Alla inlägg den 18 februari 2011

Av Therese - 18 februari 2011 08:46

Det slog mig just att det idag gått två år sedan jag fick ta bort den alltid lika härliga, glada och älskade Famor. Även om vi inte fick så mycket tid tillsammans så hann han ändå ge mig så mycket!
- Han gav mig tillbaka mitt självförtroende i ridning. Efter alla turer med Nalle så hade jag ju hjärtklappning varje gång jag skulle hoppa upp på en häst. Men Famor´s trygga själ gjorde att jag hittade tillbaka.
- Han var en sån där drömhäst att lasta, gick rakt in i transporten utan att ens blinka.
- Han fick mig tyvärr att ta det största och jobbigaste beslutet i mitt liv, men det var för hans bästa.


  

           Älskade Famor   
1997 - 2009

 

Nåväl, lite blandade känslor som början på detta inlägg. Nu till lite rapportering kring min nuvarnade häst, Pica.
Hon börjar komma igång fint nu. I tisdags red vi ute i snön och provade lite galopp, härligt rund och fin!
I onsdags red jag ett dressyrpass inne och även det innehöll galopp. Pica var snabb och lite tjurig bara när jag ville ta in höger bogen, med tjurig menar jag vanligt hoppihopp med rumpan, inga vrångheter. Det bästa med passet var att jag både i trav och galopp kunde lägga henne i den form jag ville. Visst hon var väl lite seg när man ska böja osv. Men just känslan av att jag kunde bestämma att hon skulle gå i en djup form eller en "normal" form kändes väldigt bra. Det är ju det jag strävar efter när jag rider. När jag väl travade av kunde jag sedan "sänka" henne ännu mer och hon gick kvar i den formen även om jag klappade henne med båda händerna. Kom ett par frustningar också som bevis på att hon släppte de spänningar som hon haft. Ett bra ridpass med andra ord!

 

  


Igår torsdag hade jag skola, så då fick Becca ta hand om Pica. Dock var det riktigt drama i stallet då en utav ridlärarna Ulrika ramlade av en utav ridskolans unghästar och ramlade rakt på ryggen. Kotkompression och en kotfraktur fick hon, stackars stackars! Hon har inte så mycket tur med sin rygg inte, förra året inte mindre än två diskbråck. Så jag vill hälsa en massa "krya på dig-hälsningar" till Ulrika och hoppas att hon snart är på fötter igen!

 

Idag har jag först skola 13.15-15.00, värdelös tid! Sen mot stallet, där mockning och mat ska fixa, Pica får även idag en liten vilodag med promenad. Imorgon ska jag rida igen och då blir det ett dressyrpass.

Nu ska jag gå och äta frukost.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards