Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Therese - 22 mars 2009 17:40

Japp, idag var det ju första provridningstillfället. Men ingen av hästarna lockade direkt.

Den första var ganska stor när man stod på backen men inte så stor när man red. Men den var ju trots allt halvt fullblod och det visade sig verkligen vid hoppningen, den blev jätte het och kastade sig över hindrena än att hoppa lungt och sansat. Den hade sämsta tänkbara hoppteknik, ingen rygg överhuvudtaget. Herregud, Vilfora har ju bättre teknik! Men i dressyren var den rättså trevlig, väldigt känslig för säte. Men så den såg ut i kroppen, något smal och omusklad enligt mig.

Den andra var alldeles för ljudkänslig. Den fick verkligen panik om det blev något högt ljud, har aldrig suttit på en sån rädd häst. I dressyren var den ju rätt trevlig, men något tråkig efter ett tag. Jämförde lite med hur Famor var, han var ju lite mer arbetsglad än den här. Vid hoppningen var den jätterädd för hindret. Blev jätteseg och stod emot  när man närmade sig hindret, fick driva innan, över och efter hindret. Inte riktigt vad jag behöver om jag ska lära mig hoppa igen. Denna häst såg också väldigt smal och omusklad ut inte alls som på bilden i annonsen. Stackars hästar, ge dom mat för fan!

Aja, ingen som passade idag tyvärr. Men jag är två riderfarenheter rikare.
Ringde på några hästar nu när jag kom hem som jag kanske kan åka på nästa helg. Fick ihop till två stycken totalt, får hålla utkik efter fler potentiella hästar.

Resten av kvällen ska jag glo på tv, för jag är väldigt trött nu. Det tar på krafterna att åka bil i princip hela dagen. 


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards