Direktlänk till inlägg 25 november 2011

Munskum, Wintec & Ullared

Av Therese - 25 november 2011 13:42

Be prepared för långt inlägg!


Börjar någonstans när jag red ett bra ridpass på mina fina springare. Pican känns riktigt trevlig nu efter vilan, kämparglöd och ett snäpp bättre i allt. Förevigade på bild att hon faktiskt har börjat skumma i munnen i princip varje ridpass nu!


 

Inte så mkt för världen, men för Pica är det ett wow-moment!


 Sen en dag när det var bokat i båda ridhusen så tog jag med mig Sara och Bemi ner till hoppbanan för att latcha lite grann. Tog min Wintec-sadel årmodell någongång före kristus (inköpt av gammal stallkamrat) allt för att slippa blöta ner min dyrgrip Albion. Tycker den blivit utsatt för tillräckligt med regn redan under sin relativt korta livstid på ca 2 år. Räcker så att säga med det regn som lyckas komma vid nästn varje tävling  . Sen var det på med regnkläderna för att slippa bli blöt, mini-dugg-regn = man blir blöt in på skinnet. En liten skratt-attack blev det när vi båda fått på oss full utstyrsel. Så två dagisbarn var det som begav sig till hoppbanan för en ridtur.


 

Tur att Pica hade blå boots som livade upp, annars hade det blivit en för tråkig och deprimerande bild  


Under det galopp-passet som blev tyckte jag Pica kändes väldigt tillfreds i sin Wintec. Så den kanske inte är så dum ändå? Får kanske erkänna att det passar damen Pica även om jag själv inte är så förtjust i Wintec, men ett bra alternativ till allroundsadel helt enkelt.


 Sen har Pica fått vila i två dagar för att jag har varit till Ullared tur och retur igen. Denna gång var det betydligt mycket färre folk än sist! På väg ner blev det ett stopp på Skara Hästsport där målet var att prova och köpa deras nya ridbyxor av det egna märket. Sagt och gjort, med hem är ett par ridbyxor i brun färg! Dom invigs idag och jag hoppas och tror de är lika sköna att rida i som de var i provhytten   Kanske blir det fler sådana i framtiden eftersom priset var helt överkomligt för min ridbyx-ekonomi: 649 kr.
Efter Skara var det från början tänkt att stanna även i Borås på My One, men vi hoppade över det och körde raka vägen ner till Ullared. Där checkade vi in (jag, mamma och moster) innan vi entrade Ullared. Väl inne begav jag mig direkt till häst-avdelningen för att kolla in 3-i-1-jackorna, men fanns ingen jag ville ha i min storlek och den jag ville ha fanns inte i min storlek så då blev jag lite besviken. Sedan plockade jag åt mig lite olika atiraljer till mig själv och andra som beställt. Lämnade sedan min vagn ur sikte i någon minut och sen var den totalt borta! Men den återfanns strax av min mamma precis ovanför rulltrappan? Varför inte ställa tillbaka en vagn där man tog den om man råkar ta fel? Det var ju liksom på helt "fel" våning! Men den kom ju tillbaka så det var ju ingen större fara.
Impuls-shoppade mestadels och fick med mig: ett par tjockare ridvantar, "halskrage" i fleece, hästgodis, kedjegrimskaft, stickad tröja, skärp, 2 böcker och lite annat smått och gott. Summan slutade på en relativt låg summa för att vara impuls-shopping på Ullared.
Dag två shoppade jag ännu mindre! Slog nog personligt rekord när jag klev ut från Gekås med 7 betalda varor på totalt 311 kr.


 

Chock-rosa ridvantar blev det, vilket är lite roligt eftersom jag tydligt försäkrade mig om att det fanns fler färger än ljusrosa innan jag åkte till Ullared. Chock-rosa är ju inte riktigt jag, men man tar det som finns helt enkelt   


På väg hem från Ullared kände jag för att stanna på My One i Borås ändå. Dels för att det är lika bra att passa på och att jag ville prova min "dröm"-jacka från Mountain Horse, igen. Väl där inne gick jag direkt till jackan letade fram min storlek och satte på mig den. Jag var hemma! Så efter att ha provat och grejat en stund bestämde jag mig för att köpa den helt enkelt. Och tur var väl det när det även var första dagen på My One´s kampanj just igår vilket betydde att jag fick den 200 kr billigare, det var som gjort för köp alltså! Med mig därifrån fick jag även en gummihandske med små piggar på.


 

Inte lika klarröd som på bilden utan är liiiite mer metallic, finns bättre bild här


Så jag är nu mycket förväntansfull inför vintern med min nya fina jacka. Trist att det ska vara nästan 10 plus grader nu när det snart går över till december, vart är snön?! Är trött på regn, lera och "värme" nu.


Så det var nog allt för nu, återkommer med rapport om ridbyxorna när det är "premiär-ridna".

På återseende!


// therre

 
 
Pennelina

Pennelina

25 november 2011 17:15

De där gamla Wintec-sadlarna är inte så dumma, de :-D

Kramar <3<3<3

http://pennelina.blogspot.com

Therese

25 november 2011 19:11

Nej dom är ju inte det ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards