Alla inlägg den 12 augusti 2011

Av Therese - 12 augusti 2011 20:33

Så där, nu ska jag skriva ett par rader i denna blogg eftersom jag fått påtryckningar från Svensson. Så jag börjar med att uppdatera från början utav veckan:

I måndags bytte jag bett på Pica, från det "nygamlaprovade" Sprenger tredelat tillbaka till tvådelade bridongen med fasta ringar. Jisses vad fin hon var i munnen! Red ett kanonpass med en super trevlig känsla nästan hela passet rakt igenom. Lade fokus på skolor och att hon skulle ta galoppfattningarna "framåt" och inte "uppåt på stället". Fick säg till på skarpen en gång och sen gick hon som en klocka i båda galopperna. Verkligen skönt att kunna få rida ett pass med bra känsla och återfå lite självförtroende!

Tisdag slängde jag på kandaret igen, allt för att prova. Hästgurun har förslagit att det ska börjas med det eller något annat lite skarpare bett eftersom Pica är hiskeligt stark och jag orkar helt enkelt inte rida henne på "vanligt bett" där vi är i vår utbildning nu. Det funkar helt enkelt inte.
Så kandaret åkte på och när jag väl började rida så gick hästen kanon fint! Till en början var jag lite försiktig och mesade mest runt. Men sen sa jag åt mig själv att skärpa till mig och kortade stångtygeln så att den blev sträckt och red sen. Öppnor, slutor, trav, galopp och skritt. På slutet var Pica riktigt jäkla bra, stor takmässig trav med tryck till och med! Jag kände hur jag äntligen kunde klara av att rida henne i den här traven nu och verkligen rama in med båda skänklarna och kunna korta och länga som jag ville, med bibehållen form. På slutet red vi i den här traven med lite inslag av galopp och stångtygeln lite lösare. Duktig häst!


 

Onsdag och torsdag fick Pica omvårdnad av Mimmi och två dagars vila. Jag åkte på Ålandskryssning med familjen.


   Birka


   Hytten


   Cinderella låg framför Birka i Stockholms skärgård


I två dagar åt och drack jag gott, fick uppleva riktigt jäkla fin natur i form av Stockholms skärgård. Vilka hus!!! Dom var gigantiska verkligen.
Från Taxfree fick jag med mig 2 parfymer DKNY den gröna och Ralph Lauren den blåa samt ett jättefint armband från SNÖ. I like Taxfree!


Idag, fredag, red jag ett riktigt skitpass på hoppbanan. Allt det bra som var måndag och tisdag var idag som bortblåst. Men det är bara att träna vidare helt enkelt.
Nu ska jag avsluta detta inlägg och sedan bege mig till tvn en stund.
På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards