Alla inlägg den 8 juni 2009

Av Therese - 8 juni 2009 19:19

Nu är jag hemkommen från stallet.

Sporr-premiär blev det idag och det blev genast mycket bättre! Bättre framåtbjudning vilket underlättade arbetet väldigt mycket. Så vi körde lite skänkelvikningar, förvända galopp och voltarbete. Dock ej trav-nedsittning pga ryggen, tur är ju att Pican (<--- nytt smeknamn, Frida kallar henne paprikan, men själv tkr jag Pican låter bättre) har en mjuk galopp iaf.

Efter åt skulle hon ju få betfor, men hon vägrade äta. Provade allt och kom fram till att hon vill äta ur en hink på backen med så lite överflödigt vatten som möjligt, jäkla kräsna häst! Men men problem solved! Så det är väl bara att fortsätta med detta och sedan försöka övergå till mer vatten och ätande i krubban.


Fick tyvärr ingen tid hos Patricia idag men imorgon bitti kl 09.00 ligger jag på sängen för massage. Underbart är det, men förbaskat ont kommer det att göra vill jag lova. Men med förhoppning om att det blir bättre efteråt. Så idag fick jag ta lite alvedon och diklofenak för att orka rida och mocka, stod ju dubbelvikt vid mockningen igår. Men som alltid har min hals blivit helt fucked up efter att ha tagit alvedon. Jag måste ju vara allergisk mot något i det. Torra och irriterad slemhinnor i halsen, everytime! Kan man göra allergi-test mån tro?


De bra men förrädiska pillren.


Nu ska jag kolla på tv och invänta Mimmi, Lollo och Angie som skulle komma förbi med tidig födelsedags present, fyller ju inte förrän på söndag egentligen. Men presenter är alltid roligt att få och jag ska tydligen tycka om den sa Mimmi så det hoppas jag på. Brukar iofs aldrig bli missnöjd när jag får paket. 

Have a nice kväll och på återseende!


// therre 

Av Therese - 8 juni 2009 11:36

Denna helg har varit otroligt lång.


Lördag började med jobb. Sista inför sommaren så från och med idag har jag "semester" fram till vecka 27.

Räknade även foderstat denna dag och kom nog fram till en som verkar bra, ska försöka med denna och se om det blir något resultat. Så idag ska jag iväg occh köpa lusern. Får se om hästen äter detta hon verkar ju ha en väldigt tendens till att ignorera mat i krubban och hellre äta silage, konstiga häst! Tur att hon är söt iaf :)

Ska höra med förra ägarna om hon haft samma beteende hos dem får väl hoppas på det annars så måste jag börja planera en lösning på problemet. Måste väl göra det i vilket fall, men det är ju bra att veta om det funnits förut.


Igår söndag var det ju valarbete som gällde. Det gick väldigt smärtfritt tills ryggskottet dök upp när jag kom till stallet på lunchen. Men rida skulle jag ju och lite bättre blev det iaf. Men ringde iaf till Patricia sen och ville få en tid så snart som möjligt. Hon kanske hade en idag så jag håller tummarna!

Valarbete slutade sedan vid kvart över 10 på kvällen. Allt gick bra inga fel i rösträkningen allt stämde. Synd på vissa irriterande personer bara, men alla kan inte passa ihop med alla så är det ju.


Idag blir det förhoppningsvis ett Patricia-besök för ryggen och då får Pican springa på lina. Om det inte blir något besök blir det ridning som vanligt istället. Ska isf prova sporrar, annars får jag spara det till imorgon.  Uteridning stod på schemat egentligen men det får vänta tills jag känner mig bättre i ryggen.

Nu ska jag ringa Agria och kolla lite med försäkringen. Ha det!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards