Alla inlägg under december 2008

Av Therese - 6 december 2008 19:01

Tänka sig att jag för en gångsskull är klar med julklapparna i tid :)
Har nog aldrig varit klar så här tidigt, brukar alltid springa i sista minuten och köpa skit saker. Men för första gången har jag igenomtänkta julklappar vilket är roligare att ge bort.

Var på stan igår och fixade julklapparna och hittade en jätte fin klänning som jag funderade länge på om jag skulle köpa eller inte. Tänkt ha den på juldagen men jag kom fram till att nej jag köper inget nytt. Jag har så mkt andra kläder jag kan ha och varför köpa ännu en svart klänning när jag redan har en super fin svart? Så jag höll mig och köpte ingen klänning, då kände jag mig duktig :)
Mitt träns som jag köpte på Hööks var ju självklart köpt i fel storlek. För när jag provade det var det hur stoooort som helst och Famor har ju inte det minsta huvudet heller, men då såg jag att jag köpt ex full istället för full. Så det är bara till att lämna tillbaka det igen. Tur att Fredrik jobbar i Västerås så jag slipper betala en massa extra frakt. Men ska iaf beställa ett nytt i rätt storlek när det andra är tillbaka lämnat och pengarna är åter i plånboken.

Den här helgen har bestått av jobb hittills och sedan har jag pysslat med Famor, tvättat två täcken. Sedan har jag även pysslat lite med Roxette som jag ska ha på Ulrika-hoppningen imorgon. Passade på att rykta lite på henne och rycka manen, samt tvätta svansen och insidan av bakbenen som var fullt i gammal brunst och intorkat svett, att folk inte kan svampa av ordentligt! Kände att jag skulle vilja ha en häst till att pyssla med, det var så skönt i stallet idag. Lungt och tyst, precis som det ska vara. Ibland saknar jag lugnet som man får i ett privat stall, men samtidigt är det väldigt smidigt att stå på ridskolan så det är liksom plus åt båda hållen, sen finns det ju inga platser i dom bra stallen runt omkring iallafall så det kvittar ju. Snart är det ju jullov och då kommer det bli lungt och skönt i stallet varje dag :)


Nu ska jag äta mat! 


// therre 

Av Therese - 4 december 2008 23:11

När man under nitton års tid aldrig behövt gå till tandläkaren mer regelbundet än vartannat år. Ska man då nu efter dessa avgiftsfria år behöva ringa till tandis och be om en tid? Mina tänder värker men jag tror och hoppas på att det är visdomstanden som gör denna smärta i övriga tänder. Ska det vara så att man har ont i dom andra tänderna? I vilket fall så får jag väl härda ut i några dagar för att se om det går över, annars får jag väl ringa till tandläkaren och be om en tid innan nyårsafton för efter det är det ju betalning som gäller. Alternativt kan jag kanske fjäska för grannen och be henne kolla mina tänder någon dag när folktandvården stängt eftersom hon ändå är min tandsköterska, jag kan ju erbjuda barnpassning som gengäld.
Och inte nog med att jag har tandvärk, självklart har ryggen börjat spöka igen. Orkar inte med den längre, har haft ont i några veckor nu men har haft överseende med detta, men idag så fick jag rida lite på Elske och det var kanske inte det bästa jag kunde göra. Borde ha förstått att ryggvärken skulle återkomma nu när knät börjat ömma igen. Stackars mig och mina åkommor :(


Imorgon ska jag vara ledig från allt vad jobb heter och gå på stan för att kolla klädutbudet inför juldagen och göra klart alla julklappar. Börjar få en aning om vad jag ska köpa till alla, får hoppas att jag hittar alla bara. Maddes present gick ju iaf i stöpet när jag hittade exakt rätt grejer, en ishink med tillhörande "shake" att blanda drinkar i samt istång och mätglas. Hon blev glad för denna present :)
Men nu får det bli en skön dusch för att sedan hoppa i säng och kolla på ännu ett avsnitt av min nya favorit serie "Playa del sol". Den är underbar!


// therre 

Av Therese - 3 december 2008 11:51

Hemkommen från Ullared och massa pengar fattigare. Men det var det värt. Fick ju en massa grejer köpta. Present till Madde och Jenny klara, julklapp till pappa och Jenny klara och halv julklapp till Madde klar. Nu har jag bara mamma, halva Madde, Mimmi, Malin och Sofie kvar. Hmm vad ska jag köpa? Har lite ideér till några. Så det blir skoj att få ta en dag på stan i veckan och handla juklappar. På fredag ska jag ju ändå fika med Malin så då kan jag ju passa på.

Men som sagt Ullared var det ja, handlade en massa underkläder till mig själv och sedan tröjor att rida i. Har tröttnat på stora tröjor att rida i så köpta lite mer figurnära. Sedan blev det nya utetäcken till Famor och två nya grimmor samt lite annat smått och gott till stallet. Så nu har Famor äntligen fått egna grejer och inte bara begangnat :). Sedan blev det ju alla julklappar och presenter som jag redan nämnt. När själva Gekås var klart gick vi i lite butiker utanför och då hittade jag ett par super söta klackskor som jag ska ha på juldagen.  Sedan bar det av hemåt men först skulle vi stanna på Hööks i Borås.
Svensson och jag slumrade ett slag. Sedan vaknade jag av att mamma ropade "Där står det Hööks!" till Lotta som körde. Lite komiskt att vakna av att man hör just Hööks, då tycker man verkligen om att shoppa. Svensson vaknade när vi stannade på parkeringen. Från Hööks kom jag ut med ett par ridbyxor rikare och mitt älskade rundsydda dressyr träns, det var ännu finare i verkligheten än på bild. I LOVE IT! Så det ska provas på Famor idag för att se om det passar, sedan ska det mjukas upp i ekololja. Så jag längtar efter att få åka till stallet redan, men jag har väl fått lite abstinens efter två stallfria dagar. Men om några timmar så ska jag få åka dit, ska även jobba ikväll och ha två lektioner. Kan behövas lite jobb med tanke på mitt pengaspenderande i två dagar nu.


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards