Alla inlägg den 13 september 2009

Av Therese - 13 september 2009 13:44

Här har jag tänkt att vara duktig och uppdatera, men går det? Nej, för det är något fel på databasen, men nu efter 3 timmar så fungerar det igen.


Anledning till att jag inte skrivit något är för att jag inte haft någon ork, att vara i stallet 50 % av dygnet tar på krafterna både fysiskt och mentalt. Men visst är det härligt att få vara där.

   Ridmässigt har det gått skit! Har nu överlåtit detta till duktiga Lina som nu ska rida Pica i ca en vecka. Hon red första gången i fredags och hon var svett. Haha, inte ofta hon blir det efter sina ridpass och ändå dansar alla hästar fint under henne. Men Pica blev en lite svårare match att avgöra, men problemt ligger helt enkelt i att hon inte har någon egen framåtbjudning och detta kommer även skakningarna av. Tur att hon inte har ont! Men det är väl så att jag ridit "för hårt" helt enkelt, pressat henne lite för mycket. Men nu med hjälp utav Lina så ska detta problemet lösas. Så tusen tack Lina! Jag säger det igen, det är underbart att stå i ett stall med så mycket kunniga människor!

    Nu över till nästa problem, sadel. Nu börjar det bli kris, den "nya" sadeln ligger inte heller optimalt längre utan den är med lite för trång. Men så fort vi får åka iväg ska jag åka till Strömsholm för sadelprovning, där kunde man även lämna in sadel som betalning vilket passar mig perfekt. Min "gamla" sadel har varit ute på provning och verkar passa rätt så bra och jag hoppas den blir såld nu. Då får jag lite pengar till ny/nya. Men ska ringa imorgon och preliminär boka en tid där så jag kan få komma dit snart, vill ju ha en bra sadel att rida i, för annars kan vi inte åka på tävlingen den 11 oktober som jag vill.


DM:et är inte alls långt borta och vi börjar nog lösa domarproblemt nu, äntligen! Som vi kämpat med detta, men snart så. Och kul ska det bli att få arrangera DM. Själv ska jag vara speaker under tävlingarna och får då se alla ritterna vilket jag tycker är super kul. Hejjar självklart lite extra på Lina och Ebba samt ponnytjejerna från min klubb som ska vara med. När den tävlingen är över kan vi äntligen pusta ut lite grann, efter de är det ju bara "lätta" tävlingar kvar att anordna.

    På tal om tävlingar så har jag, Andréa och Ida bokat biljetter till Scandinavium. Vi ska se küren på lördag kväll och hoppningarna söndag morgon och där emellan sova på hotell, samt handla massa roliga saker. Kan inte komma ihåg när jag var på något sådant event senast, måste vara 3-4 år sedan vi var i Globen senast. Kul kommer vi ha, det vet jag.


Nu ska jag snart åka tillbaka till stallet för att plocka in alla hästar, fixa vatten i hagen, mat, borsta Pica och rida Luna. Sen blir det hem för tv-tittande.

   På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards