Alla inlägg den 6 april 2011

Av Therese - 6 april 2011 09:08

I måndags var en vilodag inplanerad för fröken Pica. Jag själv fick nog av allt stök i sadelkammaren och satte igång operation städning, storstädning! Sopade hela sadelkammaren under alla korgställningar, tog alla ridskolans grejer och hängde upp fint inne på kontoret. Tycker allt att vi ska kunna utnyttja hela vår sadelkammare när det är i princip den enda plats vi kan nyttja. Så ut med det och genast såg det lite större ut. När operation sadelkammare var färdig tog jag tag i vänstra rummet på kontoret. Där var det allmänt kaos! Hämtade bilen och backade intill cafeteria-dörren och sedan bar jag med hjälp av Sara ut alla tävlingskommiteéns grejer för att köra upp till Baracken. Kan säga att det blev väldigt mycket mer utrymme inne på kontoret. Man kunde ju se golvet! Förutom att städa så tvättade jag tre maskiner med täcken och sedan blev det mockning och allmänt vilo-mys.


Tisdag stod det ett dressyrpass på schemat. Fick under dagen förfrågan om jag kunde ta Putte också och självklart kunde jag det. Och strax innan jag skulle åka fick jag även en sms-avisering om att min nya ridhjälm fanns för uthämtning. Så nu är jag glad ägare till: Charles Owen Fiona   


 

Den invigdes självklart under gårdagens ridpass. Men innan jag red blev det mocka, fylla på spån, byta vatten, göra mat, spola ben gånger två och allt detta hann jag med på ca 1,5 timme. Effektivitet är min bästa vän! Visst, visst det finns väl de som säkert gör fler hästar på denna tid men för mig perfektionisten så är detta en väldigt snabb tid.
Ridpasset då kan jag säga var ett utav de bättre, igen! I söndags en härligt framåt häst, igår lika så.

Började med att rida lite övergångar skritt-trav på volt innan jag övergick till att rida öppna på volt med några galoppfattningar som avbrott. Som vanligt går det briljant i högervarv och i vänster skiter det sig lite grann. Men istället för att bli irriterad gick jag ned i skritt, flyttade där lite istället och såg till att hon tog vänsterskänkel ordentligt. Men efter hårt arbete så gav det lite betalning. Pica blev jättefin sedan! Kom igång riktigt fint med bakdelen och det är då som allt genast blir så himla mycket svårare att rida. Men vi fortsatte ändå och red öppnor längs långsidan i både trav och galopp. Galoppen var verkligen av skitkvalité till en början men efter lite mer arbete blev även den bra. På slutet kändes hon väldigt väldigt fin! Takten blev dock lite ojämn eftersom Pica vill iväg framåt och jag självklart håller tillbaka henne eftersom det blir så svårt att hänga med. Men vi tränar på det. Så ett ridpass med lite härligt tryck i galoscherna blev det, taggad Pica som satte sig väldigt fint i fattningarna och fick till slut en härligt rund galopp. Life is good!


Men efter att ha ridit i min nya sköna, fina hjälm insåg jag ett framtida tävlingsproblem. Hur ska jag sätta upp håret? Den här hjälmen är ju lite djupare i bak och därav mindre plats för håret. Så nu eftersöker jag tips från eventuella läsare som innehar tjockt, långt hår som skall sättas upp i knut vid dressyrtävling, hur gör du?! Eller har någon annan ett tips på en bra hållbar uppsättning?

 

 

This won´t work any more!


Nu blir det tentaplugg för fulla muggar här. Pica får skötsel av Carita idag eftersom jag ska åka till uni ikväll för föreläsning.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards