Alla inlägg den 11 januari 2011

Av Therese - 11 januari 2011 21:33

I söndags var det dags för träning för Cia igen. Hon börjar alltid med att fråga hur det har gått med ridningen sen sist och jag svarade helt ärligt: "SKITDÅLIGT! " Då sa hon att hon tyckte jag skulle prova ha gramantygelPica någon träning i framtiden bara för att se hur det går. Jag föreslog att vi lika gärna kunde göra det idag, eftersom jag nu äger en. Så sagt och gjort, på med gramantygeln och iväg och rida. Snacka om skillnad på häst! Redan från det att jag tog tyglarna så var Pica typ 10 gånger bättre än när jag red fram och då var gramantygeln ändå relativt lös. Och hela ridpasset var hon så mycket lättare att rida än på länge. Fick till så himla bra galopp till och med!
Och på slutet så fick jag bara höra fina ord från både Cia och Åsberg (från läktaren): Så här bra har hon aldrig gått!! Jisses! Men hon var bra det var hon, min lilla Pica. Jag kunde placera henne i precis den form som jag ville och där var hon sedan.
Så jag som stark motståndare till gramantygel har fått ändra åsikt, den är bra när man behöver den och kan använda den på rätt sätt! A och O vad gäller hjälptygel, den ska kunna användas på rätt sätt dvs som hjälp och inte som någon tvingande tygel.


Igår fick Pica vila eftersom jag hann bli alldeles för trött och fick huvudvärk innan jag hunnit med borstning så det blev en promenad i ridhuset på 25 minuter istället. Tror Pica också var glad över att slippa arbeta, för hon såg redigt trött ut igår när jag var i stallet, säkerligen massa träningsvärk.
Idag blev det ridning, på med gramantygeln för att prova själv. Gick väl ändå rätt så okej för att vara tredje gången med gramantygel för min del. Men usch vad det är snören överallt som man ska hålla reda på, jag kommer nog inte bli någon kandar älskare i framtiden. Tur man får rida på tränsbett ända till MSV B nuförtiden. Men Pica var väldigt fin idag, men det är så sjuuuuuukt svårt att rida när hon kommer loss i ryggen för allt blir så fruktansvärt stort! Stooor, skumpig trav, stooooor galopp. Yes, jag köpte en rörlig häst!
Dock var jag helt usel när jag red idag, blev lite för mycket åka-med-ridning och det är aldrig bra. Så skärpning till imorgon och ordentlig ridning, tar gramanen igen för att på torsdag rida utan.


I övrigt hinns inte mycket annat med. Plugg hela dagen fram till halv fem då åker jag till stallet, hemma igen halv nio då är det ju typ dags för sängen. Åh vad jag längtar till söndag! Då ska jag göra precis, ingenting! Ligga i sängen tills jag behagar gå upp, bara vara och sedan pysseldag i stallet. Me like!
Men nu efter ett inlägg med typ ett hundra utropstecken ska jag duscha för att sedan sova. Imorgon bär det av in till uni för att ha seminarie där man ska ha bokredovisning. Öhm, varför?
På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards