Alla inlägg den 30 augusti 2011

Av Therese - 30 augusti 2011 20:45

Ja nu jäklar känns det som att Pica och jag börjar klättra ur vår låååååånga svacka, sakta men säkert.
I förra veckan på träningen kändes hon fin, i fredags kändes hon fin. I helgen fick hon longera och vila sig. Igår måndag kändes hon fin och idag ännu finare!


Igår skrittade jag fram ca 15 minuter. Jag har börjat med en "ny" grej som är under prövotid nu. Det är att jag skrittar fram och under tiden så ser jag till att Pica skrittar alert med framåtbjudning hela tiden, även fast vi är på lång tygel. Emellanåt så kontrollerar jag av att hon svarar framåt för skänkeln, med ett lätt tryck. När hon börjar känns ordentligt alert och går kvar i ett lite högre tempo av sig själv tar jag tygeln och börjar trava direkt. Pica får trava med huvudet upp i det blå ca ett varv på sträckt tygel innan jag ens börjar plocka ned henne. När jag plockar ned henne så gör jag det genom att böja henne, inner leder och böjer, ytter reglerar böjningen och gungar ihop henne i formen. Och vips så har hon kommit ihop på ett bra sätt som både hon och jag känner oss nöjda och glada med. Ingen mer press och hets på att komma ihop.
Detta har jag provat ca 4 ridpass hittills och det verkar som att Pica tycker mer om detta, ordentlig framskrittning tills hon känns lite "lös" i kroppen och sedan den lite mjukare "ihop-plockningen" av formen. På så sätt så tappar vi inte heller några bakben eller framåtbjudning. Men som sagt fortfarande under prövotid...


   Bild från förra sommaren


När vi väl kommit igång så har det nu både måndag och tisdag blivit lite mer fokus på att böja igenom, och då överböja, med mindre fokus på öppna, sluta, skänkelvikning osv. Utan det är böja igenom som gäller, sen efterhand när Pica väl accepeterat böjningen börjar jag lägga in lite öppnor och slutor, samt skänkelvikningar. Men i nuläget är det viktigaste att Pica inte får bli för rak, för det resulterar bara i att hon blir stark och slår sig fri. Så direkt när hon börjar kännas stark böjer jag henne bara lite extra, utan tvång, utan press.


Man måste ju prova lite nya vägar ibland. Men jag kan ärligt erkänna att det verkar fungera rätt så bra! Pica känns väldigt nöjd och jag kommer åt henne bättre tycker jag. Så inför den stundande tävlingen i helgen så känns det än så länge väldigt bra, men jag säger helt enkelt inte för mycket.


   Idag var hon till och med lite skummig om läpparna
(fortfarande bild från förra sommaren)


På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards