Alla inlägg den 14 april 2011

Av Therese - 14 april 2011 09:46

Vill börja med att tacka er som kommenterade förra inlägget, det ger både tröst och ny styrka! Så TACK!

Ibland får jag lite för mycket i mitt liv, för många funderingar och saker att göra osv. Då är behöver jag ett rejält break down för att kunna börja om och ta tag i saker som känns jobbiga och börja tänka om.


Fick lite nya frågor ang HSS och här kan man läsa mer om min historia och erfarenheter kring sjukdomen. Som svar på en till fråga och ganska vanlig fråga: Är sjukdomen livslång? Ja, det är den.

Men vad jag kunnat hitta nu är att HSS inte bara beror på nervfel utan kan ha andra orsaker? Googlade och hittade denna sida, men självklart är väl också detta något som man ska ta med en nypa salt. De menar på att skakningarna beror på ett högt blodtryck hos hästen som då gör den mer känslig i sina nerver. Och jag hade kontakt med en tjej via mail i höstas angående just det preparat som de avser på denna sida, Equiwinner. Hon sa att hon hade hört flera hästar som blivit helt bra efter en tids användande. Känns skönt att det kan finnas olika metoder att använda om det skulle bli aktuellt. En operation är ju sista utvägen så att säga...

Via Facebook hittade jag en grupp med andra hästägare ute i världen med hästar som har HSS. Så där delade jag med mig av mina erfarenheter och tycker att känns skönt att ha andra i samma situation att dela och utbyta ideér med.


 

Juni 2009, before HSS


Och nu till min egen häst och hennes problem. Efter mitt lilla sammanbrott lät det som att det var dags för slakt och död-dagar, men riktigt så illa är det inte. Skakningarna som var i måndags uppkom mot slutet av ridpasset och det kom en liten lätt vindpust i kombination med monstermygg(!). Sen är det ju början på en stor pollen-attack i luften och det är ju också en ganska stor anledning/orsak till skakningarna. Men sen efter att ha läst om det där med högt blodtryck så började jag fundera lite på det. Det var rätt så varmt ute också, både Pica och jag var svettiga, samt att i början av utvecklingen av HSS så uppkom skakningarna i slutet av passen och då är de ju oftast lite varma, lite uppe i varv = högre blodtryck pga arbete. Så den teorin kanske inte är så dum iallfall?
Många tankar som cirkulerar i mitt huvud just nu. Har iallafall beställt nät som Pica ska kunna ha i hagen, på grimman. Tillsvidare har hon fått en flyveil som sitter så snörena täcker mulen. Tipset kommer dels från Westinarna och från Åsberg som visste att en lärare på Strömsholm hade så på sin HSS-häst. Henne ska jag också maila till för att höra med henne vad hennes häst har för problem osv. Tips och ideér från någon med mer erfarnhet helt enkelt!


   Juni 2010, after HSS


Nu är jag back on track igen! Ett sammanbrott starkare och med nya tankar och ideér samt nya tag framåt!

Alla typer av tips ideér vare sig du är insatt i ämnet eller ej mottages med stor tacksamhet   

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards