Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

Motvind

Av Therese - 29 oktober 2010 16:13

Idag var en sån där nästan heldag i stallet. Klev upp strax innan åtta och hoppade i ridkläder. For till stallet och gjorde klart för ridning. Skrittade fram en längre stund än vanligt eftersom Pica var lite "morgon-tjock" i bakbenen. Händer ofta när hon gått lite hårdare dagen innan, skulle behöva komma igång med invänjning av BoT-skydden ordentligt nu! Men det är svårt att få till det bra nu när det är så mkt kladd och blött. För det är väl inte bra att ha BoT på blöta ben eller? Någon som har erfarenhet av detta?
Nåväl, ridmässigt var det väl varken katastrof eller kanonbra, medelmåttigt. Red mycket med fokus på att få henne rund och låg i formen. Idag betydligt motigare än igår. Så jag försökte mig till att rida lite mot öppna på volten och det är på riktigt som att jobba i motvind vissa dagar! Har Pica bestämt sig för att hon ska vara rak, då ska hon banne mig inte böja på sig. Idag var det verkligen som att jobba i motvind, hur mycket jag än försöker är känslan den samma. Inte ens en mikromillimeter ändras hennes kropp eller framdelen kommer in. Inte ens i närheten av att komma till någon sorts "ridning", allt jag gör motarbetas av Pica. Det är tur att tålamodet inte tryter i dessa lägen. Envishetstävling kan man kalla det, vem är mest envis Therre eller Pica?
I galoppen var det samma arbete, jobba med att förböja henne kraftigt enbart för att få henne mjuk och gymnastiserad i kroppen. Förvändgalopp på volten och där rida henne ställd inåt, allt kändes bakvänt. Men det är en väldigt effektiv övning! Så under de dryga 40 minuterna jag red så var det inte många minuter medvind. Men man kan inte alltid ha toppkänsla, eller hur?! Det är ju genom allt "grisarbete" som framgången kommer såsmåningom.


  


Är ledsen för alla härliga sommarbilder, men what to do när man inte har några andra   Bättre någon bild eller ingen alls, känns så naket att inte ha någon bild med i inlägget.

Efter ridpasset blev det frukost/fika med personalen. Jag bjöd på lite överbliven tårta. Allehanda tjat och sen blev det mockning och matfix innan jag tog tag i dagens stora mission. Göra rent transport för att lämna tillbaka.


  


Slet i säkert två timmar för att få rent den inuti. Sopa, sopa, sopa. Skura, skura, skura. Men till slut så såg den helt okej ut, skinande vit och inte spån på mattan. Då fick den fara tillbaka till Värmlandsvagnen i Kristinehamn igen, så nu är jag transportlös igen. Men vad gör det, ska åka på en endaste tävling till om vädret är bra vill säga och då lånar jag Andréa´s transport och anlitar henne som chaufför. Till våren så får jag väl se vad om händer om det blir att hyra eller köpa en egen.

Har precis avslutat mitt tentaplugg, slänger väl ett sista öga på allt imorgon innan tentan. Känns som att jag har koll på det mesta i nuläget, men man kan aldrig veta säkert allt handlar ju i slutändan om vilka frågor som kommer. Hoppas på att det bara kommer frågor som jag kan! Efter tentan ska jag sedan ha "prova på ridning" på ridskolan och därefter Pica-mys! Ska tvätta jättesmutsig svans och rycka manen som är helt vildvuxen. Har även bokat tvättmaskinen på eftermiddagen så det ska tvättas några maskiner också.

På återseende!


// therre



 
 
Warnmark -bloggen för dig & din häst

Warnmark -bloggen för dig & din häst

31 oktober 2010 13:49

Sv; Tack för tipset :D. Har faktiskt kollat in dom lite men det är ju just det att jag gärna vill ha snörning på. Haha. Jag har nu ett par MH richmond high rider som jag hatar. Men skiljer sig "hårdheten" när de är nya mycket mellan dom och Cavallos? :)

http://warnmark.blogg.se

 
angelica

angelica

1 november 2010 21:58

ja vi kan rida ut närsom helst, bara du säger till vetu ;)

http://ayohli.blogg.se

Therese

2 november 2010 16:09

Kanon!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards