Alla inlägg den 2 februari 2011

Av Therese - 2 februari 2011 09:51

I måndags blev det ridning återigen, nu börjar det släppa ordentligt med vrångeheten och nu är det liksom bara segt. Men det gör ju att jag får jobba mer med hela skänkeln istället. Red lite på volt och fyrkant, provade på en skänkelvikning men hon tappade bjudning direkt, så jag gav upp det.
Jobbade en del galopp igen. Kunde rida över och rida en ganska bra förvändgalopp och sedan vända över och tillbaka till rättvänd utan att bulldozer-Pica drog iväg. Blev det kort och effektivt pass på 30 minuter där jag ändå lyckats lägga in två skrittpauser, jag gillar effektivitet!


Igår, tisdag, kom jag sent till stallet. Satt genast igång med mockning och göra mat. En timme och en kvart senare satt jag till häst. Effektivitet, igen! Skrittade fram precis som vanligt. När jag sedan tog tyglarna tänkte jag försöka korta upp dem och fortsätta med skrittarbete på kort tygel, enbart fokus på att hon skulle gå fram. När det sedan fungerade skulle jag sätta igång i trav, TVÄRHALT! Pica var verkligen superhalt! Bakdelen hängde liksom inte riktigt med. Så jag hoppade av kände på alla hovar, strålen osv, bad Lotta om en longerlina och försökte mig på att longra henne. Hon ville inte ens springa stackaren    Ringde till Ulrika som var i stallet (jag var i ridhuset) som kom ut och tittade. Hon var förbryllad hon med. Jag sprang med henne rakt fram. Vi kände och klämde på alla benen och hovar. Ingen svullnad, värmeökning eller ömhet. Ingen ömhet längre upp heller, såg ut att var något som satt högre upp då det var så kraftig hälta. Så mer fanns inte att göra...

In i stallet göra ordning allt, avboka torsdagens lektion, skriva lapp om hagvistelse i sjukhage och sedan fick jag åka hem.


  


Så nu snurrar tankarna i huvudet vill jag lova. Är det det här som gjort henne vrång? Men om det varit så borde hon inte ha släppt efter hand varje ridpass och blivit som vanligt? Hon borde inte ha varit så jäkla fin som hon var i söndags? Men jag har ju ändå väntat på ett bakslag igen, det är ju liksom mig det handlar om eller hur?!
Så nu är det bara att vänta och låta henne vila ett par dagar med skritt för hand och sjukhagsvistelse. Med en liten förhoppning hoppas jag att hon kanske "bara" halkat till lite grann och sträckt sig eller något mindre allvarligt. Men det är ju så typiskt nu när jag både löst licens och fått dispens för nosnätet, jävla skit!


// therre

 

Edit: Fått info om att hon är  svullen i ett bakben, stukning/vrickning?

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards