Alla inlägg den 15 maj 2011

Av Therese - 15 maj 2011 11:36

Så där nu känner jag att jag fått tid och lust till att skriva ett inlägg   

Sen förra söndagen har jag hunnit med ett par ridpass av blandad kvalité. När man nu ska tävla högre klasser så krävs ju att man höjer kraven ett snäpp även på hemma planen, men det är inte alltid så lätt. Krävs faktiskt en hel del av mig som ryttare och jag känner mig lite som en nybörjare igen. Det är inte så lätt längre.

Men hur som så har jag hunnit med att träna en gång. Fick rida mestadels på volt i trav och galopp med fokus på formen och böjningen i sidan. Uppgraderade mig till ett par lite skarpare sporrar, som faktiskt fungerade bra. Tror dock mina nya som jag väntar på kanske kan vara ännu lite bättre. Men det är ju inte sporren som gör ridningen, men det är svårt att vara fin i sina hjälper när hästen inte riktigt tar skänkeln som man vill.
Nåväl, efter lite sedvanligt arbete med öppna på volt fick jag prova på en ny övning. Fick rida förvänd galopp på fyrkanten och på kortsidan vända upp och rida skänkelvikning ut till långsidan på hörnlinjen. Så allt detta gjordes med bibehållen förvänd galopp.
Den här övningen var riktigt effektiv även om den inte fungerade helt fullt ut hela tiden. Men både Pica och jag fick jobba riktigt ordentligt. Efter ett tag så skulle jag gå över i rättvänd igen men lilla Pica tyckte då man kunde få dra iväg och ifrån mig. Men icke sa jag då och red henne på volt ordentligt. Förvänd galopp och red verkligen så hon skulle ta skänkeln istället för att häva sig över den. Fick kicka till några gånger med innerskänkeln för att hon skulle förstå. Och vips så bytte hon galopp, helt klockrent! Då fick hon beröm även fast hon inte skulle göra något byte. Till slut så släppt hon igenom och tog skänkeln som hon ska.


 

Efter träningen så sade både O och S att Pica är en jättebra "första häst" till mig. Med första häst menas ju då såklart den häst som verkligen kan lära mig rida. De jag haft innan har ju inte riktigt haft någon vidare ridbarhet. Pica kan verkligen ta att jag har skänkeln lite fel, är lite yvig i mina hjälper och hon säger verkligen till när det är något som inte passar henne. Så hon är verkligen en kanonhäst! Och aldrig så är hon tjurig med några bakåtstrukna öron även om det är kämpigt eller motigt, inte ens under den perioden när vi gick mer bakåt än framåt   


Resterande veckans ridning har bestått av två dagars vila och två dagars dressyr. I fredags red jag igenom programmet inför tävlingen. Kändes inte alls bra, men Pica var inte helt igenom så därav. Men sen är det ju de där jäkla skänkelvikningarna! Men min plan med kommande veckans ridning är dressyr med fokus på lösgjordhet. Är Pica ordentligt loss så kommer resten att fungera kanon, det vet jag!
Något mer som hände i veckan var att jag provade köra med den nya hyrtransporten. Tanken med det var egentligen mest för att se om Pica kunde åka i den, men det fick även bli en övningsrunda för mig eftersom jag antagligen måste köra till tävlingen nästa helg då min pappa inte kan följa med. Pica gick rakt på transporten och det gick även fin fint att köra! Pica gungade lite i början, men sen stod hon helt stilla. Men inte så konstigt att hon var lite obekväm i början av turen när det var i november hon åkte senast.
Men det kommer nog gå fint att köra till tävlingen nästa helg. Ska se till att kunna åka iväg i bra tid så ingen stress behöver uppstå.


Ja, men det var nog allt jag hade att förtälja denna gång vad gäller hästar. I övrigt hade jag en sjukt kul utekväll med mina fina vänner. Förfest hos mig med grillat, sommadrink och vin. Härligt runda om fötterna begav vi oss till Harrys där jag skällde på DJn för att musiken var för dålig, han skämtade mest bort det. Träffade på en av mina bästa gamla klasskamrater och avslutade kvällen med att prata engelska med några baseball killar från Australien, Kanada och Japan.  Blev en hel kul kväll till slut, trots att Karlskogas uteställen är sämst. Tack till mina bästa!

Nu ska jag fixa med lite mat innan jag åker till stallet för att ta in ett gäng hästar, sen blir det nostalgi-uteritt med Angie och Luna.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards