Alla inlägg den 10 juli 2010

Av Therese - 10 juli 2010 21:43

Gyttorp? Eller inte Gyttorp? Det är frågan just nu. Jag vill åka dit men samtidigt inte. Jag vill åka dit för att jag alltid velat. Vill inte åka dit för att det är ett program i cupen på 40 meters bana = för trångt!, deras ridhus kommer sätta spöken i Picas huvud, ett ponnyekipage som tävlar bland stora hästar och som vinner allt ska dit, Pica känns väldigt trött och lite matt nuförtiden och skulle behöva en vila. Så om man ser det så, är det ju fler emot än för att åka dit. Men jag funderar vidare, hinner ju fortfarande ge Pica vila innan den tävlingen.

Det här med ponnyekipaget så är det inte för att jag vill vinna och få massa rosetter utan jag tycker helt enkelt inte att det känns kul att ha en fin gångartshäst och tävla mot en ponny som jag vet kommer vara bättre oavsett hur bra Pica går. För den ryttaren är väldigt duktig att rida, så den personen glider ju inte bara runt utan den rider verkligen med fina hjälper och allt ser så där perfekt ut. Men jag tycker inte om att tävla mot ponnyer, that´s it!

För det är ju inte helt rättvist egentligen, ponnytävlingar är väl till för ponnyer och storhäst tävlingar för stora hästar, eller har jag fattat fel? Om rätt ska vara rätt så ska väl det kunna vara tvärtom också? Dom har ju satt en åldersgräns på ponny pga en orsak antar jag.


Nog om det. Red program idag igen och allt känns väldigt fint. Travprogrammet flyter på väldigt jämt och stadigt, i galoppen blir det lite halvbra. Efter skritt så har Pica börjat "stänga av" och där fick vi idag en supermiss (om jag ridit på tävling) eftersom hon inte ville fatta galopp direkt på hjälpen. Hon känns även väldigt matt och inte riktigt lika eldig längre, så hon behöver få en kortare vila. Så hon ska få vila helt imorgon och på måndag, tisdag rida eller longera och onsdag rida ut. På torsdag är det ju tävling, så efter det ska hon få lulla lite i skogen och sen få ungefär en veckas vila. Det är hon välförtjänt av! Det har blivit lite intensivt nu med träning och tävling, så det har liksom tagit på oss båda för även jag är väldigt trött. Så vi kan nog båda två må bra av en vila. Därav så kommer ju mina funderingar om jag ska åka eller inte. En till orsak är att vi är ju inte helt redo för att rida LA:4, bakdelsvändningarna, den samlade galoppen samt ryggningen sitter inte helt hundra än. Och det känns inte så kul att åka iväg och rida bara för att, utan det ska kännas som att man är redo för sin uppgift helt enkelt.
Så min tanke är att om jag skiter i Gyttorp så kan vi träna på hemma och sen kanske rida Msv C:2 hemma i oktober, om vi är redo. Alternativt åka iväg på någon LA:4 senare i höst, för den kommer ju komma sista omgången av div 2, så rida den kommer jag ju göra iår vilket fall.


 


  Ja, det är mina funderingar som snurrar runt i huvudet förtillfället. Men det lutar mest mot att inte åka till Gyttorp just nu.
Nu ska jag återgå till tvn och kolla klart en film på 5:an.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards