Alla inlägg under oktober 2010

Av Therese - 17 oktober 2010 19:31

...bitterfitta igår, gamla vanliga fixar-Therre idag. I morse när jag klev upp och åkte mot ridskolan så var gårdagens ångest/vredesutbrott/besvikelse som bortblåst. Alla som lovat dyka upp idag dök upp på utsatt tidpunk. Till en början lite panik när ljudet till framhoppningen inte fungerade som det skulle. Många springturer mellan framhoppning-domartorn-in och utsläpp från banan för instruktioner och diskutioner, sen fungerade allt prima-ballerina! Alla som var funktionärer var guld idag! Inte en endaste sur min trots kyla och långa pass ståendes. Alla var på ett glatt humör och likaså var ryttarna.  Den här tävlingen var helt klart en av de bästa vi gjort! Tänk vad lite samarbete mellan alla parter kan göra.

Överdomar-Bertil var en skön snubbe som fixade med walkie-talkies till framhoppning och in/utsläpp så det kunde flyta på ännu bättre, nu när ljudet var out of question. Efteråt samlade han till möte och han gav bara en massa beröm! Han hjälpte även till att tolka i TR  angående hur avanmälningar/strykningar ska skötas, så nu ska ingen längre komma undan att betala.

Så vid halv tre var tävlingen klar, 115 starter i tre klasser. Bättre flyt går inte att få! På den tid som Åsberg, jag och Angie fixade in ridskolans hästar så fixade övriga undan bana, framhoppning och framridning. Tänk om det kunde vara så här varje gång, idag var det roligt att anordna tävling igen!


  Vilket hinder illustrerar dagens samarbete bättre än hjärt-hindret?


Efter tävling blev det att fixa klart med dagens resultat, sammanställa inkomst/utgift-papper och lite breifing från våra ordinarie liv oss emellan (Ida, jag, Andréa och Ami). Vid 17 sedan började jag fixa med Pica. Ingen ork till vae sig ridning eller longering infann sig idag så hon fick rasta sig i ridhuset nu när det ändå var öppet på hela. Gissa om hon gillar det?! Med svansen högt varvar hon super-snabb galopp med luftiga travsteg, hela tiden med iaktagelse ifall någon tittar på henne. Hon är en riktig diva som älskar att visa upp sig!

Sen fick hon komma in i nyspånad box och lite silage. Sen hade vi mys-stund. Det finns nog inget som gör mig så glad som att få vara helt själv i stallet och få mysa med Pica. Hon kliar mig och jag kliar henne, bättre kan ingen ha det! Bättre kontakt än så här kan man nog inte ha! Jag kan säga att hon är nog den bästa häst jag haft!


 

  Älskade häst   


Imorgon har jag "ledigt" dvs ska inte till uni utan ska plugga hemma. Det ska bli skönt, ska börja min dag med en PW. Som jag längtat efter denna PW! Har inte hunnit med det nu på en hel vecka. På eftermiddagen blir det stallet och Pica-mys med ridning.

På återseende!


// therre

Av Therese - 16 oktober 2010 20:53

Hur kunde jag i min vildaste fantasi tro att jag ens kunde fundera på att komma hem tidigt dagen innan en tävling? Men en önskan är en önskan...

Idag så stod vi där igen, samma personer som alltid och gjorde klart det sista inför morgondagens tävling. Till en början hade vi hjälp av några tappra själar och det är man verkligen tacksam för!

Jag har alltid varit verksam i min klubb, Karlskoga Ridklubb, min klubb! Så känner jag det, där har jag växt upp och där har jag arbetat ideéllt många många år. Men nu börjar jag faktiskt tröttna, det är inte det att jag inte får något tillbaka för nu är det ju faktiskt så att jag är med och styr "återbetalningen". Utan jag börjar tröttna på att det bara verkar vara några få som känner att de arbetar för klubben och inte för "återbetalningen". Jag har en sådan stor lust att inför nästa år byta klubb, till en klubb där jag inte behöver ta något ansvar utan endast vara tävlingsryttare, betala mig fri från att behöva hjälpa till. Till en klubb där man kan få vara lite anonym. En klubb som ligger långt borta (Skåne?) som jag inte ens har möjlighet att  hjälpa till på, då behöver jag ju inte ens känna mig "skyldig" till att jag väljer bort att inte hjälpa till. För är det så andra gör? Väljer bort? Skiter i att klubben anordnar tävling för att man själv ska kunna få lösa licens där?

Jag funderar starkt på att byta klubb. Det är inte ens kul längre att anordna tävling, att behöva stå där varenda gång till klockan 20 på kvällen och fixa med allt. För hur skulle det bli om vi också struntade i allt och åkte hem? Jag vill också vara anonym!


Nu får väl folk hata mig för vad jag skriver och tycka som de vill men jag bryr mig faktiskt inte ens längre. Jag börjar liksom tröttna på att vara den som fixar med allt jämt, det är åt helvete rent utsagt!


Och idag har jag fått mitt första diagnostiserade migrän-anfall. Med lätt huvudvärk den senaste veckan så blev det idag värre. Så med en molande värk och halvtaskig syn på ena ögat har jag byggt hinder idag, jag som inte ens ska bära tungt. Men vad gör man inte för sin klubb? Men det var ju lite roligt att bygga idag när de nya hindrena fick användas, see for yourself!


  

Nya tysk-hindret


  

Nya hjärt-hindret


  

Det nya spejsade-hindret...


  

...med världens coolaste grind!

 

Jag får stolt säga att hand-grinden och hjärt-grinden är mina ideér, men de har utformats av Angie och Lollo som målat alla hinder, samt Andréa som sågade hjärtan. Det är lite så jag jobbar, jag har ideér och andra verkställer dom, haha!   

Pica fick tyvärr alldeles för lite kärlek och det är det som gör mig mest ledsen egentligen. Inte att jag får lägga massa tid på att fixa och dona utan att Pica på något sätt hamnar i andra hand. Det är så det skär lite i hjärtat då.


 

Iklädd sitt finaste täcke och nya Back on Track-skydden, proffset #1!


Men imorgon hoppas jag hinna med henne bättre och framförallt i framtiden nu när jag inte längre behöver vara en drivande person i tävlingskommiteén! Då kan jag ju mysa med Pica hur mycket jag vill   

För det märks så väl på Pica när jag inte hunnit med henne, hon blir mycket mer vild i boxen när jag är utanför och är lite extra gosig och ska klia mig med mulen. Hon är verkligen en häst som kräver uppmärksamhet 24/7 och det gör då extra ont när jag inte kan ge henne den.


Just det glömde ju berätta att Pica igår fick träffa sin bästa vän Luna som är hemma över helgen för att Angie ska tävla imorgon. Vi bestämde rid-dejt igår kväll och direkt när Luna kom in och Pica såg henne kunde hon inte titta på något annat. Hon var jätte glad! (Kanske därför hon gick så bra igår!)

Och i morse så gick de i hagarna berdvid varandra, Pica kunde inte ens äta sitt hö eftersom hon ville titta på Luna och Luna var likadan. Det är äkta kompis-kärlek det!


   


Nu ska jag sitta här en stund till, läsa lite bloggar och sen ta min migrän och gå och sova. Imorgon är det ju upp tidigt igen, när ska man få vila ordentligt undrar man ju? Har planerat in helvila den 31 oktober, då har jag inget jag måste plugga eller göra. Utan det är inplanerad bakfylla och umgås med dom bästa! Gissa om jag längtar...

På återseende!


// therre 

Av Therese - 15 oktober 2010 21:02

Igår gick det så där dåligt att rida så jag nästan ville börja gråta. Oj vilken mes jag lät som nu, haha! Men det var verkligen katastrofalt!! Jag satt som en jäkla påse nötter, armbågarna var någon annanstans är där som ska vara och skänklarna var  på fel ställle. En skitdålig ryttare kan ju inte ge annat än ett skitdålig ridpass till sin häst. Men what to do? Jag kämpade mig igenom det hela. Böja och benda var det som var den stora övningen igår, Pica var som en jäkla stock!
Försökte tänka på att inte spänna mig i överarmen och bli statisk men det är svårt när man har en überstark häst. Pica var så att säga väldigt framåt igår, i galoppen gick hon och väntade på att få dra iväg i ett snabbare tempo. Minsta lilla eftergift var hon som skjuten ur en kanon iväg i supersnabb galopp. Det var nog det som gjorde att ridpasset ändå var lite roligt. Pica var glad!


Idag däremot kan jag säga att veckans alla skitpass har gett resultat idag var hon tillbaka, GULD-PICA! Idag bjöd hon verkligen på sig själv. Härlig trav och ännu härligare galopp. Jag kunde inget annat än bara sitta och le åt att hela hästen kändes så himla härlig. Det blev ju lite mycket översamling i galoppen men det är så roligt när hon går där och kortar sig utan att jag ens behöver göra något. Jag skrattar bara åt henne och ger en klapp, så himla söt!
I traven så är det jag som tabbar till allt. Jag rattar för mycket i handen och då är det klart hon inte går fram som jag vill. Måste lära mig att i dom lägena rida på mer framåt med bibehållt stöd i tygeln. Vi gjorde nog väldigt fina skänkelvikningar idag! Kändes iaf väldigt bra, bibehållen bjudning och Pica flyttade undan för ett lätt skänkeltryck. Summasumarum: GULDPASS!


 


Just nu har jag intagit ryggläge i soffan, bästa stunden den här veckan! Denna vecka har verkligen gått i ett känns det som, inte en lugn stund. Upp tidigt, skola på dan, hemma 16, något att äta, stallet, hemma 20, då var det ju liksom inte så mkt mer än att se sina program på tv och sen sova. Dagen efter samma procedur igen, så imorgon ser jag fram emot en liten sovmorgon.

På återseende!


// therre

Av Therese - 13 oktober 2010 14:19

Tiden den bara går och går, går för fort vill säga. Hinner ju inte sätta mig för att skriva ett endaste litet inlägg. Men på ett sätt gillar jag att tiden går fort för det betyder att det snart är halloween och dags för fest! Det är liksom månadens event så att säga.

I övrigt så har jag börjat sätta igång Pica igen. I måndags var det så fint väder att jag inte bara kunde vara inne och rida. Tanken var att rida inne den dagen eftersom hon vilat en vecka och med det en massa extra energi. Men det gick fint, Picas ihopsamlade överskottsenergi blir alltid till extra spänning. Det gör att hon blir super jobbig att rida. Red i måndags med en häst med stum mun och lade hela sin vikt i min höger arm. Men det fick gå ändå. Red mycket galopp eftersom det är lättast att rida när hon är så här spänd. Högergalopp går ganska bra eftersom hon då inte kan hänga upp sig på högertygeln, där kan jag ju böja henne inåt när hon blir stark. I vänster är det motsatt effekt, vänster sidan är stenhård och Pica släpper inte igenom något alls. Hon lägger all sin tyngd i högertygel för att slippa böja sig till vänster. Hon är ju väldigt smart!
Men efter all galopp så började spänningen att släppa, så då avslutade vi. Det var ju första passet efter vilan så det blev väldigt basic.


 


Igår red vi inne. Hade planerat att rida sent eftersom jag behövde fixa in alla anmälningar till helgens hoppning i den tillfälliga dator som vi använder nu. Superseg! Men den duger. Hade först tänkt lägga in alla manuellt men när licens-sökningsfunktionen inte fungerade provade jag att göra som Natalja berättat hur man ska göra för att få anmälningarna direkt från tdb ner i RS-Pro och det fungerade utmärkt! Gick på två röda att göra klart och skicka iväg färdiga startlistor. Nu älskar jag tdb igen!


Efter det blev det Picas tur att få omvårdnad. Hon fick stå en stund med sina nya Back on Track snabb-bandage, hon ser ut som värsta proffs-hästen med dom på! Jag tror hon tycker dom är sköna att ha på sig (iaf hoppas efter vad de kostar!)
Sen blev det ridning. Idag satte jag på mig sporrar, eftersom måndagens ridning hade skett utan. Jag kommer liksom inte åt henne utan sporrar. Mina korta ben gör ju att underskänkeln pekar i princip rakt ut åt sidan efter som de hamnar mitt på bredaste delen av magen.

Första delen av passet gick ut på att få igång motorn och att den skulle fungera själv. Sen blev det allehanda böja här och böja där, korta yttersida, korta kroppen. Allt gick liksom segt bara! Galoppen var som dagen innan, stark och hängig i höger tygeln. Red många tempoväxlingar på volt och fyrkant. Men under den tiden jag red lyckades jag aldrig få något ärligt stöd i handen. När Pica är full av överskottsenergi samt spänd och inte så arbetsvillig går hon in i sitt lilla krypin. Knäpper av i nacken, sänker ryggen och springer i ett och samma tempo/takt. Det finns liksom inte så mkt man kan göra åt det, inte vad jag vet iaf. Försökte få henne att ta tag i bettet genom att föra fram handen, men icke kvar i samma statiska form, böja mer = statisk form. Allt jag gjorde fungerade inte så jag travade av och sen fick det liksom vara slut. Kan ju inte rida i flera timmar liksom.
Men nu är ju inte det här någon nyhet att Pica blir såhär efter att hon vilat. Så det är bara att jobba vidare för det släpper, det vet jag! Vi behöver bara komma igång båda två igen helt enkelt.


Justt nu sitter jag på uni för att invänta att träffa min grupp i kriminologin, det väntas grupparbete och efter det en föreläsning. Efter den så slipper jag iaf åka buss hem eftersom mamma är inne i Örebro på något möte hos distriktet. Imorgon tar Pica och jag nya tag med ridningen igen, idag får hon omvårdnad av Lotta.
På återseende!


// therre

Av Therese - 11 oktober 2010 10:58

Japp nu har jag gjort som många barn, men Pica är så fin och jag har ju fått så fin bild på henne från Angie och Mimmi så den fick helt enkelt vara med i tävlingen. Vote for Pica!


Årets Häst 2010


På återseende!


// therre

Av Therese - 10 oktober 2010 21:10

Nu är den puts väck vinterkostymen! Pica var förvånadsvärt snäll att klippa iår. Med lite mat så gick det galant, det som gick mindre galant var att båda klippmaskinerna valde att bråka lite. Klipp, klipp, klipp, tugg, tugg, tugg, klipp, tugg, osv. Men efter klippning både igår i två timmar och idag en timme så är hon nu av med all päls. Skulle igår ha lagt på ett superfint våffel-täcke i marinblått, men det satt som på någon som har på sig kläder av för liten storlek. Pica har verkligen breddat sig! Så jag gav bort det istället, Pica fick nöja sig med ett vanligt fleece-täcke. Men hur som så är hon nu klippt och har för tillfället antagit färgen av leopardaktig ton. Är man inte bäst ska man vara coolast!


Efter dagens klippning så fick hon rasta sig lite i ridhuset. Det tyckte hon var skojigt, sprang som en tok och visade upp fina byten i vartannat, passage-trav och lite supersnabb galopp. Supersöt! Imorgon återupptar vi ridningen igen.


Avslutar med att bjuda på ytterligare två filmer från tävlingar.



Filmbeskrivning: LA:3 hemma-tävling, 191 poäng 61,61%
Ord från domaren: Rör sig trevligt men blev ojämn i uppvisningen lite "av och på".

 


Filmbeskrivning: LB:2 hemma-tävling, 205 poäng 68,33%, tredje placering!
Ord från domaren: Jämn och prydlig uppvisning präglad av mjukhet. Jobba lite med rytmen i upptagen och satsa hela vägen i mellangångarterna.

Detta program är jag verkligen inte nöjd med! Ser inte ut som några 68,33% i mina ögon inte, men man får vara glad över att domaren inte har mina då   


På återseende!


// therre

Av Therese - 9 oktober 2010 21:08

Nu ni, mina kära vänner och bekanta kommer det som ni alla längtat efter. Allt detta tack för den super-snälla-rara Angie, tusen tack!



Filmbeskrivning: Regn, regn och åter regn! (Behövs det några fler ord?)   
Gillar när det i början blir ett kort avbrott i filmen och sedan ser man hur mycket det verkligen regnar    Stort supertack till Mimmi som stod i regnet och faktiskt filmade!

Första delen är LB:2 192 poäng, 64 %
Ord från domaren: Bra ridet trots regnet. Fin häst som blev lite störd av regnet.
Andra delen är LA:3 184 poäng, 59,354%
Ord från domaren: Vill ibland inte gå fram, förmodligen pga allt vatten på ridbanan. Bra form då hon är stadig och god balans. Trevlig häst!



Filmbeskrivning: LB:2 hos Wittvång, 195 poäng 65,00%, fjärde placerade!
Ord från domaren: God bjudning. Förtroendefull häst trots att hon är ganska spänd. Slappna av lite mer och sitt djupare i sadeln. Trevlig häst!


Filmbeskrivning: LA:3 hos Wittvång, 195 poäng 62,903%.

Ord från domaren: Jämn uppvisning. Plus för fina övergångar. Ska vara bättre i sin eftergift och bjudning för högre poäng.

Nu ska jag ha lördagsmys med mina bästa! Ha en trevlig kväll.
På återseende!


// therre

Av Therese - 8 oktober 2010 19:33

Måndag: Hel vila
Tisdag: Skritta ut
Onsdag: Promenad
Torsdag: Promenad


Fredag (idag): Red ut på hoppbanan. Hade inga sporrar och bara mitt korta "hoppspö" med ut. Skrittade fram några varv, tog sedan tyglarna och Pica kändes väldigt samarbetsvillig. Okej, abslout inget bländande gå i form, helt magiskt steg osv. Utan hon kändes bara väldigt framåt för skänkeln. Så det var en väldigt positiv grej, lade till skänkeln lite extra och vips så flyttade hon undan baken. Lade till andra skänkeln och samma sak där. Och fortfarande inte något wow! Framåt i trav, mjuk i steget men väldigt styv i sidan. Men jag lät det vara. Vi har ju vilovecka som ni kanske redan har räknat ut från ovanstående vecko-resumé.
Forsatte seda i galopp, även här valfri form. Pica valde att ha huvudet rakt fram. Hon var riktigt pigg och glad idag. Ökade farten lite hela tiden och till slut släppte jag på till fullfart. Man får sån jäkla adrenalin-kick av att få galoppera på fort. Sen lite skritt och galopp i andra varvet också. Sen skulle jag skritta va på vägen. Men Pica som kommit upp i varv blev helt extas när vi gick mot utgången så hon började småhoppa upp mot Privat, där Emma, Elin och Frida var. Dom bara skrattade! Ewa tyckte vi skulle sluta vara där, eftersom Pica alltid typ travar eller småhoppar just på den stallplanen, haha!. Till slut kunde jag vända henne om och skritta av på vägen. Då blev hon lugn igen.


  


Imorgon ska jag och Andréa försöka oss på att klippa Pica. Förra året gick det ju bra även om Pica till en början var så spänd att klippmaskinen studsade mot hennes kropp. Iår har jag två klippmaskiner, en för at klippa det grövsta och sedan en liten utan sladd som man kan klippa lite "konturer" med. För den här gången ska hon bli fin. Förra året var det lite mer klipp fort så vi blir klara, det var en rätt svettig match då. We hope for the best!

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards