Alla inlägg den 3 april 2011

Av Therese - 3 april 2011 20:18

Denna dag har varit lång. Började tidigt eller egentligen redan igår med tävlingsförberedelser. Igår var det först ett riktigt skit ridpass som stod på schemat, inget verkligen inget(!) fungerade. Pica tog varken framåtdrivande eller förhållande hjälper, allt var helt enkelt bara pannkaka. Kändes med andra ord sådär inför dagens tävling, men shit the same tänkte jag! Sedan blev det duschprocedur, smörja träns, delar av sadel och sätta på bling-bling-pannbandet som faktiskt blingade riktigt fint efter ordentlig rengöring. Flätade svansen det sista jag gjorde och sen hemfärd.


Idag började dagen som sagt tidigt med att först knoppa Bemi och därefter Pica. Tycker det är skönt att få det avklarat även om jag startar sent på eftermiddagen. Och varje gång jag knoppar Pica blir hon lika fin  


Här ville jag ha en bild,
meeeeen eftersom jag har den bärbara så funkar det inte


Sen gick min förmiddag åt till att dels coacha Sara i hennes tävlingsdebut tillsammans med Bemi och det gick väldigt bra för dom tycker jag!
Vid två satt jag till häst uppe på framridningen. Pica kändes till en början spänd och trippig i framskrittningen men efter ett par varv coolade hon ner sig. Jobbade mycket med att få henne avspänd och loss i sidorna genom den sedvanliga övningen "öppna på volt"   I höger var hon väldigt loss och fi, i vänster fortfarande lite mer fast. Men eftersom hon inte är helt loss i sidorna i vardagsridningen kan man ju inte förvänta sig mycket annat än det samma på tävling. Strax före start taggade hon till ordentligt! Pigg, glad och lite spänd men på ett bra sätt.


Inne på banan var hon helt cool, travade ned till domaren utan problem. Visst hon var lite spänd och stod emot lite men då red jag lätt och tryckte på framåt, fin trav! Lite galopp där jag tryckte på och fick henne att frusta ur lite spänning.  Ned i skritt och klappa om. Startsignal!
Fick takt miss i första mellantraven, vilket alltid är surt när resten är fin. Skänkelvikning undan höger kändes väldigt fin! Andra skänkelvikningen undan vänster inte lika bra, rent ut sagt usel. Sedan en till fiiiin mellantrav! Härlig ökad som dock sedan fick dåligt betalt(!). Krånglade i galoppfattningen, kom in dåligt i serpentinbågarna och lite dålig aktion i galoppen, fiiiiiiin(!) mellangalopp som belönades med betyget åtta    Bättre serpentin och avslutar med en härlig ökad som i upptaget avslutades med lite bakutspark från Picas sida.
Riktigt skön ridkänsla, kanske lite låg i formen emellanåt men helt klart riktigt bra program! Fick till bra vägar som jag är väldigt nöjd med, fina hörn och linjer. Procenten: 59,?? %, kanske inte riktigt vad jag trodde men domaren dömmer som denna uppfattar så det är liksom inte så mycket mer att göra åt. Jag lever vidare på den härliga känslan och den härliga hästen Pica  


Är helt klart supernöjd med vår prestation idag, även om procenten kanske inte var dom bästa. Men nya tag till nästa gång helt enkelt!

På återseende!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards