Alla inlägg den 24 april 2010

Av Therese - 24 april 2010 20:48

Idag måste jag få säga att vädret varit underbart! Sol, sol och åter sol, där emellan hann det blir en snabb skur med regn, men sen blev det strålande sol igen!

Dagen till ära hade jag planerat att rida på hoppbanan oavsett magkramp och må-illa-känslor. Tog min rödvita cykel till stallet idag, försöker ju göra det så ofta det går nu men vädret är ju inte alltid det bästa för att cykla. Men idag så. Kom till stallet och hörde gnägg och spark i dörr av Pican, "GE MIG HÖ NUUUU!" Gav henne en hötuss och bytte vatten, såg även att det var mockat av snälla Mimmi. Fick ändå mockkvoten fylld av att mocka till Putte, sen gjorde jag mat till de båda och sedan borst på mycket skitig Pica. Efter borst så gick jag i sällskap av Frida och Figge mot hoppbanan. När vi rundade hörnet vid "privat" så stod en silagebal som vi nästan passerat helt innan Pica reagerade med ett stooort hopp åt sidan, nästan över FF. Fjant-häst nummero uno!   
Väl nere på hoppbanan kunde jag konstatera att underlaget var nästintill perfekt efter två dagars småregnande. Skrittade en stund med FF, gick fin fint trots att Angie och Luna körde konditionsträning runt omkring i galopp. Tog sedan tyglarna och började jobba henne och hon var inte ett dugg spänd eller motstridig. Utan hon kändes precis som inne! Det här gjorde att jag självklart kunde slappna av och rida vilket var otroligt skönt. Hon kändes fin fin emellanåt, dock vill hon gärna hålla koll på allt runt omkring men ändå i avspänt läge så då var det helt okej.


Jobbade henne i trav på stora böjda spår, lite skänkelvikningar innan jag övergick till galopp. Hon kändes kanon!   
Red förbi Frida som kommenterade med: "Vad du sitter och ler hela tiden!" Och ja, det gjorde jag för det var härligt att kunna njuta av att få rida ute i solen på en perfekt utebana, på den för mig perfekta hästen, utan magont och ångest. Helt lovley! Så jag måste erkänna att det är de här stunderna som gör att jag kan uppskatta ridning utomhus.

Efter att ha gett henne långa tyglar en stund så började hon kännas konstig och jag förstod direkt att nu behövdes ett nosnät. Så innan det började med huvudskak hoppade jag av och satte på nosnätet. Efter det hade vi framåtbjudning som hette duga! Shit vad hon drog iväg, stark som tusan men även glad. Så det gjorde inte så mycket, hon hade ju känts så fin innan.

Så imorgon rider vi ute igen, om det inte är regn vill säga men jag hoppas på sol, men då åker nätet på ifrån början.


  


Och jag har fixat något som för mig kommer att bli en bra grej inför framtiden, vill inte säga vad det är specifikt förrän det är helt klart. Några vet, men kan säga att inga kommentarer som handlar om det kommer att godkännas förrän det hela är helt klart    Och nej det är inget allvarligt utan bara en väldigt bra grej liksom, kommer att berätta I promise!

Nu ska jag läsa lite bloggar som jag inte hunnit med.

På återseende!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards