Alla inlägg under juli 2009

Av Therese - 21 juli 2009 13:32

Ja, det hade vi igår. Picas gamla ägare Annette och Anna var på besök hos oss. Pica kände igen dem, snusade i Annas hår jättelänge, så det var ju roligt.
Pratade en massa, fika of course! Ett trevligt möte som nog gjorde deras val utav köpare en ännu bättre magkänsla att de gjort rätt, hoppas jag. De tyckte anläggningen var lyxig med ridhus och stall ihop satt. Ja, man kan ju inte direkt säga emot, det är allt en ganska lyxig anläggning trots sina brister.


Hade även vilodag igår, mest Pica själv är det ju fortfarande spring i trappor som gäller. Smörjde gamla sadeln och ett utav tränsen, sen hade vi kli stund med massageborsten. Det är verkligen hennes favorit.

Idag däremot ska vi rida igen, dressyr men på torsdag ska vi äntligen få köra lite markarbete/hoppning med hjälp utav Madde, wihuu! Behövs lite variation på ridningen, men det är ju så svårt. Väldigt lätt att man hamnar i samma banor hela tiden, bommar är ju jobbigt att släpa fram själv och sen är det krångligt att greja om man slår i eller river. Så vi kör på hjälp utav nyblivna ridinstruktören Madde istället, bra att ha kompisar som kan sånt där i höst så har jag ju Andréa.


Pican är något sommartjock förtillfället utav allt gräs, men är det sommar så är det :) 


Om en vecka så drar PIP igång, snacka om att vi är laddade. Det kan bli hur tokigt och galet som helst. Men vi hoppas på att det bara blir bra tokigheter.

    Nu ska jag läsa Harry Potter, läst mer än halv nu och uuuuuh så spännande!

Ha det bra i regnet!


// therre 

Av Therese - 19 juli 2009 19:33

Sverige is lovley! Ena dagen sol och näst intill torpisk värme andra dagen spöregn, när blir det lite lagom? Fast får jag välja så vill jag hellre ha tropiskvärme :)


Ridning har det blivit i helgen. Igår blev det ett dressyrpass i ridhuset, stormvindar ute, red lika som jag gjorde för Cissi. Hon kändes seg troligen träningsvärk men jobbade ändå på kämpe som hon är. På slutet red vi galoppökningar på långsidan. Härlig galopp! Blir som att man sugs ned i sadeln, härlig känsla. Dock så råka jag rida för mycket sporre en gång vilket resulterade i en bakutspark, men jag skrattade bara och red vidare roligt med lite humör i hästen iaf.

Idag blev det uteritt. Regnet hägrade hela dagen och jag hade ingen större lust egentligen, men Malin sa att det var sista chansen att rida ut innan hon flyttar till annat stall. Så det blev uteritt. På med regnkläderna, Lina och Marren följde även med. Men vart var regnet? Inte en endaste liten droppe regn under hela ridturen! Men jag är inte förvånad. Malin och jag tänker att regn dör ingen av regnkläderna åker på och det brukar oftast spricka upp och bli sol till och med. Men hellre regnkläder utan regn än utan regnkläder och regn.

Blev en härlig tur i skogen. Pica hoppade lite över vattenpölar, var inte alls något läskigt som jag tyckt det varit förut, sen på slutet utav Masten fick de galoppera på ordentligt alla tre hästarna. Riktigt roligt!


Imorgon är det inplanerad vila. Picas gamla ägare kommer på besök, spännande att se vad de tycker om Picans nya hem. Det är ju trots allt inget dåligt ställe som vi är uppstallade på.

Sen ska jag smörja alla grejer är tänkt, träns och sadlar, kanske städa lite? Behövs allt som oftast av någon konstig anledning brukar det bli så stökigt efter ett tag.


Nu ska det bli bloggläsning.

Ha det!


// therre



Av Therese - 18 juli 2009 15:00

...var det ett år sedan den hemskaste natten någonsin. Då olyckan inträffade och allas älskade Malin Z omkom. Året har varit otroligt tungt och varje dag har jag tänkt på henne, mina minnen som jag har med henne.

Fortfarande så är det jobbigt att tänka på det och kommer nog alltid att vara så.

   Men idag var jag första gången och hälsade på henne vid hennes viloplats, en av de vackraste platser på denna jord. Allt var så tyst och stilla. Ett ställe där man kan vara om man vill vara ensam en stund.

Ställde dit en blomma och rättade till några ljus som ramlat omkull, kändes skönt att äntligen ha fått ork att åka dit. För detta är det jobbigaste som hänt i hela mitt liv, inget kan mäta sig med det här.


Världens finaste plats <3


Innerst inne vet jag att hon alltid finns där och vakar över mig och alla andra som hon kände och gav ett stort intryck på. För en människa med ett större hjärta får man leta efter...


// therre 

Av Therese - 17 juli 2009 21:19

...fram och tillbaka. Vilken sadel ska jag rida i. Den nya eller den gamla eller en utav ridskolans? Vilket virrvarr, blir helt snurrig i bollen på detta.

Men iaf så bestämde jag mig för att rida med den gamla för Cissi idag, den trycker trots allt inte fullt så mycket med gel-padden under som med fårskinnspadden då det knappt kunde komma in luft. Med gel-padden får jag in en hand emellan när jag sitter i sadeln.


Då till träningen. Hade planerat länge och väl när jag skulle börja rida fram osv. Men icke blev 10 minuter sen då lindorna jag tänkt ha, nya vita, icke ville vara som jag ville, så då fick det bli blå trots allt. Så länge det matchar funkar allt! Men trots att jag blev sen så blev fram ridningen helt perfekt.

När passet började så fick jag trava på volt under lättridning, eget val, för att hitta en bra takt och ett bra tempo där hon inte sprätte allt för mycket med frambenen. Hittade till slut en super takt, men jag tyckte först att tempot var lite sakta men som sagt antagligen så är det nog ett bättre tempo för henne då Cissi tyckte hon stampade ned framhovarna så mycket i ett högre tempo. Så i det mindre tempot så blev det bättre.

Därefter så blev det nedsittning, hitta samma takt och tempo. Gjorde övergångar för att jag skulle hitta min egen balans i sadeln, samt att jag tydligen gärna vill ta ut innerhanden i övergångarna vilket jag inte tänkt på tidigare. Till slut blev det jättebra, hittade min egen balans och kunde följa Picans rörelser riktigt bra! Fortfarande skumpigt men mycket mjukare än jag tidigare upplevt. Men Cissi tyckte att det skulle vara "mer skumpning åt folket!" Sen galopp med samma arbete.

Avslutade med ett par skänkelvikningar på förlängda hörnlinjen. Pican kämpade och kämpade trots att hon var jätte trött. Red sen några "bogen in" längs långsidan. Sen fick vi avsluta tidigare än beräknat då Pican var så himla trött. Men hon är en riktig kämpe! Aldrig tjurig och ger aldrig upp, love love love!


Kan säga att dagens ridpass var riktigt bra. Fin och lösgjord häst som gick med ärlig framåtbjudning och bärighet. Det läskiga idag var att hon gav exakt samma känsla som Donia gjorde. Helt otroligt! Allt kändes så hemma helt enkelt när jag hittade henne och hon tågade på i samma tempo, mycket märkligt. Ännu ett tecken på att detta är rätt?


Idag var det även sista arbetsdagen på denna veckan. Skönt med helg nu! Behöver vila musklerna.

Helgen kommer bestå utav läsning och stall. Funderar även på att färga håret har ej råd att klippa och färga just nu, samt att jag inte bestämt vart jag vill göra det än heller. Hoppas bara de har den färgen som jag brukar färg med, annars får det bli den färg jag har nu.


Snart är det även PIP, längtar! Madde hade läst att det skulle vara ett partytält på området, kan bli farligt.


Nu ska jag kolla på tävlingarna från Falsterbo på tv. Även försöka mig på en nostalgitrip i minnet. Ett år sen premiären på Strandbaden idag, roligare ställe finns nog ej.

Ha en ljung-trevlig kväll! (reds. anm. ljung = internskämt) 


// therre

Av Therese - 15 juli 2009 20:17

Åter igen denna allergi mot just Alvedon. Tog Alvedon och Diklofenak för att kunna slappna av lite bättre och sova skönt. Skulle jag inte gjort vaknar klockan halv tolv, halv ett är vaken till halv två, somnar vaknar vid fem och sen upp sex. Hade typ feberfrossa på köpet, halsen helt fucked up! Vad är det för fel egentligen?


Aja, tur att det finns Ipren iaf. Nu till ridningen. Provade min gamla sadel på Pica igår. Den låg väl hyfsat men jag provade och red i den. Skönt var det iaf! Kom ned i sadeln med tyngdpunkten mitt i sadeln och kunde inverka bättre med sitsen. Men sadeln ligger för nära manken och trycker, suck! Så det får nog helt enkelt bli så att jag får härda ut. Allt för hästen heter det väl?

Ridningen gick iaf super bra igår. Hon gick bättre än någon annan gång hitills, kunde till och med sitta lite i trav *glädjeskutt*. Red mycket förvänd galopp och försökte lite skänkelvikning men gav upp, måste ha hjälp! Öppnorna gick fint, bäst i galopp ofc. Avslutade med att rida lite mer mot ökad galopp längs långsidorna. WOW, vilken känsla! Ca 7-8 galopp språng på en långsida (som är ca 80 m), underbara häst! Efter detta blev hon en aning laddad hon tycker det är super kul att få jobba ordentligt.

Idag red vi på hoppbanan. Hon är ju finare ute än inne, bättre framåt bjudning och energi. Men hon ligger ju på så jäkla mycket framåt. Kling, kling, kling säger det ju i skorna. Måste sitta upp och tillbaka, halvhalter, halvhalter. Men det är ju så svårt när man inte har någon kraft i sätet då varje muskel säger nej, nej, nej! Måste vila, vila, vila! Men det är väl bara till att bita ihop. Får väl se det så här, jag har iaf en fin häst som alltid är positiv till arbete. Lika pigg och laddad var hon idag efter galopparbetet, när man ger lång tyglar skrittar hon så fort och stort att fram fötterna knappt hinner med, haha!


Nu ska jag hinna läsa lite bloggar och hinna duscha innan Bachlorette. På återseende!


// therre 

Av Therese - 14 juli 2009 14:03

Det har vi verkligen. Men denna gång är det inte hästen den inte passar utan mig. Har ju hittills bara haft min gamla dressyrsadel som passa mig bra men endast passat bra på älg-Donia. Sadeln som jag nu köpte med till Pican ligger ju bra på henne, men passar mig ur dåligt! Åsberg, som själv erkände att hon inte var någon vidare sadelexpert, sa att hon kunde se att den absolut inte passade mig. Varför ska jag ha så korta ben? Den är ju super skön att sitta i men vulstren är helt felplacerade för att passa mig och mina köttkloss-ben. Så idag ska jag prova att lägga på min gamla för att se hur den ligger, hoppas på hyfsat iaf. Ska även prova Maddes Prestige. Vill ju inte åka iväg nu och prova sadel, Pican är ju lite rund om magen. Men till hösten ska vi åka iväg iaf.



Annars så har jag ju kommit igång och ridit igen. Pican var bra första dan vi red lite hårdare, andra dan bulldoozer som älgade på med långa ben och klingande skor. Igår red jag ute i hoppsadel, gick hur bra som helst. Varför rider jag inte mer ute? Hon är mycket trevligare att rida ute, dock något ouppmärksam emellanåt när det händer grejer, men annars helt bra. Hon ser faktiskt ut som Donia ifrån ryggen, lite samma galopp känsla tror jag, är ju faktiskt 3 år sedan jag red Donia sist. Men som Åsberg sa man dras till lika, så det kanske stämmer? Pican är ju det jag letade efter från början så kanske var det ödet att det skulle bli en så lång och smärtsam resa dit som nu slutade i detta? Mycket funderingar...


Fredag är det Cissi-träning inbokat, finally! Synd att jag inte har någon bra sadel att rida i, men jag får väl bita ihop och sitta ned trots att musklerna säger nej, nej, nej. Men jag har ju överlevt förut så det ska nog gå bra. Imorgon ska jag nog hoppa lite grann om nu inte Madde hinner bli sjuk, hon kände sig lite krasslig idag på jobbet.

 Ang. det så går det bra på jobbet, lite tungt att gå ur sköna sängen kl 06.00 men när man väl kommit ut i friska luften är det helt okej. Kommer nog bli tyngre under PIP-veckan när man ska dit på onsdag och torsdag och ej kommer i säng i tid, men det är det nog värt.


Fick mail från Picas förra ägare och de ska komma upp till oss på måndag och hälsa på. Känns lite pirrigt, men jag tror nog de kommer att se att hon har det bra hos mig.


Nu ska jag läsa andra bloggar och uppdatera mig. Man får så mycket att läsa när man är datorfri två dagar. Har läst Harry Potter nu, klapp på axeln, kommit typ en femte del eller något. Men ett kapitel om dagen så är den snart slut.

 På återseende!


// therre 

Av Therese - 11 juli 2009 12:48

...och smart Therre råkar trycka på fel knapp så allt försvinner! Nu blev jag irriterad på mig själv. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och börja om igen.


Igår red ju Pica och jag lite grann. Hon kändes bra, pigg och sammarbetsvillig. Hon tycker nog inte vila är speciellt roligt utan är nog mer en arbetshäst som tycker om att jobba tillsammans med sin ryttare. Vilket team vi kommer att vara!


Igår kväll så var det ju plankstek på Katrinedalskrogen med Madde och Andréa som gällde. Himmelskt gott!

Efter det hade vi tänkt gå till Brickan för att dricka något alkoholhaltigt, men klockan var ju endast 20.20 så vi bestämde att vi kunde kanske sitta på Melkers ett tag. När vi knallar upp dit kommer vi på idéen att "Baksmällan" kanske går på bio. Så vi vände om och styrde fötterna mot bion. Väl där kl. 20.30 så köper vi biljetter till filmen som skulle börja klockan 20.45, snacka om att ha flyt.

"Baksmällan" kan vara den roligaste filmen jag någonsin sett. Den slår verkligen "Smala Sussie", "American Pie"-filmerna, "Scary Movie"-filmerna, "Madagascar" ja alla roliga filmer man sett med hästlängder! Skrattade från början till slut. Sköna repliker och underbart galna upptåg som inte blev för orealistiska. Klart en sevärd film igen, kan verkligen rekommerdera denna till alla, dock kanske inte den barnvänligaste filmenhela tiden.

Efter filmen begav vi oss mot Brickan,som var otroligt dött. Vi köpte iaf något att dricka, satt där en stund och pratade innan det blev hemgång. Trevlig och spontan kväll med trevligt sällskap!


I veckan var ju Frida på Ullared och köpte ett flugtäcke till Pican. Ville egentligen ha ett rosa, som Lindha köpte till Fopplopp när vi var där, men de var slut i storlek 145 så det blev det knallblått istället. Lika fint det!


Pica är redo för sommarvärmen, när den nu kommer tillbaka(?)


Frida köpte även med flugspray och Krafft's multivitminer som innehåller biotin. Eftersom Pican inte är den mest lättmatade vad gäller tillskottsfoder så blev jag mer än lycklig när hon åt dessa, hon äter ju iofs allt som är torrt och pelleterat. Men hon äter ju faktiskt betfor igen, om än med så lite vatten som möjligt men vi tränar på att lägga till mer och mer vatten för varje dag. Att hon äter betfor underlättar ju väldigt om hon nu skulle få kolik (hemska tanke!) samt vid pälssättning då det behövs lite extra B-vitamin.


I helgen hade jag tänkte läsa Harry Potter bok numero 6, Halvblodsprinsen, men motivationen är lika med noll. Har endast motivation till att läsa hästrelaterade texter dvs nyaste numret utav Ridsport som jag ännu inte hunnit läsa.


Motivation har jag även till att träna häcken av oss. Tävlingsmötet i torsdags gjorde att man blev lite mer taggad inför Div 2 nu i höst, dock kommer det nog inte gå bäst för mig och Pica. Hoppas inte mina lagkamrater hatar mig för det. Även DM är det ju i höst som är inplanerat, det är ju till och med på hemmaplan! Så träning av både hoppning, ja du läser rätt Andréa, och dressyr är mer än välkommet just nu. FF ska ju hoppa för Madde i veckan, maybe kan jag vara med lite grann då. Cissi-träning är det på fredag vilket känns otroligt bra! Red ju när träningen var igår och Frida hörde Cissi säga i hennes öra att hon tyckte Pica såg fin ut, värmande ord! Mer motivation till att vilja rida och träna.


Nu har jag nog lyckats skriva ihop ett nytt inlägg, håller tummen hårt och fingrarna i styr så jag tycker på rätt knapp denna gång. Lätt att slinka iväg med fingret för lång på bärbara datorn touch-matta (heter det så?).

På återseende!


// therre 

Av Therese - 10 juli 2009 13:25

Denna vecka har inte varit rolig att jobba. Med regnet hängades i luften ett par dagar med 2 dagar utav spöregn. Det är som jag säger, är man inte blöt utav svett pga värme är man blöt utav regnvatten. Men jag slutar ju iaf efter turen så 5 timmars jobb varje dag är rätt lagom, så jag ska inte klaga.


I övrigt har det varit dålig uppdatering eftersom jag inte haft någon som helst ork. Kroppen är sliten!

Idag ska Pican och jag skritta och jogga något varv i trav medans vi kollar på Cissi-träningar. Kunde ju inte vara med idag, men det gör inget eftersom hon kommer tillbaka igen nästa vecka. Me like, me like!


Nu ska jag åka till Granngården och sen stallet. Ikväll blir det efterlängtad plankstek på Katrine, falsterbo-reunion nästan lagom sådär ett år efteråt.


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards