Alla inlägg den 16 juli 2010

Av Therese - 16 juli 2010 12:44

Igår kväll eller rättare sagt sen eftermiddag så begav jag mig i sällskap med Mimmi, Angie och min pappa till Dylta för att rida på kvällstävling. Innan vi åkte från stallet så började det småregna och jag tänkte "Å nej! Inte regn!" Men bättre än stekande sol tänkte jag. Men vädret såg bättre och bättre ut ju närmare Dylta vi kom. Väl framme blev det till att anmäla sig och lasta ur osv. Var ju där i riktigt god tid, helt enligt min planering. Vid tjugo i sju satt jag till häst för att rida fram till LB. Hade starttid 19.22 När det var ca 5 minuter kvar började det duggregna. Går in på banan och rider runt. Pica var inte ens spänd inne på banan pga av några grejer så jag tänkte "Att det här kan nog gå rätt så bra" MEN jag hade totalt fel!
Precis när jag får startsignal börjar det regna lite till och lite till och redan efter uppridningen så bara vräker regnet ned. Pica blir spänd som en fiolsträng och svarar inte framåt på mina hjälper, hon tyckte det var lite äckligt med allt regn som smattrade på rumpan och på baracktaken som fanns runt banan. Ju längre in i programmet vi kom desto mer regnade det. Kavajen blev bara tyngre och tyngre, ärmarna liksom smet åt mer och mer. Jag kände hur det rann vatten på benen och tyglarna bara gled ur händerna. Fick titta ned mestadels för att inte få vatten i ögonen, kunde hälla av vatten från hjälmens skräm efteråt. Men som sagt det är ju bara att rida vidare. Efter halt hälsning så var jag snabb ut från banan och sen gick vi in i ett stall där en till ryttare hade tagit skydd och några andra människor. Hoppar av och känner hur det kippar vatten i stövlarna. Kavajen och vantarna är det bara att vrida ur det vatten som går. Sadeln är helt genomblöt, stövlarna också de helt genomblöta! Men går och hämtar handdukar för att torka det som torkas kan.
På bara 10 minuter ligger det så mycket vatten på backen att det täcker foten när man går. Efter en halv timme när jag skulle rida till andra klassen så är alla ridbanor täckta utav 2 decimeter vatten. Tur man är simkunnig!

LA:n gick inte så mycket bättre den, med vatten överallt och Pica som hatar vatten pölar var det inte lätt. Men vi hade säkerligen höga knälyft och luftig galopp. Kan med lätthet säga att detta var nog min värsta tävling! Då menar jag självklart inte hur vi red utav vädermässigt.

Fick 64% i LB med slutkommentaren: "Bra ridet trots regnet! Fin häst som blev lite störd av regnet."

I LA fick vi 59,354% med slutkommentar: "Vill ibland inte gå fram, förmodligen pga allt vatten på ridbanan. Bra form då hon är stadig och ganska god balans. Trevlig häst!"
Så man får väl säga att hade det inte regnat så jäkla mycket hade vi nog kunnat knipa någon placering. Men nu laddar vi om för nästa tävling!


  

Kanske skulle ha  behållt enhörningshornet så vi kunnat flyga över alla vattenpölar   


Nu ska Pica få vila idag, i helgen gå i skogen och hela nästa vecka få helvila. Hon är värd det efter en sådan fin tävlingsvår. Alla grejer ska nu få torka ordentligt innan jag ska smörja alltihopa. Helt sjukt blött!

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards