Alla inlägg den 15 mars 2011

Av Therese - 15 mars 2011 11:07

I lördags stod hoppning på schemat. Jag kan säga på en gång att det är kul att hoppa ibland, men inte när man sitter på en häst som inte ens bjuder på hinder. Det var i princip ren KATASTROF! Men vi kom ändå över några hinder, sista sista gången vi skulle ta oss över en pytteoxer så kände jag hur Pica tog tag lite, minimalt verkligen, i hindret. Då fick det liksom vara slut på den dagens ridpass. Hoppning behöver nog göras fler gånger för att se om hon tycker det är roligt eller bara läskigt eller så kanske det bara var denna gång som det var noll framåtbjudning. To be continued...


Söndagen bjöd på uteritt. Vaknade och tittade ut genom fönstret och möttes av snöblandat regn! Kändes så där trevligt att veta att man skulle bege sig ut i det. Men uppehåll blev det och en väldigt stillsam och härlig skogstur tillsammans med Madde som hade fått låna Ganzy. Skritt, trav och galopp blev det och båda hästarna fick kämpa lite extra i mastenbacken eftersom det låg ca 0,5-1 dm snö kvar på backen, modd-snö vill säga. Men hästarna var glad för det!


Igår måndag drog jag på Pica full ludd-mundering och red ett pass i ridhuset. Japp, full ludd-mundering indeed!


  

Ludd everywere!


Ridpasset då? Det gick verkligen inte bra eftersom att jag inte kan rida. Men Pican var faktiskt för första gången på länge positiv till ridning. Enbart i början som jag fick säga åt henne lite ordentligt att inte stanna, annars var det precis som vanligt! Red mycket voltarbete med mycket öppna första delen av passet. I höger funkar det väl hyfsat, i vänster är det i princip katastrof. Den där höger bogen är liksom i en annan del av världen och det är kämpigt må jag säga, men jag vet ju att det är värt det i slutändan. Ridpassen blir väldigt mycket samma, samma, samma när det är bakåt ett par steg i utbildningsskalan. Lösgjordheten måste ju "finnas" där för att man sedan ska kunna göra diverse krumelurer. Så öppna blandat med sluta på volt är det som är den primära övningen. I galopp rider jag tempoväxlingar på volten och sedan öppna längs långsidan. Visst skulle jag kunna rida öppna/sluta även i galopp på volten, men då tycker jag Pica samlar sig för mycket och det är ju ingen mening om hon inte är ordenligt lösgjord.
Så för att summera så är det rätt tråkiga ridpass, men väldigt nyttiga! Om någon vecka eller två (I hope!) efter detta ständiga arbete så kommer Pica vara som smör i kroppen, det vet jag ju sen tidigare. Men det var verkligen guld att få rida på Pica utan att hon ständigt skulle stanna upp. Man får vara glad för olika saker med varje ridpass, hitta det som varit bra istället för att bara se det som varit dåligt   


Idag började jag morgonen med en joggingtur, pushade mig själv att springa lite längre än jag egentligen orkar och det är så härligt! Något som var mer härligt var att det var nästintill isfritt på vägarna och solen sken härligt, även fast det var runt nollan i temperatur. Härligt att börja morgonen så!
Sen var planen att lämna blod, efter en stadig frukost, men eftersom jag var lite sjuk förra veckan och nya regler, så måste jag boka en ny tid igen. Så det vara bara att åka vidare till nästa ställe som var Djur och Natur Butiken, där inhandlade jag Hippo´s multivitamin. Såg ett par "höpåsar" från Krafft och frågade ifall man fick köpa (stod inget pris någonstans). Fick till svar: Nej inte köpa, men du kan få ta! Glad blev jag då och tog fyra stycken, tre nya och en extra. Perfekt!! Vidare till Willys där jag lämnade in ett paket för retur och sedan handlade jag lite nödvändigt innan jag åkte hem igen.
Resterande dag består av plugg, plugg, plugg och i em stallet där Pica får en promenad. Jag ska nog försöka städa lite i sadelkammaren.

Avslutar med en söt bild på 180+ cm-Putte, visst är han gullig?   


 


På återseende!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards