Alla inlägg den 18 september 2009

Av Therese - 18 september 2009 12:10

Igår så blev det till att skritta ut på Pica med Mimmi och Luna. Kan någon gissa hur underbart det var? Perfekt väder och trevligt sällskap, wonderful!

På vägen mötte vi diverse olika fordon. Började med att vi skrittade på vägen och Mimmi säger (vad jag tror hon säger): Det kommer en cykel! (bakifrån) SWOOOSCH! 4 tävlingscyklister cyklar förbi med lite fart. Pica? Inte en reaktion och vi gick ändå först. Sen in en bit i en liten dunge där de får lyfta lite på benen. När vi kommer till brukshundsklubben så möter vi en stor traktor med stora skopor fram och bak. Pica? Does'nt even look! Sen i en krök och backe så kommer en bil i hejdundrande fart, även kallade fartdårar, idioter osv osv, den får bromsa rätt hårt så det skvätter lite grus. Pica? Lyfter inte ett öra. Sen när vi är på väg hem möter vi en lastbil påväg till skroten med en massa skrotbilar på (den är rätt så stor och maffig kan man säga) så vi vänder och går in i dungen. Känns inte jättekul att trängas på vägen med den stora lastbilen även om hästarna inte är rädda. Så den kör lite bakom och Pica? Knappt en reaktion! Hon är helt enkelt bäst! Faktum är att vi även skrittade först mesta dels utav vägen eftersom att hon ville, det har aldrig hänt tidigare utan då har hon bara stannat och blivit skraj, men inte nu. Så stolt över henne!


Pica hage  


När vi kom hem igen så fick Pica och Luna gå ut i hagen eftersom det var så fint väder. Det gillades väl inte riktigt men efter ett tag accepterade de sitt "öde" och lunkade iväg neråt i hagen.

   När vi sedan skulle ta in dem så var de längst ned i hagen. Jag ropade på Pica som höjer huvudet och Luna med. Sen satte de av i galopp och då snackar vi galopp! Det var så härligt att se, när de kom till insläppet så blev det även lite små bakuter och bockar. Så innerst inne tyckte de nog om att gå gå ut i hagen i det härliga vädret.


I helgen har det blivit ändrade planer. DM fick flyttas till november då vi i samråd med distriktet ansåg att det var bäst så pga olika omständigheter och orsaker. Känns lite skönt att ha fått göra så, för nu kan vi planera ännu lite bättre och hinna få tag i fler sponsorer och andra domare utifrån. Så oftast så blir det ju nästan till det bättre när man får göra så här.

  Så i helgen fick jag nu en massa tid över till annat vilket känns bra. Ska ju smörja 3 sadlar inför måndagens sadelprovning och sedan ska det ju pysslas med två hästar samt att jag har en massa tvätt i stallet att ta reda på.


Nu ska det planeras för lite lunch tror jag.

På återseende!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards