Alla inlägg den 4 maj 2011

Av Therese - 4 maj 2011 08:20

Det känns som att tid för att blogga inte riktigt räcker till just nu, där för blir det lite mer sporadiska inlägg då och då. Jag skyller på skolan helt enkelt...


Men idag har jag nya bilder från två premiärer att berätta om. Den första kanske inte så rolig som den andra men ändå ett stort "what?!"-moment för endel:


   Blåa boots!


  

(Rätt så bra i hull ändå kanske? Inte för tjock, inte för smal?)


Nu har hon nog slagit i huvudet kan man tro men icke, jag kände att det behövdes lite mer färg i vardagen och då valde jag ett par kornblå boots istället för svarta. And I love them! Billiga var de också eftersom det var 15% rea på Horze när vi beställde.

Premiär nummer två är en lite roligare sådan:


 

Kandar lånat av Åsberg


Nu har det blivit time för att introducera kandar för oss. Pica har enligt uppgifter gått på kandar tidigare och jag har ridit på det kanske tre gånger totalt innan. Så det blev ett lungt pass bara för att känna på känslan. Dumt nog tog jag inga sporrar så det blev liksom knappt styrfart. Men vilket som fick vi prova på och Pica verkade acceptera det hela väldigt bra. Fick hjälp med att spänna kedjan eftersom jag har nollkoll på hur hårt det ska vara. Men denna gång blev den lite lösare eftersom Pica verkade vara väldigt känslig när vi passade in kandret på henne. Nästa gång kan jag nog spänna åt lite hårdare.


Så det var två av två premiärer, färgade boots och kandar. Ridmässigt har det kanske inte varit på topp. När man slarvar med ridningen ett par dagar så tar det dubbla tiden att komma tillbaka. Men igår så gav jag mig fan på att jag skulle rida igenom henne ordentligt. Så efter flertalet öppna-sluta-förvänd sluta-öppna-sluta övergångar i trav och lite galopp där jag fick väcka upp henne lite grann så gick hon faktiskt bra! Bekräftelse på min känsla som jag tyckte var bra fick jag från Åsberg, när hon passerade min sida av ridhuset påväg mot sin sida av ridhuset där ridskolelektion skulle hållas, som sa: Nu är hon bra! Thanks a lot för det säger jag! Tycker om att få kommentarer från de som finns runt omkring om vad som skall tänkas på så det blir rätt/bättre eller när man kan få bekräftelse på att man faktiskt har rätt känsla. GULD!

Så kan jag fortsätta jobba så här och komma snabbare till den rätta känslan så kommer jag ju kunna få träna mer på att rida olika programlinjer istället för enbart lösgörandearbete. För när Pica är så här bra och när jag kan få henne så här bra i ett program kan vi nog klättra upp emot 70%-strecket. Vår nästa tävling är om tre veckor, då ska vi rida en LA:4.


Idag får Pica en välförtjänt vila eftersom att jag har dubbelt på uni idag, dock ligger föreläsningarna på bättre tider idag 13-15 och 17-20 vilket innebär en "normal dag". Nu blir det frukost.

På återseende!


// therre



Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards