Alla inlägg den 31 juli 2010

Av Therese - 31 juli 2010 11:18

Dålig uppdatering? Jag vet! Men varken ork eller lust har infunnit sig, tror det beror på vädret och för att vi liksom inte har kommit igång med ridningen helt ännu.

I onsdags fick Pica vila igen, jag tordes helt enkelt inte rida eftersom hoven inte såg jättefin ut efter tappskon. Men i torsdags så fick hon den påslagen igen så nu ska jag kontrollera alla skorna ordentligt varje dag och även vara noga med att göra rent hovarna från lera.

Så eftersom hon nu hade fått en sko igen så blev det självklart ridning, detta pass med fokus på galoppen. Red fram i lite skritt och trav innan det blev galopp. Var noga med att hålla den rund och formen låg. Jag tycker det känns som att galoppen har blivit bättre nu efter vilan, rundare och mer taktmässig dock kan den bli lite orytmisk emellanåt i höger varv fortfarande. Men allt hänger ju helt enkelt på min drivning.

Igår så var tanken att jag skulle bege mig ut och rida på hoppbanan, men vädret var uruselt och eftersom nya ridhuset var bokat så fick det bli gamla. Måste säga att jag nog återigen har glömt bort att det är rätt så behagligt att rida i gamla. Är rätt bra att byta miljö ibland, det gav lite ny motivation till att rida ordentligt. Ska nog försöka gå dit fler gånger.

Red ett enkelt dressyrpass och var noga med att hon på volten, framförallt i höger varv, spårade korrekt. Red många övergångar både skritt-trav, trav-galopp och skritt-galopp. Här finns fortfarnade en hel del jobb både för mig och Pica. Jag måste rida ordentligt före, under och efter övergången för att hjälpa Pica att bli starkare så hon inte slår sig fri och tappar bakbenen. Men vissa övergångar blev rättså hyfsade, men allt kan ju bara bli bättre!


  

Tänk om man kunde få se lite sol och värme igen!

 

Idag ser det ut som att vädret kanske är med mig. I så fall ska vi gå till hoppbanan och rida. Då blir det träning på att rida på blöt bana och efter tre dagars nästan konstanta regn så kan jag lova att utebanan är blöt!

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards