Alla inlägg den 11 april 2010

Av Therese - 11 april 2010 19:05

Helgen är till ända och jag har hunnit med kalas,att vara blåbärsdressyrs-sekreterare, rida och äta plankstek. Planksteken var nog det bästa på hela helgen, alltid lika gott!


Gårdagens ridpass gick till som följande. Borstade och gjorde iordning Pica, såg att vänster framsko satt lite på sniskan och tänkte snart kommer hon att tappa den (igen!). Sadlade, tränsade och stövlade mig själv, därefter ut i ridhuset eftersom det blåste kallt och höstlikt ute. Hörde på vägen in hur skon liksom klingade dvs satt löst. Red sen ett väldigt bra pass till att börja med, sedan snubblae hon och jag tänkte nu åkte säkert skon. Men jag tittade lite snabbt och kunde inget se så jag red vidare.

Superfin kändes hon fram tills jag började rida lite programlinjer. Då blir jag så passiv och tänker enbart på själva linjens utformning och inte på att jag ska rida Pica hela tiden. Så då blev hon lång och hög i formen, men kunde hitta tillbaka någorlunda bra mot slutet. Skrittade av och skulle sedan gå in i stallet, då hör jag hur det är en sko borta och säger ett par välvalda ord. Av med sadel och träns sedan ut för att leta sko. Jag visste ju vart den var, trodde jag!


Efter 20 minuters letande med krattor och "grävning" tillsammans med Angie, Mimmi och Frida så gav jag upp letandet. Den var borta! Men jag var ju helt hundra på att jag just sett skon sitta på sniskan i boxen och sen hört den vara lös när jag gick in i stallet, men inte en sko!

Frida och Mimmi vägrade ge upp och gick en vända till i ridhuset och hittade till slut skon. Självklart där vi alla 4 stod och grävde och letade, där jag var helt hundra på att den skulle vara. Så det var kanon att de hittade den.

På kvällen avnjöts goooood plankstek i gott sällskap, måste göras om snart!


Idag när jag kom till stallet efter en snabb cykeltur, den första iår och det var härligt! Vore ännu härligare om jag kunde ha någon som sa åt mig att sluta cykla så fort jämt, håller en stadig hastighet på 20 km/h. Så det tar ju egentligen inte mycket längre tid att cykla än att åka bil, så hädanefter tror jag det får bli cykeln till stallet.

Väl där så var det redan mockat, så jag gjorde maten och sedan satt jag igång att borsta. Kollade på vänster framhov att den inte var trasig men den såg fin ut, så då avgjorde jag att det gick att rida utomhus. När jag sedan sadlat, tränsat och skulle gå ut så hör jag att hon tappat ytterligare en sko. Många fina ord igen, så även den andra framskon var borta idag.
Men jag gick ut och red ändå, tänkte att om hon skulle kännas konstig kunde jag ju bara gå in. Men hon kändes inte konstig utan som vanligt när vi är ute. Men hon var betydligt bättre idag än sist, vet inte om det beror på vädret, underlaget eller att hon hade sällskap.

Men det gick rätt hyfsat, red några tempoväxlingar i galopp och här kan man ju säga att det räcker med att lätta pytte i handen så sticker hon iväg. Men till slut så blev de rätt bra. På slutet började hon bråka igen, då blev jag arg och tvingade mig själv och henne att fortsätta en stund till. Hon får verkligen inte vinna i sådana situationer utan även om jag tycker det är obehagligt så ska jag inte hoppa av och ge upp. Men jag vann och vi kunde sedan gå hem igen.

Där blev det svanstvätt och dusch, för hon blev rätt svett utav både jobb och spändhet.


  


Nu ska jag ta lite mat för jag är super hungrig. Imorgon kommer hovslagaren och slår på nya dojjor fram, hoppas även han kan plocka ur brodden bak åt mig. Har en som sitter jätte hårt. Själv åker jag till uni för att skriva klart grupparbetet.

På tal om uni har jag anmält mig till Samhälls och beteendevetenskapliglinje till hösten, hoppas på att jag kommer in. Har redan planerat vad jag ska läsa. Det blir Psykologi A-, B- och C-kurs (A-kursen läser jag ju nu) samt Kriminologi A-, B- och C-kurs (C-kursen är ny från ht 2011). Hoppas på att man får läsa allt som jag vill, blir perfekt för framtiden. Om jag räknar lite fort så är jag nog klar sommaren 2013.

Men mat var det ju, på återseende!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards