Alla inlägg under december 2009

Av Therese - 8 december 2009 18:42

Min tisdag började med ett besök hos frisören. Jag hade bestämt mig att jag ville ha mer rött än brunt i håret, nu snackar vi inte rött utan rött i mina mått mätt. Sen ville jag ha lite tjockare lugg eftersom den jag hade bestod av typ tre strån.

Meddelade detta direkt och efter 2 timmar så såg jag ut precis som jag tänkt mig. Tänk att jag hittade en frisör som kan tolka mina tankar/ideér till verklighet, bättre kan man inte ha det!


Efter klippningen så tänkte jag göra en tripp på stan för att kolla på julklappar. Men jag gav snabbt upp när jag kände att jag började få ont i ichias. Men hittade en fin klänning som jag kanske kan ha på framtida fester. Ska åka till Örebro nästa vecka och kolla om det kanske finns andra fina där inne innan jag bestämmer mig.


På eftermiddagen idag så var det ju mitt besök hos läkaren. Fick gå in i undersökningsrummet direkt och beskriva mina problem. Jag beskrev dem noggrant för att få med allt. Sedan blev det undersökning med böjning av benen, reflx-kontroll och känselkontroll. Kändes nästan som en besiktning.


Läkaren beslutade att jag ska få gå på en magnetröntgen för att kolla om det ev kan vara diskbråck.


Så efter undersökningen fick jag gå och lämna ett blodprov för att de skulle kolla så jag inte led av någon njursjukdom eller något annat som kunde ge problem vid MR. Sen fick jag gå.

Känns lite läskigt att behöva röntga men ändå skönt att kanske kunna få svar på vad det är för problem. Dock så hoppas jag på att det inte är diskbråck utan är enligt Patricia's teori en spänd muskel kring ichias, men framtiden får visa det. Hoppas på att jag kan få en tid för röntgen snart!


Efter läkarbesöket begav jag mig mot stallet där Pickis skulle ridas. Fick till ett rätt hyfsat pass måste jag säga med tanke på att jag knappt hade ont idag, jippie! Okej, visst kände jag av en viss smärta men eftersom smärtgränsen höjts avsevärt senaste halvåret så var det nästan en obefintlig smärta under dagens pass. Pica kändes lite seg idag, så jag red många övergångar och rätt så light arbete idag med mycket fokus på hörnpasseringar och rakriktning, avslutade med ett par skänkelvikningar i trav.


Nu ska jag se på tv, det är ju trots allt tv-tisdag idag och jag är för engångsskull hemma före klockan 20, wihoo! Så tv-tisdagen börjar med Biggest Loser följt av Ugly Betty, Desperate Housewives och sist som avslutning Hell's Kitchen.

På återseende!



// therre

Av Therese - 7 december 2009 12:48

Nu är jag trött på det här vädret, regn, regn och åter regn. När det äntligen blev minusgrader hoppade jag utav lycka för att man äntligen slapp allt kladd, men nu är allt tillbaka. Ska det var så ska det vara snö och minus eller sommer och sol. Helst sommar!


Bild på Pica från i somras, varje grässtrå är viktigt! (Och det är ström i tråden)


Annars förutom det trista vädret har jag ju berättat om att Pica känts konstig de senaste dagarna. I lördags var det värre än värst. Från att jag tog tyglarna kändes hon jätte märklig, ville inte gå fram och betedde sig inte alls som hon brukar. Jag blev helt förtvivlad och tårarna till och med kom fram. Kalla mig känslig men när jag blir arg eller förtvivlad eller what ever så kommer tårarna fram. Nu var det liksom som att nå botten    

Åsberg sa att jag bara skulle rida, men jag kände att jag inte klarar det. Men hon pushade på och sa att jag visst kan, sen kom min räddare i nöden Ola. Han tittade och hade sedan en snabb lektion med mig på ca 15 minuter. Under de 15 minutrarna så var det bråk med Pica tills jag till slut vann, då tyckte Ola att jag skulle sluta rida det passet för att avsluta när det går som bäst. Allt som känts konstigt har inte berott på vad jag trott smärta utan endast protester från Pica. Ola sa att jag har köpt ett sto och då är det verkligen ett sto! 

Men det blev iallafall bra till slut. Igår var det dags för KM dressyr, jag hade nästan bestämt mig redan på morgonen att jag endast skulle rida LB eftersom jag tänkt att ryggen inte klarar av två ritter.

Pica började återigen när jag tog tyglarna med att krypa ihop och spänna kroppen som tidigare dagar, men nu visste jag ju hur jag skulle göra så då blev det pang på med skänkeln och sen var det bra. Pica visade sedan sina bästa egenskaper på framridningen vilket gav den där härliga känslan att rida. Inne på "banan" sen blev det "hej-jag-heter-Pica-och-jag-är-spänd-som-en-fiol-sträng-och-tänker-inte-ta-någon-skänkel". Jag red hela programmet med en spänd Pica som aldrig kan resultera i något bra. Galopp i mellantraven och överilad till max i ökade skritten, inte alls lösgjord och genomsläpplig som på framridningen. Så jag var inte nöjd alls!

Bestämde mig för att rida LA även om ryggen skulle kollapsa bara för att få Pica att gå ett program avslappnat. Sagt och gjort, från att jag tog tyglarna för andra gången kändes hon super! Två klasser it is på framtida tävlingar säger jag bara. Härlig känsla som inne på banan gav en mycket bättre känsla än förra programmet, dock galopp i första mellantraven och taktmiss i andra, övertänd och spänd i ökade skritten, skänkelvikningarna sådär.
Men efter LA:n så var ryggen helt paj, när jag hoppade av kunde jag knappt röra mig och jag har nog aldrig haft så ont!


Resultatet från dagen blev 63, 45 % i LB och 59,?? % i LA. Även om känslan inte infann sig så får jag känna mig nöjd med tanke på min dagsform och Picas otroliga oliksidighet förtillfället. Fick många sjuor på det som liksom kände hyfsat bra i båda programmen så om man kan få till det övriga så lär det gå bättre i framtiden.


På kvällen sedan fick Pica springa i ridhuset och gissa om det var skoj! Hon galopperade runt mesta dels korsgalopp av någon anledning, bockade och hade jätte skojigt! Man blir så lycklig när ens häst är lycklig.


 

En mer stillsam Pica än vad som tidigare visats under den kvällen.


Idag har jag lämnat in min nya telefon för kontroll av vad som är fel. Jag hade ångest och nästan hjärtklappning när jag imorse flera gånger kontrollerade så att alla nummer fanns på SIM-kortet, bilderna på minneskortet osv. Kontrollfreak? Men nu är det iaf gjort och jag upptäckte att jag har lite som en back-up av alla nummer i min gamla telefon, så då kändes det väldigt skönt.

Imorgon ska jag klippa och färga håret. Vet inte om jag ska våga färga hela håret i den mer rödbruna färgen eller om jag ska ta mer brunt, vill gärna mer åt det röda men jag får se vad jagg vågar. Imorgon ska jag även besöka läkaren för att kolla upp ryggen, finally! Hoppas han har ett bra svar. Patricia tittade förbi stallet och "kände" på min ichias och förklarade hur nervbane-massagen gick till. Hon förklarade det som att i smärtväg är det vad man brukar klara av dvs man brukar nå sin smärtgräns. Shit tänkte jag, jag tycker ju att det gör ont med vanlig massage.


Nu ska jag laga mat.

På återseende!


// therre



Av Therese - 5 december 2009 12:01

Ja, då har det skett. Jag har äntligen lyckats med bedriften att få in nya bilder i datorn från telefonen.  

Så enjoy!


  Pica inför ett träningspass


  Puss, Puss   


  Inte bara hästar ska få rum i bloggen


Alla dessa nya smilesar är ju super roliga att använda, även fast jag tidigare sagt att jag hatar dem.


// therre

Av Therese - 4 december 2009 18:38

Idag var Pica värre än någonsin!   

Tror nog att den lite hårdare ridning börjar göra verkan på Pica genom att hon vet att det blir jobbigt och redan från början hittar på en massa saker för att slippa undan. Men vi kämpar på.

Har de senaste två dagarna jag ridit känt att hon inte varit sig själv, kan bero på det plötsliga väderomslaget till kyla i kombination med massa energi och protester. Tror det är orsaken men har haft funderingar om att sadeln kanske trycker, men det vore konstigt med tanke på att den endast är två månader gammal. Men jag tror nog att jag löste problemet idag.

Eftersom jag trodde sadeln blivit lite för vid fram så lade jag en teddypadd under sadeln för att minska vidden något, sedan blev det ridning. Det blev inget bättre. Började sedan fundera på om sadelgjorden kanske är för hårt spänd, då jag börjat spänna den ett hål hårdare och det är lite mittemellan som man skulle behöva ha. Är ju väldigt noga med sadelgjordsspänningen eftersom jag lyckades ramla av på en tävling när sadelgjorden inte var tillräckligt spänd.

Så jag provade att lossa den lite och då kändes hon bättre   !  Men hon var fortfarande inte som vanligt, så då tog jag bort padden. Och vips så funkade hon ännu lite bättre. Men hon var fortfarande inte som hon ska.

Hon hoppade och studsade bara när vi galopperade och ville inte gå fram alls om hon inte fick springa "fritt". Blev tvungen att fråga Lina vad hon trodde eftersom sadeltryck fortfarande fanns med i bakhuvudet. Men hon trodde på protester och inget sadeltryck. Så jag fortsatte rida på en spänd och studsande Pica.

Men inte nog med att hon hoppade och studsade, jag höll på att ramla av! Inte en gång, utan två! Någon öppnade dörren till cafeterian samtidigt som någon skramlade med soptunnelocket, då gick det fort kan jag säga.   

Så jag vet nu inte hur det ska gå på söndag på KM-dressyren, herregud! Antingen så kommer vi galoppera på stället eller så kör vi sken-galopp. I nuläget har jag inga som helst förhoppningar för några bra resultat, men vi ska vara med vilket som.


Pica tävl  


Så med dagens ridpass fick jag ju träna på att sitta kvar, det var ingen bra träning för min ond rygg och klämda nerv. Ont som satan, men då kan man ju inte sluta att rida för då behöver man ju verkligen rida och ta igenom allt. Så där har vi ju problem nummer två inför söndagens tävling, jag klarar ju inte av att rida henne aktivt mer än 3 minuter. Men jag får helt enkelt bita ihop de fem minuterna.

Har iallafall fått en tid hos läkaren på tisdag för att kolla upp mitt problem, hoppas han har ett bra svar.


Läste tidigare idag gamla blogginlägg från i våras och jämförde med nu och de i våras lät mycket mer positiva än vad de gör nu. Men det kanske är så det är, inläggen präglas efter hur man mår.


Nu ska jag fortsätta med maten här hemma.

På återseende!


// therre

Av Therese - 3 december 2009 12:55

Dagen idag tillbringas i soffan på rygg. Gårdagens "ridpass" var katastrofalt! Pica var pigg som en lärk,  är ju iofs roligt, men det blev lite för mycket av det goda. Ryttaren orkade rida 3 minuter max i streck innan det var tvunget att stå still för att få rygg-krampen att släppa. Tårarna var nära flera gånger, men rida det ska jag! Så nu har jag fått "sjukskriva" mig för att vila ryggen så jag orkar göra vardagliga sysslor. Vill bara bli av med den här skiten nu!


Pica rid  


Senaste veckan har jag gått i funderar tankar om framtida utbildning. Jag har länge funderat på just beteendevetare. Jag vet ju inte riktigt om ridlärare är något som jag vill göra för all framtid eller om det egentligen bara är något jag vill plugga för "skojs skull". Valen är svåra men jag tror att jag  börjat rikta in mig mer på beteendevetare. Målet är att få jobba som dom göra i Criminal Minds, med att göra gärnmannaprofiler  (stavning?) och lösa brott.

Har hittat en utbildning i Örebro som verkar vara rätt, socionom-utbildning. Eftersom den är i Örebro är det ju väldigt bra för det löser ju en massa problem som man skulle få om man ska flytta till en annan stad med häst osv.


Nu ska jag försöka hitta på någon sorts mat.

På återseende!


// therre




Av Therese - 2 december 2009 14:18

Mini-semester har jag nu haft i tre hela dagar. Den började i söndagsmorse klockan 04.50 då jag steg upp för att sedan infinna mig på ridskolan 05.30 för avfärd mot Stockholm/Globen.
Vi anlände klockan 08.20, dvs nästan en hel timme innan den egentliga tid vi hade behövt vara där. Men bättre förtidigt än för sent. På de 40 minuter vi hade (Jag, Andréa, Cassie och Rebecca) innan vi skulle entra annexet så utforskades Globen gallerian som var stängd, men vi kunde iaf hitta till Ica.

När väl Annexet öppnade så var vi inne och knallade runt. I princip helt tomt på folk, så sköööönt! Ingen trängsel eller något! Vi gick och gick, Andréa köpte saker först, ett golden stripes-skritt täcke, jag blev nummer 2 med en dunväst från Jacson. Men det bästa med hela dagen var när vi hittade mitt mintgröna Bucas Cooler. Det var en euforisk känsla att äntligen få hitta ett i storlek 145 cm efter att ha letat land och rike runt men utan framgång. Men när Andréa höll upp det framför näsan på mig så var det ett lycko-moment! Jag hade kunnat åka hem redan då, min dag och lycka var ju redan gjord. För en mer utförlig recension om Globen hänvisar jag till Andréas blogg.

Övriga inköp för dagen var ett schbrak från Agria, tävlingsmapp och en ny borste av perfekt "hårdhet".

Dagen avslutades hemma i sängen klockan 02.00, då var jag trött!


Måndag var det till att gå upp och äta frukost och sedan packa, för denna dag var det ju dags att bege sig söder ut i landet med destination Ullared.

Vi (Jag, mamma, Lotta och Lindha) var alla inpackade i bilen klockan 11.30 Klockan 16.45 var vi framme i Ullared och vi entrade på en gång. Mycket folk var det trots att alla som åkt ner via bussresor redan åkt hem. Men det spenderades ca 2 timmar inne på Gekås, innan vi betalde och gick ut. Billigt blev det, handlade för endast 500 kr! Därefter blev det pizza och sen gjorde vi det roliga kollade på "Ullared" i Ullared, haha!

Dag 2 i Ullared spenderades självklart inne på Gekås, även denna dag slutade billigt. Men eftersom det är i princip samma grejer jämt och man nu har gjort två resor dit om året de senaste 6 åren så har man ju blivit lite av ett proffs på vad man behöver och inte. Men som jag sa innan var jag duktig och köpte inget som jag inte behövde.

Så efter att ha fyndat i 2 dagar så fick jag med mig ett vintertäcke, ett fleece med gjordar, grooming bag, ridbyxor, stallväst, stickade ridstrumpor, en grimma till Pica och en till Putte, martingal, en stickad tröja, lite hudvårdsprodukter, en mapp för framtida studiematerial, sen säkert något mer som jag glömt bort. Inga schbrak med hem då de jag ville ha inte fanns i rätt storlek.


Så efter 3 dagars shoppande så är jag nu nästan pank, inga mer köp eller utgifter mer än julklappar blir det nu. Måste spara pengar till Scandinavium nu, endast 3 månader kvar!

Efter 3 dagars shoppande har jag nu även lite häst-abstinens, inte besökt ett stall på tre dagar! Så idag ska jag åka dit och pussa på Pica och rida. Har inte ridit Pica sen i fredags och på söndag är det ju KM så vi ska träna mycket på programlinjer nu fram till söndag. Idag kan det dock kanske behövs ett ordentligt lösgörningspass, men man kan ändå rida program linjer för det. LB:1 och LA:1 ska ridas på söndag och jag hoppas verkligen vi kan prestera trots min onda rygg. Men jag ska spara nedsittningen i trav tills på söndag.

Nu ska jag packa ihop allt som ska med till stallet.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards