Alla inlägg under oktober 2009

Av Therese - 7 oktober 2009 22:09

Skapade just länken för stöd utav Rosa Bandet. En väldigt viktig sak att samla in pengar till. Själv har jag bidragit till att köpa ridvantar som är gjorda just för Rosa Bandet-kampanjen. Dom är de bättre vantarna man kan använda, så de är verkligen att rekommendera sen är de även väldigt fina.


Vantar

Bild på vantarna som även finns i vitt


Idag blev det premiär i nya sadeln. Den var underbar! Jag kunde komma ned ordentligt och sitta i övergångarna, visst sen är det ju mycket kvar som att jag behöver lära mig att räta upp mig lite mer, är ju så van att bli automatiskt lite framtlutad från förra sadeln att det satt sina spår, men jag försöker verkligen tänka på det hela tiden. Själva ridpasset var inte så mycket att hurra för, Pica var väldigt seg. Vet inte om det beror på pälssättning eller att hon helt enkelt inte vill bjuda framåt eller om jag behöver klippa henne. Hon är ju inte van att få gå i varmridhus (med element!) med vinterpäls, så jag funderar på om jag ska klippa henne för så slipper hon ju bli så svettig och blöt nu när hösten och snart vintern är här. Ska fundera lite till, men det lutar i nuläget åt klippning.


Andréa, jag vet att du är arg på mig men jag är hellre helt frisk till Halloween!


Nu dunkar örat så mycket att jag måste sluta skriva, dags att duscha och möjligen gå och lägga sig i sängen. Något som är bra nu iaf är att jag är rätt så frisk i övrigt, inget ont i halsen eller konstiga ögon nu är det bara öronen kvar.

På återseende!


// therre

Av Therese - 7 oktober 2009 10:25

...och då bryter det ut öroninflammation. Hoppas verkligen att man bara behöver vara så här sjuk var tionde år!

Började min dag med att vakna av att örat gör ont och är helt igen täppt. Ringer till vårdcentralen och rådfrågar. Får till svar att det antingen är svullet från förkylning eller öroninflammation. Får åka upp dit för ett besök. Jag kände redan då att det säkerligen var en öroninflammation, varför inte ta allt på en gång liksom? 

     Väntar i hundra år känns det som men sen äntligen är det min tur. Sköterska ett frågar vad som är problemet och jag förklarar. Hon kollar i båda öronen, det ena är fint och det andra är väldigt rött. Hon frågar om jag har sämre hörsel och det har jag inte märkt iaf. Hon går iväg i ca fem-tio minuter och kommer in med sköterska två som konstaterar samma sak och frågar samma frågor. Jaha tänker jag, men vad är problemet då? De går iväg efter en läkare. In kommer sedan läkaren, frågar vilket öra som det är problem med, kollar i det och ställer diagnosen inflammation i mellan örat. Kunde jag inte fått komma till läkaren från början? Så nu är det penecillin i fem dagar som gäller, vilket betyder att det inte blir någon utgång i helgen som jag velat. Men jag vill hellre bli helt frisk än bli mer sjuk igen.


Igår kom ju sadelprovaren ut till mig, från Strömsholm. Hon frågade direkt hur det hade gått med nätet och jag sa som det var och hon blev jätte glad för min skull. Sen blev det sadelprovning. Provade först en Spalding (nog lika som Malin köpte), den låg bra på Pica så den provred jag i. Skön sadel med djupt säte, men jag ville ju ändå prova den underbara Albionsadeln också för att känna skillnad. Så efter att ha ridit i Spaldingen så la hon på Albionen och jag provred. Hon frågade om jag kände någon skillnad och jag svarade: "Den här är tio gånger skönare!" Red runt ett tag och njöt. Sen hade jag även fått låna Madde J's Albion för att prova den. Men den låg inte riktigt så bra som den andra gjorde och passade inte mig fullt ut heller. Så efter provningen så gick vi in i stallet igen och diskuterade. Sadelprovaren frågade vad jag tyckte och jag var ju redan kär i Albion och hon höll med om att jag fick en bättre position i sadeln i den och att Pica fick bättre bogfrihet.

   Så efter det kollade vi på mina andra sadlar jag hade hon gav mig ett pris på dem för ett inbyte och det passade mig precis som jag tänkt mig. Så nu hänger den sprillans nya Albion sadeln på min sadel hängare i stallet. Fick ett fint marinblått överdrag till också. Så nu börjar problemen lösas upp allt eftersom, känns så skönt. Nu behöver jag inte längre känna någon omotivation till att rida längre för nu har jag ju köpt en sadel som passar mig och hästen vilket känns jätte bra.

   Men efter det här är jag typ urfattig men det är det värt i längden. En drömsadel har jag ju fått och jag kan ju spara in pengar på en massa andra onödiga grejer, så det går nog på ett ut tror jag. Just nu vill jag att dagen ska gå fort så jag får åka till stallet och rida. I den här sadeln kommer jag kunna rida i timmar och det kommer nog aldrig kännas dåligt längre, haha!


Så med ny sadel återkommer nu motivationen att få rida och träna ordentligt igen. Nu ska Pica och jag träna och träna en massa så vi kan bli bra och kanske placera oss någon gång på tävling i vår.

   Så resten utav dagen ska jag fördriva tiden så gott det går, sen blir det att "vakta" när Angie ska få skritta Luna idag, med gipset på. Sen fixa med mockning och mat för att till slut rida, can't wait!

   På återseende!


// therre


Av Therese - 6 oktober 2009 12:00

Idag ska jag äntligen få prova sadel, jippie! Det jag vill mest är att sadelprovaren tar min Morris & Nolan i inbyte så jag kan lägga pengar emellan för en ny, helst Albion. Men vi får se vad hon säger. Sadeln är iaf nysmörjd med hjälp utav Mimmi igår. Var ju som sagt lite svag efter all ansträngning igår kväll.


Har precis avslutat  mitt längsta mail någonsin till Pica's gamla ägare Anna. Känns så skönt att hon bryr sig så mycket om oss nu även fast hon inte behöver. Men nu har hon fått en rätt ordentlig förklaring på det hela med Pica's åkomma. På tal om åkomma så lovade jag en bild på Pica iförd nosnät och here it comes!


 

Bild lånad från Mimmi's blogg, hoppas det var ok :) Notera att jag är inte så välmående när bilden togs. Inte heller den bästa bilden på nosnätet, men den får duga och ni får kolla ordentligt :)


Nosnätet sitter inte helt som det ska än tror jag. Håller på och fixa och trixar med olika höjd för att hitta rätt, sitter lite för långt ned på bilden tror jag. Men det är rätt märkligt att en sådan liten grej kan ge så stor förändring. Det har verkligen gått från allt till inget, hundra till noll så att säga men jag är glad för det.


Nu ska jag nog försöka fixa till någon sorts mat här hemma innan jag åker till stallet. Ikväll ska jag få jobba lite med att ringa runt till elever för att ändra på lektioner. Kommunen skulle ha bytt ventilation i ridhus och stall den här veckan men de råkade glömma att informera oss att de börjar nästa vecka. Kul när hela höstens verksamheten är inplanerad efter just den här veckan. Dom är inte alltid så smarta på kommunen.

  På återseende!


// therre


Av Therese - 5 oktober 2009 22:25

Japp, mina ögon är röda konstant nästan, vänster lite mer än höger. Halsen innehåller någon stor koloss som inte vill att man ska kunna svälja utan att behöva vrida sig runt. Kan inte ens minnas när jag var så här sjuk senast, kanske tio år sedan?


Idag tog iaf tag i mina igen klistrade ögon och ringde vårdcentralen. Fick till svar att det är förkylningen som satt sig i ögat. Så jag är alltså förkyld inte bara i hals och näsa utan även i ögat. Aldrig hört på maken, men fick iaf ögondroppar utskrivet. Så min första kraftansträngning för dagen blev till att cykla till apoteket, med de röda ögonen! Har tagit dropparna en gång idag hittills, ska ta igen innan sovdags, kan meddela att det inte var så trevligt. Hatar verkligen att få vatten eller något skit i ögat, än mindre att man ska behöva hälla saker i ögat. Usch och fy!

Kraftansträngning nummer två blev att hjälpa någon väldigt gay-kille att bära in delar till vår nya duschkabin. (Råkade nyss radera en stor del av texten, tacka vet jag ångra-knappen) Jag kan ju lova er att killen var hel gay och jobbade med ett rätt manligt yrke dvs transportera grejer i en lastbil. Konstig kombination!

Men killen var ju heller inte hel smart för övrigt. Han frågade vart han skulle ställa grejerna och jag sa att jag inte visste, typ inne i huset? Men han föreslog först att ställa dem vid husväggen som är ut mot gatan så de är fullt synliga för allmänheten. Vem bär in dem sen då? Och vem försöker inte sno en helt ny duschkabin i glas liksom? Not so smart som jag sa.

Kraftansträngning nummer tre, fyra, fem, sex och sju blev att åka till stallet. Mocka, göra mat, rida häst ett och rida häst två. Jag var rätt slut efter mockningen kan jag tillägga.


Ridningen gick väl hyfsat. Luna var mer stel än vanligt efter två dagars vila, Pica spänd som en fiolsträng och gick icke att påverka i trav, men galopp och skritt gick bättre. Jag vill ha en ny sadel nu! Tur att sadelprovaren kommer till mig imorgon, hon har med sig Albionen och sen några fler som hon tror kan tänkas passa Pickisen.


Nu är krafterna slut för dagen, skulle ha bjudit på en bild med Pica iförd nosnät men det ville sig inte att ladda upp den. Försöker på nytt igen  imorgon.

Goder natt!

 


// therre

Av Therese - 4 oktober 2009 21:05

...sjukdomen på riktigt. Skrev igår om mina röstproblem. Kan meddela att igår var dom bara en fis i rymden mot idag, efter en dag utav att ha varit speaker från 9 till 18.30 så är halsen helt fucked up. Mucoangin tas för jämnan men det hjälper väl inte nämnvärt mycket. Men inte nog med att halsen gör ont, i natt vaknade jag klockan 3 med igen klistrade ögon, snart ögoninflammation? Ögonen är röda och har varit hela dagen, folk måste ha trott att jag kommit direkt från efterfesten till att hjälpa till på tävling. Men om det ändå vore så väl. Är ögonen lika imorgon blir det samtal till vårdcentralen, jippie! NOT, men kanske får ringa ändå för halsen har ju varit ond i en hel vecka nu och det brukar jag aldrig vara.


Men nog om mina klagerier om sjukdom hit och sjukdom dit, idag var det ju tävling. Mycket roligt att få se duktiga ryttare. Men i LA:n såg man många som red på kandar med stången liggande rakt bakåt, varför rida på kandar om man inte kan rida med det rätt? Men det är väl så att det är spännande och visst jag tycker med det är roligt att rida på kandar, men inte varje dag. Man måste ju ha en lösgjord häst på tränsbett innan man bör rida på kandar, så har jag lärt mig.

    Idag skulle ju även min vetrinär från Strömsholm komma. Jag meddelade i sekretariatet med en lapp till henne att hon gärna fick komma till mig och det gjorde hon. Hon blev jätte glad att få den lappen när hon kom och hon hade klurat ett tag på vem utav alla hästar det gällde. Men hon kände igen mig och blev glad att jag hade tagit kontakt. Hon hade tydligen frågat på kliniken om jag hade hört av mig och det fler gånger, kul att hon är så engagerad. Men jag ska iaf maila henne om vart man kan få tag i nosnät som faktiskt kan fungera, för hon hade en tanke om att prova med sådana och visa att de faktiskt hjälper när folk är där och får sina hästar undersökt. Kul att man kan bidra till forskningen.


Pica och Luna har fått två vilodagar, har inte haft någon som helst ork till att rida. Imorgon tar jag tag i det igen. Skulle ha jobbat på ridskolan men överlåter det till Hanna, jag känner mig ju som sagt inte så fräsch. Ibland behöver man få vara hemma och vara sjuk, även om det inte är något jag gillar.


Nu ska jag ge upp det är med bloggandet för idag. Behöver få varva ner innan jag ska sova, dagen har varit lång och lite slitsam.


// halsproblems therre

Av Therese - 3 oktober 2009 20:01

Och imorgon ska jag vara speaker hela långa dan, hur ska det gå? Får väl kämpa mig igenom dagen helt enkelt.

Pica och Luna fick vila idag då det stod mycket på schemat och efter mina lektioner idag så var orken slut. Men de dör nog inte, känner mig ändå inte så motiverad att rida på Pica när jag inte har en bra sadel, men på tisdag då får jag förhoppningsvis köpa en ny.


Imorgon blir det ju som sagt tävling hela dagen, speaker är min position. Perfekt tycker jag eftersom att man då får se alla ritter vilket är roligt, speciellt i Msv A och Georgen.


Nu ska jag kolla på min bästa Ola som är med i körslaget, dock har han klippt en väldigt ful frisyr som jag inte tycker om. Men han är ändå rätt snygg.

Ha det!


// therre

Av Therese - 2 oktober 2009 21:35

Idag har varit en spännande dag. Började med besök i stallet där jag möttes av kommentarer liknade: "Har du mascara på dig?" Vad uppsnoffsad du är!" Jag tar de som komplimanger av det goda slaget. Nu ska jag kanske förklara att jag faktiskt kan använda andra kläder än ridkläder och använda smink och att uppsatt inte är enda frisyren jag kan. Även om det kan te sig så ibland.

   I stallet mockade jag och fixade mat till de två hästarna, sen hämtade jag Andréa. Begav oss mot Karlstad för shopping utav hästsaker. En sak som förundrade oss på vägen är att folk som kör bil kan köra rätt hastighet när det är två filigt men när det är en filigt så ska det promt köras 20 km/h under tillåten hastighet? Märkligt! Inte för att jag brukar köra för fort men iallafall ligga på tillåten hastighet när jag kör.

   Väl i Karlstad blev det Färjestads shopen som stog först på listan. Där skulle jag ju äntligen få prova mina stövlar som jag väntat på i ca 12 veckor. Byter om till ridbyxor och drar på mig stövlarna, till min förvåning så är det hur stoooooora som helst! Fick ned en hand i vardera stövel och ingenstans satt de tajt. Frågade om det verkligen skulle vara så och de blev helt förvånade och såg ut som frågetecken. De mätte mina vader igen och kollade sedan på stövlarnas vadmått och det skiljde 2 cm och 2,5 cm i omkrets! De kom fram till att jag antagligen varit lite svullen pga värmen när jag mätte sist, så de mätte om allt och beställde nya. Beställde även en extra cm på höjden eftersom jag faktiskt kunde prova den på rätt sätt för en gångs skull, jippie! Så nu ska jag vänta 10 veckor igen på mina stövlar. Är väl lite tur i oturen med tanke på stundande sadelköp.

   På Färjestad var det ju inte endast stövlar som skulle provas utan även handlas lite annat. Bland annat hade ju mitt nosnät kommit som jag beställt, sen blev det silikon-snoddar och ett par nya ridvantar från märket Roekle. Vilka underbara vantar! Det bästa jag ridit i någonsin verkligen otrolig känsla, kändes som att jag inte ens hade några på mig. Så nu är det väl lite When you've gone Roekle you never go back,  haha!


Efter Färjestad skulle vi vidare för att lämna grejer på ett auktionsföretag. På väg dit åker vi på en raksträcka med hastighet 70 km/h (ja man måste skriva ut rätt enhet, naturnörds-skada) där det sedan kommer ett stoppljus där jag har grönt. Då helt plötsligt när det är 50 m kvar slänger sig en cykel ut mitt över övergångsstället (han har ju rött!), fick tvärnita och slänga mig på tutan! Han stannade som tur var direkt så jag kunde få köra förbi. Men snacka om idiot!

  När grejerna var lämnade skulle vi vidare till nya Hööks. Men det var ju lättare sagt än gjort, ringde fyra personer för vägbeskrivning men fick en som vi kunde använda sådär. Åker på vägen och kollar noggrannt på varje skylt, plötsligt skrattar Andréa och säger: "Jag läste snoppen, men det stod ju Shoppen!" Jag skrattar med och helt plötsligt så skriker båda "HÖÖÖÖÖKS!!!" då åker vi förbi affären som vi så noga tittat efter. Hinner iaf in på parkeringen och sen in i affären. Handlade en pump till B-vitamin och ett par nya boots.

   Sen åkte vi och käka god pizza, tror den var god iallafall känner för tillfället inte så mycket smak. Men mätta och belåtna åkte vi sedan hem.


Väl hemma blev det byta om och sedan åka till stallet. Där stod ridning på schemat och självklart skulle jag ju prova nätet. Efter lite fix och trix satt det väl hyfsat rätt på nosen och jag begav mig ut utomhus för att rida. Där kunde jag ju märka störst skillnad ansåg jag. Och vilken skillnad det blev! 100 % bättre, min fjantiga och underbara Pica är tillbaka! Rädd för allt men ändå arbetsam när hon väl blev koncentrerad, hoppade lite hit och dit när vi genom två jättefarlig bommar som låg på marken. Sen efter ridpasset skrittade jag tillbaka till stallet, där håller Lollo på att lasta ur Elske så det var ju väldigt spännande och hingsten på andra sidan vägen sprang som en galning i hagen. Så Pica höll på att klättra över några bilar och sen smälls en dörr igen och vi galopperar på stället över stallplanen, men det gjorde inget så länge hon är så här bra med näsan så får hon hoppa hur mycket hon vill!


Imorgon blir det först jobb sen ridning och på eftermiddag kväll göra i ordning för tävlingen på söndag. Jag undrar om rösten kommer hålla hela helgen den började rossla lite nu ikväll, men det är väl bara att vänta och se helt enkelt. På söndag ska jag uppdatera strömsholms-vetrinären om hon har tid att prata lite med mig då, hoppas det.

   På återseende!


// therre

Av Therese - 1 oktober 2009 10:03

Har precis tryckt i mig frukost, men det var inte så lätt. Har en svullen hals så det känns som om man ska trycka ned maten förbi en stor tennisboll, gud vad det är härligt! NOT! Men jag har mig själv att skylla, springer man utan skor på helgerna nattetid så är det ens eget fel. Men man tänker väl inte alltid så smart när man är ute och ränner.
    Kul var det! Faktiskt en utav de roligare helgerna, det gav mig lite ny motivation här i livet. Så tack till alla som förgyllde kvällen! Nu ser jag fram emot en likadan om inte roligare kväll den 31 okt.


Dagen idag ska jag fylla med lite städning. När jag är klar med det är det nog lagom tid till Ridsport dimper ned i postlådan, älskar torsdagar jämna veckor! I eftermiddag ska det ridas två hästar, Pica och Luna. Det har blivit lite som att ha två hästar nu för tiden, de till och med beter sig som det. De går i samma hage, pysslas om utav samma personer, får extra silage samtidigt och betfor samtidigt. Dom är liksom synkade nu, hur det ska gå sedan när Angelica ska få rida igen det får framtiden utvisa, vi får nog fortsätta med samma synkade stil tror jag. Men det är lite härligt, ger man en utav dem en extra morot måste man ge den andra också en extra morot, annars blir dom avundsjuka på varandra. Dom är så söta!

   Ridmässigt fungerar det hyffsat på båda två, dock är de helt olika att rida. Pica är lätt och kräver inte så mycket kroppsarbete från piloten medan Luna kräver full koncentration hela tiden, så när hon är riden är man i princip helt slut. Men hon är trevlig som tusan och har blivit bättre sen jag satte mig upp första gången, men ännu är det en lång bit kvar.


Pica rid  


   Imorgon ska Andréa och jag bege oss till Karlstad för lite hästshopping, mina stövlar har kommit! Hoppas 

även att mitt nosnät har kommit som jag bestält. Så det blir stövelprovning och sedan självklart lite annan shopping så klart. Vi ska åka till en annan butik som jag inte hört talas om förut och sen kanske vi gör en sväng förbi Hööks.

   I helgen blir det tävling på ridskolan. Regional dressyr med klasserna LA upptill S:t George, ska bli jätte roligt. En annan rolig sak den dagen är att vetrinären jag hade på Strömsholm kommer och ska tävla hos oss, så om mitt nät kommit ska jag försöka prata med henne och uppdatera henne lite om hur det gått. För hon var väldigt angelägen om att få veta hur det går för oss eftersom hon fortfarande håller på och forskar i ämnet. Så Pica är nu med i hennes studie om hästar med Head Shaking Syndrom, värsta häftigt!


Nu blir det till att städa lite så jag hinner klart innan Ridsport kommer.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards