Direktlänk till inlägg 20 december 2009

Julstress = tidspress

Av Therese - 20 december 2009 18:17

Får be om ursäkt för mitt korta uppehåll från bloggandet, men tiden har helt enkelt inte räckt till.

Men en kort dag-för-dag-uppdatering blir det:


Onsdag-kväll

Red Pickisen och som tur var hade jag Ola's vakande öga på mig, så då passade jag på att ställa typ hundra frågor om hur hon skulle vara i form, hur jag ska göra när hon gör si och när hon gör så. Fick massa bra tips! Skönt att kunna ha en sån "lektion" ibland också. Men Pica kändes hur som väldigt bra då, dock blev det en flyktmanöver ala Pica när en liten unge sprang på läktaren.


Torsdag

Andréa och jag tog bilen till K-stad för att prova mina stövlar. De passade prima! Så nu har jag satt som mål att de ska vara inridna till första tävlingen den 21 februari, good luck! I övrigt köpte jag sedan 2 st julklappar och blindbrodd därinne också. Sedan iväg till Hööks där jag inhandlade sporremmar, ringar att sätta på bukgjordsspännena, martingal-stopp (?). Sen var vi klara med shoppingen, 1 timme på Färjestad vs 20 min på Hööks, vart fanns det mest kvalitetsgrejer tror ni? Sen avnjöt vi goooood stenungsbakad pizza innan vi for hemåt.

Kvällen sedan blev det ridning och Pica kändes bra då med, vi har börjat komma ur svackan Mycket galopparbete och noggrann med var hon satt sina fötter, dvs under kroppen och inte bredvid som hon brukar försöka med.


Fredag

Åkte med mamma och moster till Örebro för julklappsshopping. Handlade klart nästan alla julklappar och även ett par lack-leggings till mig själv. Blev en lång dag som resulterade i ett snabbt stallbesök på 40 minuter. Ibland får man faktiskt vara supersnabb när man annars har en snitt tid på 4 timmar.
På kvällen sedan blev det vin och Sing Star. Hade införskaffat mig ett jordgubbsvin som smakade utsökt! Gott men också farligt, haha! Sedan drog vi till Red Brick för att se om det var någon man kände, men vistelsen blev kort så det blev hemgång istället. Trevlig kväll med ett kärt återseende av "gammal" vän.


Lördag

Begav mig till stan för att köpa de sista julklapparna och köpa min klänning till Juldagen. Men nu så har jag varit i valet och kvalet om jag skulle ha den eller inte och bestämde mig för inte. Då kan jag lika gärna ha en annan klänning eller tunika. Fyndade en tunika för 65 kr i samma affär, den kan vara tänkbar till juldagen också. Men onsdag är det dags för stadsbesök igen tror jag.

På em sedan red jag Pickisen, återigen med Ola's vakande öga. Frågade om han kunde hjälpa mig med bakdelsvändningar, då jag känner mig helt lost i hur själva känslan skall vara. Utföra kan jag teoretiskt men inte så bra praktiskt.
Pica var inget big fan av bakdelsvändningar och ville hela tiden när jag gjorde den till höger trycka ut baken. Så då fick jag rida henne i en sluta och sedan ur den vända henne, lyckades få till några som var så där. Men nu vet jag hur jag ska göra så då kan jag ju träna själv.


Söndag (alltså idag)

Har fått äta årets först julbord. Detta intogs på ridskolan eftersom styrelsen ordnade hemlagad mat till oss anställda. Gott var det!

Sedan blev det en liten ridning ute först tillsammans med Angie och Luna. Pica var spänd som en fiolsträng och kunde inte trava, det var ju minsann för hårt! Lilla prinsessan, bara det bästa är gott nog!

Gick sedan in och galopperade lite i lätt sits. Ett kort och rättså kravlöst pass, men ändå så skummade hon härligt i munnen. När jag köpte henne och red i början så skummade hon inget alls, helt snustorr var hon och nu har hon varje dag ett vitt härligt skum runt läpparna.


Imorgon börjar hennes vila, så då passar jag på att jobba lite på ridskolan när jag ändå inte behöver rida. Väntar ju fortfarande på tid för magnetröntgen.

Pica ska få vila tills på söndag, då börjar vi köra igång lite lugnt igen. Kommer ju få tokspel på att inte få rida på en hel vecka, men vi båda behöver nog en veckas vila.

Nu ska jag snart kolla på Project Runway.

På återseende!


Vill ha julafton nu, årets mysigaste dag!



// therre

 
 
angelica

angelica

20 december 2009 18:55

alltså therre jag älskar den där hyper glada smajlisen, jag blir helt glad när ja ser den ;s haha :D

http://angieee.bloggplatsen.se

 
Ida

Ida

21 december 2009 08:49

Jättefint medrött! Vad skönt att det nu går bra för er! Kul att läsa!

http://zinmyheart.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards