Alla inlägg under mars 2009

Av Therese - 18 mars 2009 11:21

I måndags så höll jag på att dö av att vara uttråkad. Jag hade inget att göra så det blev ju till slut så att jag läste ut min bok. Visserligen var det ju bra för nu fick jag ju börja på nästa bok, har sen två stycken till att läsa. En bok köpte jag till och med innan Agia Napa som åkt dit tur och retur utan att öppnas, haha men snart så.

Igår lämnade jag blod för första gången. Det var inte alls farligt, gick otroligt snabbt. Sen fick jag ju fika severat till sängen efteråt med vilket var kanon. Sen fick jag även en tröja samt att jag fick ju 50 kr för mitt blod. Det kändes nästan som organhandel, sånt där som är förbjudet. Men jag valde att ta en tröja istället för pengar, den var faktiskt rätt så fin :)
Jag ska nog ringa dit för att erbjuda mig att lämna plasma någon dag med, jag gör ju trots allt en mycket god gärning. Jag tillhörde även blodrupp A+ som är vanligast i vårt av långa land.  Så då vet jag ju garanterat att mitt blod kommer att komma till användning.

Efter blodesöket så ska jag nu äta järntabletter, det måste man som tjej/kvinna göra. Så det är ju bara att knapra i sig dom, så man inte får dåliga järnvärden. Är det någon som känner att denne vill bli blodgivare, säg till så kan jag värva!

Imorgon är det äntligen dags att klippa håret och färga. Kollade i min kalender från förra året och jag klippte mig senast andra oktober, känns som att verkligen är dags nu. En uppfräschning av håret helt enkelt :)

På söndag åker mamma och jag iväg för att kolla på två hästar, ska bli jättekul att få åka på dom här två för dom verkar superbra båda två.

Men nu ska jag återgå till att kolla på Johan Glans klipp.


// therre

Av Therese - 16 mars 2009 11:57

Har precis läst ut en bok som heter "En sorts kärlek" skriven av Ray Kluun. Den fick mig att inse att mitt liv hittills har varit bra. Men på senare år, mer vuxna år blivit omtumlande och väldigt händelserikt. Mycket känslor som kommit fram. Det har hänt saker som fått mig att inse att man ska ta till vara på livet nu och inte sen, man ska göra kloka val och beslut. Att tänka efter före!

Man tror att allt man hör händer andra inte ska hända en själv någon gång i livet men jag har redan inom loppet av mindre än ett år upplevt otrolig sorg, saknad och smärta, samtidigt som det varit mycket gläjde och saker som gjort mig mer berikad på erfarenheter.

Jag ångrar en sak på ett sätt men samtidigt känner jag att det beslut jag tog inte kan påverka mig för resten av mitt liv, det handlar helt enkelt om att kunna ta beslut på egen hand oavsett hur andra tycker och tänker om det. Mitt beslut står jag för även om jag senare fick höra av andra att de inte skulle ha gjort så. Hur kan dom veta när dom inte befunnit sig i samma situation? Sånt kan göra mig riktigt irriterad, man ska inte tycka någon gör fel om man själv inte kommit till den punkten när man har flera valmöjligheter.

Jag hoppas innerligt att det dröjer många år framåt i tiden igen innan jag ska behöva utsättas för samma saker som hänt mig nu. Och jag önskar inte ens min värsta fiende att denne ska behöva råka ut för samma sorts smärta som jag fått utstå. Det ska ingen behöva. Iallafall inte i så här unga år!

Mitt liv framöver ska bli till det bättre. Jag har nya mål och framtidsplaner som jag ska uppnå. Det gäller bara att jobba hårt för att komma dit och det ska jag verkligen göra. För jag har verkligen fått möjligheten att starta om på nytt, något som inte alla får göra.


Något luddigt inlägg, men kanske en bra tankeställare för andra.

Vad vet jag?


// therre

Av Therese - 13 mars 2009 11:53

Snart har ännu en vecka passerat och inget intressant har hänt.
Mamma for till Tyskland idag med den där ledarskapsgrejen. Sa att hon skulle köpa med något roligt hem till mig, dom ska ju trots allt till Europas största häst mässa, Equitana, inte alls avundsjuk jag lovar :P

I helgen blir det jobb samt tävlingsmöte, sen händer inte så mycket mer. Skulle ju ha åkt iväg och kollat på en häst men jag får inte tag på säljaren så det känns som att det inte kommer att bli av. Men nästa helg ska jag iaf iväg :D Ska iväg på ett 8 årigt sto som är super fint, sen kanske iväg på en häst som en föreslagit till mig, får se om den fortfarande finns kvar bara. Annars blir det något annat som jag ska titta på. Iaf kommer bli riktigt spännande.

Ridit Elske i veckan och igår blev hon jättebra i traven iaf, red på rakt bett. Det är mitt favoritbett faktiskt, Famor blev ju en helt annan häst med det bettet och även Elske verkar tycka det känns bra. Idag ska hon få skritt ut med Lollo och imorgon ska Lollo rida, sen på söndag kanske jag får rida igen får se helt enkelt. Men när Elske blir bra då vill jag bara rida jätte mycket på henne, hon blir så himla rolig då :)

Ikväll ska jag jobba på ridskolan, jippie! Pengar säger jag, även om fredagkväll inte är världens roligaste kväll att jobba på, men jag ska ju inte göra något iaf, jobbar ju ändå imorgon så.

Ha det!


// therre


Av Therese - 11 mars 2009 12:49

Just nu är jag i full gång att planera provridning av hästar. Jobbigt är det jag vill ju bara åka nu nu nu! Men helgerna är ju typ dom dagarna som är bäst helt enkelt. Så jag får väl hålla mig på halster helt enkelt.

Men på söndag hoppas jag nu att Andrea och jag kommer iväg på iaf en. Hoppas på två, ska bara lägga upp min planändring för Andrea om den är godkänd av henne. Måsteju bara få svar från säljarna att det är ok att komma och kolla först.

Men kul ska det bli iaf :)

Ikväll ska jag rida istället för mamma på lektion, sa till Lina att jag ville ha en rolig häst så jag hoppas jag får en. Annars så händer inte mycket mer. Ridit Elske i två dagar och det har väl gått sådär. Blöder i mungipan fortfarande tyvärr,  så det är väl hackamoret som gäller i ett bra tag framöver skulle jag tro. Men Lollo ville rida idag så det får hon självklart göra, det är ju hennes häst trots allt.


Nu ska jag laga mat!

Bye bye.


// therre 

Av Therese - 10 mars 2009 09:59

Varje svar ska  börja med första bokstaven i mitt eget namn......

1. Vad heter du? Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver: Test

3. Flicknamn: Tina

4. Pojknamn: Tomas

5. Yrke: Telefonförsäljare

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: Tröja

8. Mat: Tomatsoppa

9. Sak i badrummet: Toalett

10. Plats/stad: Torneå

11. En orsak till att vara sen: Toabesök

12. Något man inte skriker: Tv-program 

13. Film: Terminator

14. Något man dricker: Te

15. Band: Takida

16. Djur: Tax

17. Gatunamn: Tegvägen

18. Bil: Traktor

19. Sång: Tomtarnas julnatt

20. Aktivitet med mer än en deltagare: TP (man kan ju inte spela själv)


Snodde denna från Svensson för att den verkade rolig :) 


// therre 

Av Therese - 9 mars 2009 11:23

Hela helgen har gått åt till att anordna tävlingar. Lördag var det dressyr för häst. Tävlingen höll på från kl 8.30 till 21.30 Aldrig mer sådan tävling.  Becca, Mimmi och Sara startade några utav ridskolans hästar och det gick faktiskt bra tycker jag, det är inte lätt att ta en ridskolehäst och tävla mot fina dressyrhästar. Så jag tycker dom var super duktiga!

Igår söndag var det dags för ponnyerna. Inte riktigt lika lång tävlingsdag som i lördags, men den var slitsam. Frida, Jonna och Elin fick fin fina placeringar i sina klasser och red på höga procent. Nu blickar vi framåt mot Div 3 ponny dressyr. Själv är jag lagledare och det ska bli hur kul som helst, speciellt nu när dom visade hur dom kan rida igår :D.  Det ska bli så kul att coacha och peppa tjejerna inför detta :).

Även Angelica var med och tävlade. Hon startade Feline. Och det gick bra, det är inte alls lätt att rida på Feline mot dessa andra super fina ponnyer som såg ut som hästar. Men dom red på godkänd procent och både häst och ryttare var nog nöjda tror jag. 

Helgen blev iallafall lyckad för våra hemma ryttare med många placeringar. Är jätte glad för dom! Känner mig väldigt inspirerad över att få åka ut och kolla på nya hästar och om möjligt även få köpa en fin häst med lite fint steg kanske :)

 Andrea föreslog att vi ev kunde dra iväg på söndag för att kolla på hästar och jag var absolut inte sen med att hänga på. Så jag ska ringa till de tänkt säljarna i veckan och höra om söndag passar dem bra, så hoppas hoppas!


I veckan ska jag iaf rida en del, Elske ska trimmas igen. Ska bli roligt att få rida lite igen. I övrigt är det jobb som gäller annars. Träffa Sofie för uppdatering imorgon över en fika/lunch.

Men nu ska jag nog ta och städa i mitt "hästrum" det ser för j*vligt ut!

Ha det!


// therre 

Av Therese - 5 mars 2009 09:08

I natt kunde jag inte sova igen, planerade en massa inför tävlingen i helgen, har lite svårt att lita på andra  när det kommer till sånt där viktigt och framförallt om det gäller en uppgift jag alltid brukar göra själv, men det kommer nog gå bra det är inte så svårt att göra en avspärrning :P

   Sen så ska ju folk som vanligt krångla med startlistorna och starttiider hela tiden för att göra det så bekvämt som möjligt. Men jag har bestämt att har man inga rimliga skäl till att få ändrat så ska man inte få det heller. Dessa krångliga dressyrryttare!

   Drömde iaf väldigt konstigt inatt, först drömde jag att jag var utomlands och så pendlade jag och min pappa mellan att vara vampyrer och vanlig människa, mycket knepig dröm. Sen drömde jag att Björn Gustafsson gjorde världens roligaste sketch med Kronprinsessan och Daniel. Jag höll på att dö av skratt i drömmen. Skrattade så mycket att jag knappt fick luft, kan till och med skratta nu för att det var så jäkla roligt. Men sketchen gick iaf ut på att dom var i något vatten och Daniel (björn) skulle sjunga och göra någon dans för kronprinsessan, låter väl inte så roligt men det var det kan jag lova, haha!

   Igår kom jag även på en super bra idé som jag har nytta av. Jag ska börja simma :D Bra muskelräning och konditionsträning, samt att jag väljer själv på dygnet när jag vill göra det dvs morgon eller dag eller kväll liksom, en super bra idé! Och simma det kan jag ju lite iaf plus att det är bra träning för min vattenskräck med.

   Idag ska jag till stan först ett stopp på Hudfixaren? Sköna rum? Ja nåt hette det iaf, ska handla för mammas present kort som hon har kvar där. Sen ska jag även till Bokia för att handla papper till ridskolan. Sen i eftermiddag tar jag cykeln upp till stallet för att hjälpa Frida när hon rider program och sen kanske ha en lektion om Lina inte skulle hinna tillbaka, Maranello ska in till kliniken :(. Lina har sån otur jämt!

   Men nu så säger magen att det är dax för frulle, ha det!


I helgen har jag det perfekt, en tänk provridningshäst kommer på tävlingen på lördag så jag får se den med egna ögon, prata lite med hon som har den, se hur den sköter sig på tävling, se hur det går i programmen samt hur den rör sig. Kan ju inte bli bättre, min tur kanske vänder?


// therre

Av Therese - 3 mars 2009 09:17

...folk som inte har häst?

Har inte orkat skriva något på ett tag men ska väl försöka ta tag i skrivandet igen.

Jag kommer ju antagligen vara utan häst ett tag och med det har jag 4-5 timmar extra på dygnet. Vad gör man då? Jag kommer att bli tokig på att inte ha något att göra. Visserligen ska jag självklart ut och gå en massa men resterande tid då? Behöver tips på sysselsättning!


Idag ska jag söka jobb på Netto, beställa klipp tid (äntligen!), ut och gå en sväng sedan jobb i stallet ikväll. Nästan allt inför tävlingen i helgen är fixat vilket är väldigt skönt, alla anmälningar är inlagda i datorn, har några kvar som jag hoppas kommer idag.

Men söka jobb var det!


Ha det!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards