Direktlänk till inlägg 22 oktober 2009

Billister måste respektera hästar!

Av Therese - 22 oktober 2009 20:51

Idag när jag följde med FF, som skulle skrittade fram på vägen, med Luna kom det än bil-idiot-jävel och kör fort långt bort ifrån, tror ni han bromsar in? Nej, varför skulle han hästarna var ju lugna. Man ställer sig frågan vad hade han gjort om en av hästarna hade blivit livrädda när han precis kommer och hoppar ut i vägen? Vad tänker dom med egentligen att hästar är gjorda av stål? Det är känsliga individer som inte tål hur mycket som helst, jag var glad att jag hade Luna att gå med och inte Pica.


Sen när jag gått och varit irriterad på det hela eftermiddagen och tidig kväll så får jag plötsligt reda på att Lindha och Faran blivit påkörd, på exakt samma väg!!! Jag blev såklart chockad och rädd, hur hade det gått? Men båda är okej verkar det som iaf. Har pratat lite med Lindha nu ikväll och ska göra det imorgon igen, hon var helt likblek i ansiktet men hade gott sällskap med sig så det verkade lugnt.

Men vilka jävla idioter! Tydligen hade de kommit bakifrån och samtidigt en bil framifrån. Bilen framifrån hade bromsat som den ska, men den bakifrån hade väl bromsat men inte tillräckligt, så den får tvärnita men kör på stackars Faran ändå som blir helt panikrädd såklart. Föraren hade farit ut ur bilen och ropat: Det var inte mitt fel! Nähä, ve fel var det då? Lindha och Farans? Hur kan man ens säga så.Usch vad otäckt det var, hoppas han inte blir bilrädd resten av sitt liv bara.

Anledning till att de blev påkörd var ju inte direkt att de inte syntes, med stor reflex-jacka i gul och orange, säkerligen reflextäcke och benreflexer. Så hur kan det egentligen hända? Man undrar ju, folk har för lite respekt för hästar och kör för fort utan anledning. Man ska inte köra fortare än man klarar av!

Som tur är så verkar ju allt ha gått bra den här gången. Men hur blir det vid nästa olycka?


I övrigt har jag idag jobbat på Posten, cyklat har jag gjort och sprungit i trappor. Så ingen kan ju säga att jag inte fått någon motion idag iaf.


Postcykel  


I stallet blev det longering för Picas del, hon har gått rätt hårt ett par dagar nu men behövde ändå röra på sig. I de fallen tycker jag longering är perfekt, hästen får jobba lite mer med bara sin egen kropp vilket är nyttigt. Vid longering så ser jag även förbättringar hos Pica om jag jämför när jag longerade henne första gången, det är ju ett tecken på att vi jobbar i rätt riktning. Hon har framförallt blivit mer avslappnad vid longering och söker sig nedåt och höjer ryggen snabbare, galoppen är bättre eftersom hon nu faktiskt orkar galoppera i form det gjorde hon inte direkt första gången. Så det är positivt med longering.


P long  


Luna hon fick sig som sagt en promenad ute på vägen, hon tycker säkert det är skönt att få komma ut och se något annat än fyra väggar. Även om hon flera gånger försöker vända och gå hem igen, haha!

På kvällen blev det att jobba på ridskolan ha en lektion för Lina som är sjuk, krya på dig! Sen hände ju allt med Lindha som gjorde att jag kom hem lite senare än planerat.


Imorgon ska jag med Cassie på stan, inhandla lite alkohol-haltig dryck inför helgens bravader, helgklädseln fixade jag i veckan en fin fin klänning. Sen blir det jobba på ridskolan och sen på kvällen ska Mimmi få en lektion på Pica.


Nu ska jag se Criminal Minds.

På återseende!


// therre

 
 
Ingen bild

Andréa

22 oktober 2009 22:03

dax för en insändare i tidningen kanske!!

 
Ingen bild

mimmi

22 oktober 2009 22:22

det ska bli kul :)

 
Annso

Annso

22 oktober 2009 23:38

USCH-USCH!! Himla tur att det gick bra denna gång iaf med hästen o ryttaren! Stod ju på kosia förra vintern o red/gick nästan varje dag till rihuset i Knutsbol. Jag var beredd varje dag att "idag så smäller det nog". Då blev vi omkörda av timmerbilar i 90km/h minst i snöstorm:/ Därav ledde jag Tubbe, för att ta lite bredd i vägen...

Såg att det vart drama på din blogg? haha.. förlåt. Hästmänniskor! Vi är ett släkte för oss själva... Hoppas det har utrets o att alla parter är nöjda:) Så knas att vi kvinnofolk som alla älskar hästat, inte kan enas o ha kul ihop.

http://anziii.blogg.se

 
Ingen bild

angelica

23 oktober 2009 14:01

fattar att du va glad att du gick md min häst, hon är bäst.

 
Therre

Therre

23 oktober 2009 20:48

Andréa: Jag tror det jag med.

Mimmi: Ja, det var roligt för mig med och ni var verkligen super!

Annso: Ja, det är ju det bästa man kan göra om man ändå kan gå med hästen. Svårare om man behöver rida ut :P
Ja, lite drama kan man säga. Men jag blev helt enkelt så förbannad, vet inte om det riktigt är utrett än men jag skiter i det. Vet vem personen är och väntar på att denne ska ge sig till känna själv och förklara sig liksom, men det händer nog aldrig.

Angelica: Ja då var hon faktiskt bäst :)

http://therre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards