Alla inlägg den 9 april 2010

Av Therese - 9 april 2010 22:01

Antal medverkande: 3

Plats: Krämaren, Örebro

Tidpunkt: ca 16.30

Utförande: De tre medverkande personerna kom en och en för att ställa sig på en utvald plats nedanför en rulltrappa. Där skulle de stå och titta helt planlöst uppåt mot taket.


Varför?: För att se om andra människor reagerade på de tre personernas beteende och hur de uppförde sig när de lade märke till dem.


Resultat: Det roligaste i experimentet var när en man kom åkande nedför rulltrappan och upptäckte de som stod och tittade. Han tittade först på dem och sedan lite grann för att se om han kunde se vad det tittade på. När han kommit ned med rulltrappan ställde han sig en bit bort och fortsatte titta för att se vad de medverkande tittade på (alltså inget). Sedan förflyttade han sig bakom och fortsatte titta innan han gav upp och gick vidare.

Flera andra personer slängde blickar uppåt mot det "osynliga" föremålet för att se vad som kunde fånga tre personers uppmärksamhet.


Ett väldigt roligt experiment som visar att vi människor gör som andra människor, dvs gör samma sak. Vi är nyfikna varelser helt enkelt.

Kan säga att vi hade väldigt roligt åt den mannen som sprang runt febrilt för att se vad det var som var så intressant att titta på, haha! Stackarn, lurad utan att veta om det.


På måndag skriver vi rapport på det hela, förhoppningsvis hinner vi klart då med och då är det bara tentaplugg som gäller efter det.

Imorgon åker jag upp vid 10 för att hjälpa Åsberg på blåbärsdressyr och sen hem för att ha kalas. Inte för mig utan mamma och mormor. På em blir det ridning och kvällen äter vid "födelsedagsmiddag för Ida" på Katrinedalskrogen.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards