Alla inlägg under november 2010

Av Therese - 3 november 2010 19:57

Oj oj, nu ligger way to much efter i uppdateringen men jag ska försöka så gott det går. Skrev ju senaste i fredags och det är ju nästan en hel vecka det.


Natt till lördag hade jag ångest, ryggont, nervryckningar och täppt näsa. Tre timmars sömn och sedan skrev jag tenta i Kognition, gick väl sådär. Sjukt stora frågor som skulle vara två poängs frågor, några frågor chansade jag hejvilt på. Det fick liksom bära eller brista. Men jag är övertygad om att jag inte är ensam om att tycka tentan var svår. Efter tentan for jag direkt till stallet för att titta lite på blåbärshoppning, hade ju inget annat för mig.
På eftermiddagen höll jag i lite "Prova på ridning", glada barn som fick rida och Therre sprang snällt bredvid och höll i barnen så de inte trillade av. När lilla pojken på 4-5 år ska rida på stora Buster (korsning ardenner/knapstruper) så vill man inte gärna låta barnet sitta själv på ryggen. Men det gick fint, inga barn trillade av! Efteråt hade jag stoooor huvudvärk (spänning och trötthet antagligen), bästa Mimmi hjälpte mig med mockeri medan jag lastade i och ur tvättmaskinen, sedan höll hon mig sällskap när jag borstade, tvättade svansen och klippte av den samma. Den var lite väl lång! Sen tog jag en tidigt kväll hemma.


Söndag så vaknade jag klockan halv elva, trodde jag, men klockan var ju bara halv tio. Tog en hel ledig dag från allt va plugg heter. Åkte tidigt till stallet för att mocka, men det hade snälla Angie och Mimmi redan fixat åt mig, både Putte och Pica. Kollade lite hopptävling och snick-snackade med folk. Sedan red jag ett misslyckat pass på Pica. Vi ville olika saker, inte så mkt mer att säga om det helt enkelt.


Måndag blev det plugg för fulla muggar, avverkade tre kapitel i Kriminologi-boken. For till stan för att klippa luggen igen, den var way to long! Sen mot stallet där det vankades uteritt tillsammans med Angie och Luna. Pica blev helt förundrad när hon fick skritta bredvid Luna, hon blev helt till sig. Bästa kompisar!


  


Sen red vi masten. Pica var supersnabb i sin galopp. En decimeter lång tygel och bromsa bromsa, men det hjälper liksom inte hon springer lika fort för det. I mastenbacken höll jag in henne lite i början för att inte vara för nära Luna ifall hon skulle kicka. Det resulterade i tre stora hopp framåt som resulterade i lite ryggont. Men det var en härlig tur!


Igår in på uni för nya delkurs, Hälsopsykologi, kändes väldigt intressant. Hade känningar i ryggen av allt sittande. Kom till stallet tjatade lite med Andréa och Madde via telefon. Sedan mocka och göra mat medan bästa Mimmi borstade Pica. Red ett ganska bra ridpass med tanke på ryggont. Dock gör ju ryggont att jag inte riktigt rider som jag bör, dvs Pica blir för lång och "slapp". Men jag kämpade på iallafall. Böja i trav, öppna-tänk på volten. I galopp böja henne både inåt och utåt, både i rättvänd och förvänd galopp. Gick väldigt bra! Hon är duktig den där Pica. Efter ridpasset gjorde ryggen rättså ont, hade redan ringt till Patricia och frågat om massage-tid. Väl hemma gick det inte att sitta normalt eller stå normalt, ligga var det enda som kändes bra.


Imorse ringde klockan 6.00, men det var liksom out of question att jag skulle kunna åka till uni för att sitta på tre timmars föreläsning när jag knappt kommer ur sängen. Skickade sms till Patricia om att jag kunde ta återbudstid idag med eftersom det inte blev något uni. Vid halv tio ringde hon och sa att jag kunde komma halv elva, tack!
Åkte dit och var tydligen olika lång i benen, dvs sne i bäckenet. Jag är ju överrörlig där så inget konstigt att det blivit så med tanke på Picas hopp i måndags. Hon knäckte rätt mig och det kändes genast tusen gånger bättre! Sen vanlig massage och det fanns endel som kändes kan jag säga! Tusen tack för att jag fick komma så fort, du är en ängel Patricia!
Efter det har jag druckit vad som känns som 18 liter vatten för att få bort alla slagprodukter. Intagit liggande ställning med värmedyna och läst ikapp nästan all kriminologi och psykologi.


Så nu ska jag ha nästan ha helvila fram till helgen. Bästaste Mimmi hjälper till med att mocka, göra mat och borsta på Pica. Hon avgudar ju den där hästen så det passar ju perfekt att hon fick pyssla så mycket nu när hon ändå var hemma på lov. Synd är att hon inte tog med några ridkläder, men ridbiten sköts istället av Maddelito som kommer hem imorgon inför helgens bravader. Kan jag ha blivit "sjuk" vid en bättre tidpunkt egentligen?! Tror inte det, visst det är väl alltid bättre att vara helt frisk men jag väljer att se det ur en positiv vinkel. Så tusen tack till både Madde och Mimmi som ställer upp så bra!

Nu hoppas jag bara ryggen hinner krya på sig till helgen, men jag kör med både Zon-gel och smärtstillande/anti-inflammatoriska tabletter så det ska nog gå vägen.


Långt inlägg men det var ju en hel del att ta igen så att säga. Nu ska jag läsa lite bloggar, sedan Grey´s anatomy.

På återseende!


// therre

Av Therese - 2 november 2010 21:41

Hemskt ledsen för kass uppdatering, men helgen har varit tentadag och vilodag, gårdagen var pluggdag.
Idag hade jag tänkt skriva ett långt inlägg, men ryggen är totalt paj just nu så jag orkar inte direkt sitta i någon ergonomisk-ställning ens utan halvligger med stöd av armarna, hoppas på bättring till imorgon.

  


Nu värmedyna och tv-tisdag.

På  återseende!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards