stad för att se om jag kunde fynda något och det gjorde jag (såklart!). Köpte mig en fin topp som var på rea 50 %, taget sa jag då!   


Pica har börjat komma igång mer och mer och det börjar känna roligt igen. Vi gjorde vårt första träningspass i måndags. Träningspasset var ett rättså lugnt ridpass med fokus på att stretcha, böja och självklart "öppna på volt" (vem är inte förvänad?!). Jag upptäckte att min kondition är usel! Det är en sak att träna löpning men en helt annan att träna ridning, när man löptränar kan man anpassa hastigheten och intensiteten efter vad man orkar. När man rider får man anpassa sig efter hästen och det är minsann inte lätt! Men Pica var superduktig och kämpade på, kändes riktigt fin på slutet. Så nu har jag "hittat" känslan och tänket igen, man tappar det ganska fort när man är utan ridning.

I tisdags när jag kom till stallet hade jag planerat ett ridpass utomhus eftersom vädret var helt super! Men vid borstning upptäckte jag att Pica ömmade i ryggen så jag tog ett snabbt beslut att longering var bättre. Att hon ömmade i ryggen beror nog till stor del på träningsvärk från måndagen eftersom hon rörde sig helt obehindrat och såg väldigt fin ut på linan.

Igår så kände jag på Picas rygg direkt när jag kom och hon var mycket bättre! Så jag lade på BoT-ryggvärmaren tills jag skulle rida, vilket skedde 3 timmar efteråt så Pica fick mysa runt med BoT en bra stund, vilket bara gjorde henne gott. Vid ridpasset hade jag samma fokus som måndagens träning, rund och låg form. I galopp red jag på i ett lite friskare tempo, viktigt att hon faktiskt inte får gå för samlad nu vilket känns jättesvårt tycker jag! Red tempoväxlingar både på fyrkant och volt i galopp och Pica frustade flera gånger vilket är ett gott tecken. I traven jobbade jag en del på volt med öppnor och försökte rida i låg form, men det var inte helt lätt. Konstigt att det är mycket lättare att rida det när man har någon som tittar på en, haha   


Idag ska Pica och jag bege oss bort till dungen vid Fisksjötorp där vi ska rida runt träd. I senaste Häst och Ryttare var det ett repotage med det och jag tänkte att det såg kul ut, så nu ska vi prova det.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards