Alla inlägg den 2 januari 2011

Av Therese - 2 januari 2011 12:11

Hemma igen efter en tre dagars "semester" i Söderköping hos Maddelito. Anlände i torsdags vid halv tolv efter endast 8 minuters försening från SJ´s sida, grattis! Vi blev hämtade på station av Madde i fin pick up och jag erkänner i efterhand att min väska var lite för stor, men jag fick rulla på perrongen!
Åkte in till centrumet för en tur på stan. Första funderingen: Hur tänkte den här människan när denne parkerade så här nära vår bil?


  


Tur vi inte behövde backa    Handlade ett resekit för schampoo och balsam, dsv ett kit med småfalskor man kan hälla över i så det tar betydligt mindre plats i väskan! Lämnade Norrköping för att åka hemåt mot Söderköping. Kör in på finaste gården och topp modernt hus med golvvärme i nästan heeeela huset! Rena rama lyxkåken kan man säga! Här skulle vi ju inte vantrivas direkt. Sötaste golden retriver hunden Sigge möttes oss med glädje när vi kom in. Hur go som helst och han levde nog också lyxliv med tre brudar som kunde klia honom på magen. Torsdagskvällen fortsatte med prat och snack, kvällsfodring i stallet och sen gick vi och sov.
På fredag, nyårsafton, vaknade jag och Andréa till uppdukat frukostbord med allt man kan tänka sig, hotellfrukost-känsla, tack Madde! Vid lunch åkte vi till Söderköpings centrum och gick runt, superfint med massa gamla välbevarade hus. Hem för lite lunch och fodringar i stallen. Sen vid 16 åkte vi till Norrköping för att gå den årliga nyårpromenaden som var supermysig! Tusentals maschaller som lyste upp hela promenade, musik och dansuppvisning som avslutades med tal och nyårssmällare. En härlig promenad på ca 2 timmar i nyårskvällensanda i super sällskap. Sen hem för att duscha och göra oss iordning, laga tre rätters middag, avslutade med lite nyår från Skansken och spelade TP innan vi gick och lade oss.
Lördag innebar hemfärd och även den med endast 10 minuters försening.
Tack för den här helgen!


Så nu är det nytt år, 2011, och ett nytt år innebär väl nya möjligheter? Det är väl det man brukar säga. Mina mål med det här året är på olika plan i mitt liv:


  • Mål med ridningen 2011
    Mina mål med ridningen är att under våren befästa mig och Pica i LA-klasserna, dvs att ligga på en stadig nivå runt 65%, för att till hösten sedan försöka rida godkänd MSV C med förhoppning om kval till MSV B.
    För att nå detta måste både jag och Pica hitta ett ännu bättre samspel än det vi redan har.
    Jag måste få bättre kroppskontroll och styrka samt kondition och detta når jag genom att börja träna mer utanför ridningen, mitt mål är att springa minst tre gånger i veckan. Gärna fler.
    Träna upp styrkan i bålen samt ryggen.
    Förfina mina hjälper i ridningen, säte, skänkel, hand.
    Bli bättre på att lägga upp planering inför tävling och ha inställningen "Vi ska gör vårt bästa" och inte "Nu jäklar ska vi vara bättre än sist".
  • Mål med skolan 2011
    Vårterminen i skolan ser ut att bli lite lugnare än vad den varit nu i höst, färre tentor och mer arbeten. Det gör ju att tentastressen försvinner, stort plus! Sen ska jag försöka planera mina pluggtimmar bättre så att jag kan få ha åtminstone en dag helt ledigt från plugg varje vecka.
    Ett stressmoment som försvunnit är ju det här med att komma in på program, jag är nu antagen till Samhäll- och beteendevetenskapliga programmet som varit mitt mål. Nu känner jag ett visst lugn över mina studier, jag är garanterad en examen!
  • Mål med livet 2011
    Det här året ska jag bli bättre på att skriva ned det jag planerar. Bli flitigare på att använda min kalender, som jag ännu inte införskaffat. Det gör ju att jag lättare kan lägga upp planering vad gäller skolan och ridningen.
    Jag ska försöka stressa mindre och unna mig själv mer.
  • Övriga mål 2011
    Jag ska sluta vara så snål och istället få köpa saker för att belöna mig själv, första belöningen kommer i slutet av februari genom Scandinavium.
    Jag ska börjar läsa fler "vanliga" böcker och känna avkoppling genom dem istället för att slita ut mina Vänner-säsonger. De är min bästa avkoppling som ska sparas till de nödvändigaste tillfällena.
    Försöka ta fler bilder vid olika evenemang för att dokumentera mitt liv bättre, öhm(?) det säger jag varje år så det är liksom ett mål vid sidan av   

Så nu ska jag lämna mycket av det som var år 2010 bakom mig, detta innefattar stress, människor, händelser. Och jag ska se framåt mot mina mål, det här är året då jag ska nå mina mål. Det är som (Madde  misstake från mig, ändrar detta) Andréa sa nu i helgen: Det är bättre att sätta upp mål än att ha ett visst löfte, ett snedsteg och löftet är brutet, målet finns ju fortfarande kvar.
Hoppas alla andra också har bra mål som ni sätter upp, att ha ett mål gör att man motiveras mycket bättre. Tycker iaf jag.
På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards