Alla inlägg den 24 juli 2009

Av Therese - 24 juli 2009 22:31

Harry Potter filmen upplevde verkligen inte mina förväntningar! Massa konstigt som inte ens var med i boken och en massa annat konstigt, mycket disapointed so to say!


Kvällen avslutades med Maddiluuu och en kvällsfika på Melkers. Trevligt var det tills det kom en full 30+ man som frågade hundra frågor och var allmänt otrevlig, då gick vi hem.


Imorgon stan med Madde, sedan hjälpa mormor och morfar med lite flyttning till nya lägenheten, sen på em of course stallet.

Önskar lycka till åt Lindha som är på meeting med Foppoloppo, ta hem allt!


Avslutar med ett citat ala Ernst Kirschstången (pappas smeknamn på Kirschsteiger)

"Inget är så vackert som att servera mat på ett rabarberblad."


// therre 

Av Therese - 24 juli 2009 16:15

Oj vad lång tid det börjar gå mellan inläggen, lovar att bättra mig. Har iaf läst ut Harry Potter boken nu, visste slutet innan jag ens började läsa den, så nu är jag redo för bio. Detta biobesök sker ikväll med sällskap utav Madde, mamma och moster. Spännande, spännande!


I stallet har det rullat på som vanligt inga konstigheter. Fick lite hjälp utav Ola från läktaren, bra för mig att han aldrig kan titta tyst när man rider, hihi! Super fin häst har jag, vilket tjat. Passade på att träna några travlängningar när hon ändå gick så bra. Trodde att jag skulle studsa av, men icke super mjuk och fin att sitta på, lätt att få fram för skänkel och säte utan att börja sprätta med frambenen. Kollade som hastigast i spegeln och det såg väl helt okej ut för att vara första gångerna, mer träning behövs.


 


Igår var det hoppning på schemat. Madde var ridlärare åt mig, vilket verkligen behövs. Fick börja med att rida fram med små tempoväxlingar och skänkelvikning längs långsidorna. Sen en bom serie med skritt avbrott i, sen vidare till galopp över fyra bommar. Här märktes det en väldig skillnten i vänster kom vi helt perfekt varje gång, definitivt träna mer på galoppbommar. Sen hoppade vi ett enkel hinder. Jag tyckte det var svårt att känna när hon skulle hoppa av, fick inte riktigt till det som jag ville, men hyfsat mot slutet. Men vilken guda snäll häst hon är, hoppade varje gång även om vi kom för långt ifrån eller för nära, love her more! Avslutade med att hoppas "femochenhalvan". Den övningen är så bra för man kommer i princip aldrig fel vilket gör att man kan hoppa högt faktiskt. Men Pica tyckte det var lite konstig första gångerna, men sen fattade hon refrängen. Hoppade till slut oxern när den låg på 80 cm, stolt känner jag mig.
Det bästa var att det aldrig kändes läskigt, jag kunde lite på henne att hon inte skulle stanna eller springa bredvid. Så nu är det en massa hoppträning som gäller, att starta minst 90 cm på påskhoppningarna nästa år är ju mitt mål. Så nu kör vi igång med träning på riktigt!


Idag fick det bli longering. Det är så roligt att longera en häst som lyssnar på kommando. Mot slutet var hon jätte avslappnad och fin, i en låg form. Så då slutade vi.

Nu ska jag läsa en massa massa bloggar då man får ta igen väldigt mycket när man inte sitter vid datorn. Sen ska jag vänta på att vi ska gå på Harry Potter.

 På återseende!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards