Alla inlägg den 4 augusti 2011

Av Therese - 4 augusti 2011 19:36

Inte nog med att Pica fullkomligt slitit av sig en framsko under natten måndag till tisdag. Den försvann mitt bland allt spånet i boxen. Vi i stallet försökte klura ut att Pica troligen hade storlek 1 på sina fossingar.

Onsdag åker jag och inhandlar en ny framsko i storlek numero 1, hittar den gamla skon i spånet.  Meeeeeen!

Lämnar den i stallet vid lunch, får strax därefter reda på att min hovslagare skickar ut en annan hovslagare för att slå på tappsko på en ridskolehäst, YEEEES!!
Ring, ring, allt klappat och klart Pica ska få skon påslagen igen!
Ring, ring på mina telefon, samtal från Åsberg som snällt meddelar att Pica tappat även en baksko. Nästintill hysteriskt anfall!
Åker mot stallet, handlar med en baksko i storlek numero 1 och anländer lagom till det är Picas tur. Men tro fan inte hon hade någon storlek 1 inte, hon hade ju storlek 2 på sina hovar! Aaaaaargh!!

Men allt löste sig till slut, vi hittade någon gammal sko bland gömmorna och troligtvis är det nog Picas gamla "vintersko" (det satt brodd i) då den passade perfecto. Så nu har Pica fyra skor på sina fötter, om än fastnitade på bästa sätt med tanke på hur hennes söndertrasade hovar ser ut. Jag äger också en fram och en baksko i storlek 1, till salu till första bjudande! Skämt o sido, ska åka och lämna tillbaka dem nästa vecka igen.

Nu går Pica i "vinterhage" tillsammans med sin kumpan Ganzy för att de ska hålla sig stillsamma. Pica är utrustad med boots runt om för att minimera risken för tappsko igen. Men jag är ju inte förvånad om hon skulle trampa av sig någon sko igen inte...


Men inte nog med att det varit tappskor hit och dit. Klanten till ryttare skulle vara lite snitsig och ta en full skottkärra i farten = lite lätt böjd rygg, inga böjda knän --> knäck i ryggen --> halvt om halvt ryggskott. Men jag kör på med min BoT ryggvärmare och alvedon samt diklofenak, så det ska nog gå vägen.


 


Så man kan säga att den här veckan inte riktigt har varit den bästa inför en kommande tävlingsdag. Måtte det var slut på problemen nu och må allt fortsätta som vanligt, please!

På återseende!


// therre

 

Ps. Pican gick hyfsat bra vid dagens ridpass, så länge piloten rider som hon ska vill säga. Ds.


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards