Alla inlägg under september 2009

Av Therese - 13 september 2009 13:44

Här har jag tänkt att vara duktig och uppdatera, men går det? Nej, för det är något fel på databasen, men nu efter 3 timmar så fungerar det igen.


Anledning till att jag inte skrivit något är för att jag inte haft någon ork, att vara i stallet 50 % av dygnet tar på krafterna både fysiskt och mentalt. Men visst är det härligt att få vara där.

   Ridmässigt har det gått skit! Har nu överlåtit detta till duktiga Lina som nu ska rida Pica i ca en vecka. Hon red första gången i fredags och hon var svett. Haha, inte ofta hon blir det efter sina ridpass och ändå dansar alla hästar fint under henne. Men Pica blev en lite svårare match att avgöra, men problemt ligger helt enkelt i att hon inte har någon egen framåtbjudning och detta kommer även skakningarna av. Tur att hon inte har ont! Men det är väl så att jag ridit "för hårt" helt enkelt, pressat henne lite för mycket. Men nu med hjälp utav Lina så ska detta problemet lösas. Så tusen tack Lina! Jag säger det igen, det är underbart att stå i ett stall med så mycket kunniga människor!

    Nu över till nästa problem, sadel. Nu börjar det bli kris, den "nya" sadeln ligger inte heller optimalt längre utan den är med lite för trång. Men så fort vi får åka iväg ska jag åka till Strömsholm för sadelprovning, där kunde man även lämna in sadel som betalning vilket passar mig perfekt. Min "gamla" sadel har varit ute på provning och verkar passa rätt så bra och jag hoppas den blir såld nu. Då får jag lite pengar till ny/nya. Men ska ringa imorgon och preliminär boka en tid där så jag kan få komma dit snart, vill ju ha en bra sadel att rida i, för annars kan vi inte åka på tävlingen den 11 oktober som jag vill.


DM:et är inte alls långt borta och vi börjar nog lösa domarproblemt nu, äntligen! Som vi kämpat med detta, men snart så. Och kul ska det bli att få arrangera DM. Själv ska jag vara speaker under tävlingarna och får då se alla ritterna vilket jag tycker är super kul. Hejjar självklart lite extra på Lina och Ebba samt ponnytjejerna från min klubb som ska vara med. När den tävlingen är över kan vi äntligen pusta ut lite grann, efter de är det ju bara "lätta" tävlingar kvar att anordna.

    På tal om tävlingar så har jag, Andréa och Ida bokat biljetter till Scandinavium. Vi ska se küren på lördag kväll och hoppningarna söndag morgon och där emellan sova på hotell, samt handla massa roliga saker. Kan inte komma ihåg när jag var på något sådant event senast, måste vara 3-4 år sedan vi var i Globen senast. Kul kommer vi ha, det vet jag.


Nu ska jag snart åka tillbaka till stallet för att plocka in alla hästar, fixa vatten i hagen, mat, borsta Pica och rida Luna. Sen blir det hem för tv-tittande.

   På återseende!


// therre

Av Therese - 9 september 2009 20:09

Här loggar man in för att blogga och allt är nytt? Lite svårt när det blir sådana här nya saker utan förvarning, passar inte in i planeringen! Jag är ju ingen "spontan-människa" direkt utan allt behöver ju vara planerat in i minsta detalj.


Ang alla dessa kommentarer så går jag nu in i bubblan på riktigt. Tänker inte lägga mer energi på sådant shit, som jag kallar det, utan vill lägga min energi på sådant som är viktigt för mig.


Har varit lite off med bloggeriet eftersom jag spenderat 50 % utav dygnen denna vecka i stallet, man är rätt trött när man kommer hem sen.  Men kul har det varit i alla fall.

Har även fått ringa efter domare till DM:et och jag fick tag på en, en domare ifrån något ställe som verkade väldigt trevlig, domaren alltså inte stället. Men vi behöver fortfarande fler domare, men det är inte lätt. Antingen så svarar dom inte eller så blir det nej, men vi är tappar och försöker ändå.

   Fick idag prata med en domare som lät lite grinig och tyckte det var för långt att åka, då säger jag : Var inte domare om det är besvärligt. Hur som helst så kommer vi nog att anordna ett utav de bättre DM:ena, för vi brukar alltid få positiv respons på våra tävlingar och väldigt sällan negativ. Samt att distriktet frågade oss just för våra väl anornda tävlingar och fina anläggning, ja jag skryter kanske men jag säger endast sanningen och då får man lov att vara stolt.


Med ridningen har det gått sådär. Har löst ett steg i skak-problemet, hon tyckte inte om remontnosgrimman. Så med den borta så blev det betydligt mindre med skakningar. Men fortfarande kvarstår problemet, men det är så konstigt att det inte blir skakningar när hon går riktigt bra. Som idag när hon var super stundtals, men så fort jag slutade rida så blev det skak. Jag letar vidare efter orsaker...

   Idag red jag även Luna. Bättre än sist men fortfarande mycket kvar att jobba med. Provade sporrar idag och hon tog skänkeln mycket bättre och blev genast trevligare i sin vänster sida. Får se när nästa gång jag får rida igen, skulle vilja rida varje dag för att se om det blir någon skillnad.


Nu ska jag vänta på att Idol börjar, höll på att missa det igår. Imorgon blir det fika med Malin och jobb på kvällen. Ska även börja skriva ut anmälningarna till DM:et.

   På återseende!


// therre

Av Therese - 7 september 2009 20:26

Vill börja med att meddela att det här är min blogg och jag godkänner och publicerar de kommentarer jag vill! Jag bestämmer över den här bloggen och ingen annan ska komma och säga vad jag ska göra eller inte göra.


Med det sagt ska jag berätta om min Norrköpingshelg.

Började i lördags att efter jobbet åka hem duscha och packa det sista. Tanken var att vi alla skulle vara färdigpackade klockan 14, meeen det blir inte alltid som man tänkt sig. Klockan 14.15 var jag iaf färdigpackad och redo för att åka, men sen glömde jag att jag skulle bli hämtad av fröken Bylock. Men äntligen klockan 15.30 var vi på väg mot Norrköping. En trevlig bilresa med trevlig brudar (Andréa och Ida), precis som det ska vara.

   Väl framme i Norrköping så hittar vi, hör och häpna, Maddes hus direkt! Vi fick tyvärr parkera ett kvarter bort och när tjejer ska packa inför EN natt är det endel att bära på. När vi äntligen var framme vid porten, med en kilo meter längre armar och sneda axlar, så ringer vi Madde. Tror någon att hon svarar?! Nej, icke! Som tur var kom det en tant som kunde släppa in oss i porten, Madde blev minst sagt överraskad när Andréa ringde på dörren. 

  Sen blev det pizzaätning och catch up innan det var dags att korka upp och fixa till sig, resten utav kvällen får bli beskriven med ett ord, roligt!

    Söndagen var det sletna människor som gick upp för en chips-frukost innan vi åkte till Kolmården. Där blev det zafari-tur med galna giraffer och parsugna zebror. Verkligen en av de bättre sakerna jag gjort i mitt liv! Så häftigt var det. Efter zafarin så gick vi i parken och kollade på en massa massa söta djur. Såg nog på alla djur inklusive den nya gorillabäbisen, dock såg vi endast lite utav huvudet på den då mamman var väldigt mån om att skydda den. Mina bästa på Kolmården var helt klart tigrarna, I love them!

   Efter Kolmården blev det hemfärd och bilen stannade hemma på Vikgatan ca klockan 19. Helgen var verkligen sjukt rolig! Måste göras om snart igen.


Dagen idag har jag jobbat på ridskolan. Lite jobbigt att gå upp i morse. Men dagen gick fort, Pica fick idag skritta ut på en tur tillsammans med FF och Mimmi på Luna. Kände att jag inte ville rida idag då jag skulle få rida så sent, men imorgon tar vi nya tag igen. Ska imorgon prova ett "nytt" bett, två delat bridong för att se hur hon är med det. 


Nu ska jag snart kolla på CSI NY, mitt bästa!

   På återseende! 


// therre 

Av Therese - 4 september 2009 20:32

Nu har jag precis ätit alldeles för mycket god mat, så jag är proppmätt. Men gott var det :)


Imorgon är det lördag och det innebär att efter jobbet ska jag sätta mig i en bil med destination Norrköping! Äntligen träffa Madde igen och utforska stadens nattliv, som tydligen skall vara bra med många snygga killar och det gillar vi!

Men känner jag mig och mina vänner i dessa sammanhang så kan det bli rätt galet, men så länge vi är hela och rena när vi anländer hem så är vi nog nöjda :)  Vill åka nuuuuu!


Idag har jag gjort stan med Andréa Byloch. Har inhandlat strumpbyxor, i en färg som kommer chocka Madde imorgon, hämtat fin fina sponsor grejer från Skärlunds grejer. Såg där min berlock som jag fick som lucia-smycke, fick se att det ändå var några kronor som det kostade, funderar om jag ska ta det imorgon ska kolla upp det. 

   Efter att vi spenderat lite pengar så avnöjt vi god sallad på Melkers. Sen åkte vi hem, jag sedan direkt till stallet. Där blev Pican grim-longerad, hon galoppade hela tiden not so much control idag inte, men ibland behöver hästen få rasta sig lite. Sen fick jag äran att få rida Luna idag, oliksidig som tusan men ändå väldigt trevlig att rida. Så Angie har gjort ett bra köp tycker jag, rider henne gärna fler gånger. Kommer bli en bra häst efter lite jobb, men trevlig som tusan var hon. Det var kul att få rida en häst som inte kan så jätte mycket utan som är lite mer under utbildning, har inte ridit det sen jag hade Elske för två somrar sen och henne har det blivit riktig fason på nu. Lollo har ju jobbat vidare och fått henne riktigt fin nu, så det är kul att se.


I helgen ska Mimmi få göra premiär på Picans rygg, ska bli kul att höra vad hon tycker sedan. Men nu ska jag läsa bloggar/leta knark och sedan börja packa kanske inför morgondagens resa.

    Ha det!


// therre 

Av Therese - 3 september 2009 14:01

Började dagen med ett frukost/skvaller/tävlingsmöte med Andréa, Loni, Lina och Madde E. Trevligt!

   Vi kom fram till en del bra saker på mötet dock svävade det ut lite emellanåt med hästar dit och hästar hit, men sånt är härligt tycker jag. Kom på lite fler sponsorer till DM som vi ska höra med om de vill sponsra. Annars inte så mycket mer, har kommit in väldigt dåligt med anmälningar med tanke på att anmälningstiden snart går ut.


Cissi-träningen igår, gick bra. Fin häst som fick till fina luftiga rörelser enligt Cissi, att hon sen skakade en massa på huvudet är en annan femma. Cissi föreslog ett "nos-nät", så jag ska kolla runt och se vart man kan få tag på ett sådant, det är iallafall värt att prova.


Till denna "PS dum": Vem är du? Nyfikenheten börjar ta över, jag funderar och funderar men kan inte komma på!  


Nu ska jag kolla om det finns några uppdaterade bloggar att läsa (Ja, Andréa det är dags för knark igen :P) 

Må gott tills nästa gång!


// therre 


Av Therese - 2 september 2009 10:11

Japp, idag är det premiär för nya telefonen. Nu ska jag och den få bli "ett", haha. Kunde tyvärr inte flytta över mitt gamla minneskort till nya telefonen, så den är helt tom nu. Men det ska det väl bli ändring på snart.  Lite tråkigt då jag hade världens finaste bild på Donia i den gamla, men den ska skrivas ut på fotopapper och ramas in. Har även fina bilder och filmer på Famor där. Men nu kan iaf de inte bli förstörda pga en trasig mobil.


Vill tacka för alla kommentarer till mitt inlägg "Pank". Både värmande och mindre värmande kommentarer. Men kommentarer är alltid roligt att få oavsett karaktär, om de inte är helt idiotiska och kränkande förstås.

   Det är som sagt alltid kul att få respons på det man skriver. 


Dagen idag kommer att bestå utav en del mockning till diverse hästar, tänkte vara snäll idag efter olyckan igår som jag inte kunde hjälpa till vid. Så då får jag hjälpa till på annat sätt helt enkelt. Ska även idag rida för Cissi, detta sker vid kl 14. Hoppas på att Pica kan vara lite sådär konstig så Cissi får se och kan ge mig tips på vad jag ska göra.

Ringde igår till hästkliniken för att kolla om de hade någon tanke, fick till svars att det kunde vara luftvägar ev eller bara dumheter. Men jag kan ju ändå inte åka någonstans för tillfället så det får bli ridning ändå. Efter ridpasset igår tyckte jag att skakningarna hade blivit något mindre, kanske börjar de av ta? Får se och jämför med dagens ridpass. Har iaf fixat en remontnosgrimma som jag lånar nu, hon funkar bättre med den. Men måste som sagt fixa en egen som passar.


Nu ska jag laga mat som jag ska hinna äta senare.

   På återseende! 


// therre 

Av Therese - 1 september 2009 20:03

...vart tog du vägen?


Måndag var jobb inplanerat långt i förväg, lika så idag med en lektion. Men fick även jobba dag för stackars Lina är sjuk, fick höra utav Åsberg att hon inte såg välmående ut. Krya på dig!

Fick sedan ikväll helt plötsligt två extra lektioner, på samma gång! Dvs en på vardera sida om mellanväggen. Lätt eller? Nja, tur var väl att ena gruppen var 4 st vuxna som fick klara sig själv med ett litet öga emellanåt. Detta något plötsliga infall berodde på att jag mitt under "min" lektion får höra att Ulrika och Linda blev tvugna att åka iväg då Angie ramlat av i skogen. Hjärtat tog ett hopp och satt i halsgropen! Lite smått chockad fick jag fortsätta min lektion, undrandes hur det gått till och hur det gått och ja alla funderingar på samma gång. Sedan går tiden och jag får ta över nästa lektioner.

Till slut så får man veta att ambulans har hämtat Angie och åkt till akuten, hjärt-hopp igen, funderingar om vart är hästen? Har hon slagit huvudet, ryggen? Usch, det är jobbigt att behöva stå utanför utan att kunna hjälpa till med något, utan bara att få vänta på information. Men allt har gått bra får man väl säga, Frida skötte sig jätte bra fick jag höra, även fast hon självklart var chockad, men behöll lugnet, credd till Frida! Angie bröt ett ställe i fotleden fick jag reda på, så man får väl säga att det gick bra trots omständigheterna. Så Angie och Frida får båda krya på sig!

Jag har ju sagt att det är farligt att rida ut :P


Åter till min icke lediga vecka igen då. Imorgon blir det Cissi-träning och jobb efter det, då Lina som sagt är sjuk. Torsdag är väl den dagen som är lugnast denna vecka. Fredag blir det nog jobb som det ser ut nu iaf, helgen sen börjar med jobb för att sedan packa väskan och bege mig med Andréa och Ida till Norrköping för att hälsa på Madde, sen på söndag blir det Kolmården tror jag och hoppas jag.


Nu ska jag kolla på tv och läsa bloggar :)

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards