Alla inlägg under mars 2011

Av Therese - 11 mars 2011 21:03

Wuuuuoops! Tiden rinner iväg, väldigt, väldigt fort. Onsdag är dagens som jag skrev sist och sedan dess har det hänt väldigt många saker. Tar det från början...
Torsdag hämtade jag tre stycken paket som jag beställt. Ett innehöll en skolbok, det andra ett par byxor som var way to stora och ett par skor som var som gummistövlar, blir helt enkelt ombeställning på byxor och ångerköp på skorna. I det tredje paketet låg min efterlängtade Eskadron-bag i marin/rött   


  


Denna har jag redan "flyttat in i" och stormtrivs redan. Ordning och reda och jag slipper rota i en hel rykthink efter sax, ryckkniv, man/svansborste. Alla saker på sin plats, perfekt!
När jag ändå var på stan inhandlade jag två nya man/svansborstar i svart och rosa.


  


Men mitt främsta besök på stan var en synundersökning pga min återkommande huvudvärk och ögontrötthet, varje dag den senaste tiden. Synundersökningen resulterade i att jag nu ska entra (läs)glasögon världen, två par glasögon, till priset av ett par, med minimal styrka är beställda och kommer till mig om ca två veckor. Jag hoppas innerligt att jag i fortsättningen kommer slippa denna huvudvärk och kan få hjälp utav dem (plus att jag faktiskt kommer passa i mina nya glasögon väldigt bra).


Ridningen i två dagar har varit botten! Igår torsdag så kändes allt helt värdelöst inget fungerade och min och Picas utveckling har backat ca 1,5 år känns det som. Vänster sidan är bara asträlig att rida i och jag har tappat en massa på dessa tre veckor av halv-vila. Sen så finns det fortfarande tendenser till vrångheter från Picas sida, genom att stanna upp emellanåt, genom att stanna upp och formligen vägra gå fram. Hon har ju kommit på att jag släpper på kraven när hon gör så och är ju inte dummare än att hon självklart utnyttjar detta för att slippa undan.
I morse red jag för Ola och fick konkret hjälp på vad jag måste göra och inte får göra. Jag måste träna upp min kvickhet i mina hjälper för att nå rätt resultat, att få kommentaren "Du är för klumpig!" är väl kanske inte den roligaste att få som dressyrryttare    Men inte blir jag ledsen för det utan jag tar emot och ger mig fan på att bli bättre och snabbare istället. Andra kanske skulle ha tagit emot och grämt sig över detta och ältat det hur länge som helst. Men not me, här ska det ridas och det ordentligt. Slut med daltandet!


Förutom en ridlektion i morse har det hunnits med en tripp till Karlstad där Färjestad Rid och Trav besöktes, där inhandlades ett par sådana här:


  


Så äntligen har jag inhandlat dessa skydd som jag velat ha så länge. Framme i kassan blev jag helt förvånad över att det blev så billigt. Men min överslagsräkning i huvudet var ju liksom lite fel kan man säga    Så nu kan jag slänga mina gamla ludd-skydd från Jacson, kardborren är helt slut och det är ett under att de sitter kvar vid ett ridpass.

Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är dags för bingen.

På återseende!


// therre

Av Therese - 9 mars 2011 10:20

Från förra veckans inkl. helgens stress har fröken Therre åkt på en förkylning. Man kan vara snorig, ont i halsen osv. MEN! Dessa jäklar nysar som luras hela tiden med att kanske komma, ögonen tåras så mycket att jag knappt ser något och näsan kliar hela tiden, hatar förkylningar! Men det stoppar inte mig från att köra på med allt i vanlig takt.

I måndags var L hos Pica igen, sista gången på ett tag och hon tyckte Pica blivit väldigt mycket bättre. Sen påpekade hon även att hon aldrig sett en häst sträcka sig så djupt med bröstet som Pica gör dagligen, en mjuk och smidig häst är vad hon är helt enkelt. Så nu är det bara att tuta och köra på som vanligt igen.
Red ett ridpass igår och i början är hon som hon är, krånglig och vrång trots att vi skrittar på långa tyglar. Har lånat en fårskinnsgjord från Åsberg för att prova ifall sadelgjordstrycket kanske påverkar henne också. Ingen märkvärd skillnad men jag kör på några gånger till med den, gör ju ingen skada så att säga. Fortfarande är det lite handbromsen i när vi rider men det blir lite, lite bättre för varje gång. Hon har ju varit så här förut och jag vet att det kommer släppa inom kort.
Idag red jag en sväng på morgonen, ut i den friska luften. Hade en plan om att rida på dressyrbanan, men där var det en halvmeter orörd snö med en liten skara så det som gick att göra var att skritta. Travade några gånger fram och tillbaka på vägen som går dit bort och sen gick jag in för att ta några varv i galopp under lättsits. Vill kunna rida ordentligt på en stor utebana! Men med lite sol och värme ett par dagar så ska väl hoppbanan snart vara ridbar igen, just nu är den som en ishockeyrink.


Nu lite bloggläsning innan det är dags att göra sig ordning för att åka mot uni. Grupparbete och ikväll föreläsning. 
På återseende!


// therre

Av Therese - 6 mars 2011 11:16

...på bara några dagar. Det har varit fullt upp i flera dagar sen jag skrev sist, därav denna frånvaro. Men en snabb resumé blir det.
   Onsdag var det tentaplugg all day long till jag for mot Örebro och uni för grupparbete, där jag bidrog med min närvaro. Supersnabb föreläsning då läraren hade fått tråkiga besked, troligen dödsfall. Credd till henne att hon ändå orkade stå och ha föreläsning minst en timme ändå!
   Torsdag fortsatt tentaplugg med snabb insikt " Nu skiter jag i det här, det får gå som det går". Ridning av ett stycke märr som inte var jätte lycklig.
   Fredag uppe långt före tuppen och mot uni för tenta. Gick nog hyfsat, klämde i mig en Fruxo-påse och en banan, jämförde människosynen i det antika Grekland med 1900-talet (varför?!) och ordbajsade hejvilt. Hoppas på ett G.
Hem för att hinna hämta en bok på biblioteket, boka synundersökning, äta mat och dö en stund i soffan. Mot stallet för ridning av ett stycke märr igen, ett antal diskussioner senare går hon som en klocka. Varför inte göra som matte säger på en gång? Efter det hann jag med att smörja två träns, stövlar, mocka, göra mat och fixa det sista med startlistorna. Sedan satte vi upp tävlingsbanan på nolltid eftersom vi var ca 10 personer, superbra! Ändå hemma först vid halv nio då dörren in till ridhuset var igenblockerad med en isblockad. Hack, hack och vad jag tror det blev totalt 30-40 minuter senare gick den att öppna. Jag åkte hem lite innan det blev klart.
   Lördag upp tidigt, vaknade av att solen kikade in genom rutan och gav glädje! Mot stallet där jag satte upp diverse skyltar och sedan rullade det på hela dan utan några som helst komplikationer. När tävling är så här smidigt är det riktigt roligt! Ingen jobbade ihjäl sig och alla var vad jag kunde märka, glada och nöjda. Superbra jobbat alla som hjälpte till! Inplockningen skedde i ett nafs och avslutades med lite kladdkaka.
Kom hem vid kvart över sju, halv tio låg jag i min säng och sov. Sov hela natten lång och vaknade imorse helt utvilad efter ett par dagar av stress av olika faktorer, härligt!


  


Efter gårdagen blev jag jätte tävlingssugen! Vill komma igång nu!!! Hemmaklubben fick fina placeringar med Frida som två i LB och Emma som etta i LA på hela 71%(!) i sin debut med Mesen. Fler debuter gjordes under dagen av både Åsberg och Elin och de gjorde det med bravur båda två! Vi har väldigt duktiga ekipage i vår klubb. Så nu är det fokus på att komma i tävlingsform igen, för både mig och Pica. Vårens tävlingsplan är att bli stadiga i LA-klasserna och i höst debutera MSV C, kan jag lära mig rida ordentligt ska det nog inte vara några som helst problem tror jag.


Jag ska avsluta med att meddela att jag äntligen fått tag på den marin/röda Eskadron grooming-bagen som jag suktat efter så länge. Men nu när jag väl bestämt mig för att köpa så var den slut nästan överallt, men Andréa hittade ett ställe och nu är den beställd. Lovley! Mitt nya motto ska bli att köpa det jag verkligen vill ha på en gång istället för att vänta till sista sekund. Detta är som historien om det mint-gröna Bucas-täcket, där var det ju också en ren lyckträff att jag äntligen fick köpa det. Nu är mitt nästa beslut ny ridhjälm.

På återseende!

// therre

 

ps. Jag gillar det fina vårvädret som intagit Värmland de senaste dagarna! ds.

Av Therese - 1 mars 2011 20:35

Igår måndag var L hos Pica och körde laser återigen. Hon undrade hur det hade gått och jag sa att Pica varit mer vild än tam, vildare än någonsin under mina snart två år som ägare   Så L sa att jag nu fick motionera henne på lämpligaste sätt utan att utsätta mig själv för fara. Sen kommer hon igen nästa måndag.


Så sagt och gjort, lämpligaste sätt på Pica är genom ridning så därför hoppade jag upp i sadeln idag. Skrittade fram på en pigg häst, fick hålla mig lite beredd för hon var allt lite på spänn. Tog tyglarna och inga vrångheter eller tjurigheter what so ever. Framåt i trav och likadant där! Kunde böja henne både åt vänster och höger utan minsta tillstymmelse till någon sorts vrånghet utan hon travade på fint framåt. Tog efter ett tag lite galopp, började med vänster och inte heller där några problem. Sist vi red och hade vänster galopp hade vi väldiga diskussioner om var de fyra hovarna skulle placeras och vilken sorts galopp vi skulle ha. Men idag helt vanlig vänster galopp! Höger precis samma där om än något rundare som alltid. Tog sedan lite skritt där jag böjde och sänkte henne lite extra, fick en riktigt fin rund form på henne. Framåt i trav och hon går splendid good! Kort och ihop, dock något dålig energi men när ryttare har valt att rida i skor så blir det lite halvdant. Men hon kändes väldigt bra och jämn i båda tyglarna. Så nu är hon tillbaka på riktigt!
Lite laserbehandling har verkligen gjort susen kan jag lova, oavsett om flera i min stall inte tror på det. Men jag gör det och har märkt tydliga resultat nu.


  


Imorgon får Pica en promenad igen eftersom jag inte hinner med stallet då det ska hinnas med både tentaplugg och grupparbete samt föreläsning på kvällen. Torsdag är det återigen tentaplugg och då blir det ridning igen. Fredag en tenta som på ett sätt ska bli skönt att bli av med och när jag kommer hem ska jag bege mig till optikern för att boka tid för synundersökning. Har den senaste tiden haft både huvudvärk, trötta ögon och lite som ansträngda ögon vid läsning så det är dags att kolla upp om det kanske är dags för mig att få glasögon(?). På ett sätt hoppas jag att det är något sådant, men är det inte det så är det ju stress som ger dessa symptom. Men det får helt enkelt framtiden utvisa.
På lördag anordnar vi lokal dressytävling och det verkar som att det blir en hel del funktionärer denna gång, jippie! Dock har vi lite problem med parkering då det är en stor kostnad att ploga på hoppbanan för att folk ska kunna parkera där. Men vi funderar vidare hur vi ska lösa det hela....
Nu en macka och lite tv innan det är dags för sängen.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards