Alla inlägg under juli 2009

Av Therese - 8 juli 2009 15:23

Provade min volumemaster förut och den verkad faktiskt bra :) Men såg till min fasa att utväxten inte var att leka med! När man delar håret i etapper så ser man faktiskt hur mycket håret växer. Så nu måste jag ta tag i det här med frisör. Vill ju egentligen inte eftersom jag måste skaffa ny efter samma frisör sen jag hade så pass mycket hår att jag kunde klippa mig. Känns läskigt! Något tips? Det har ju växt typ 3-4 cm nu! Så det är nog länge sen jag klippte mig. Om inte annat behöver jag färga håret, det är lite grådassigt. Not so fresch!


I övrigt så har jag gått ner 1,5 kg pga av alla trappor jag springer i varje dag. Räknade lite snabbt förut och det är omkring 30 st trappuppgångar varje dag, dock inte endast 3 våningar utan 4 våningar i vissa hus. Fortsätter det såhär så med att gå ned i vikt så känns det ju bara bra.


Pican's svullnad blir bättre. Igår hade det ramlat ned så det såg ut som hon hade ett ballongknä. Så riktigt lustigt ut, haha! Fixade till manen trots vissa protester från Pica, det är ju så himla läskigt. Körde även helkropp med massageborsten och den gillas skarpt utav Pican, så vi kör på den idag med. Är det vila så ska det vara ordentlig vila med tillhörande massage och promenader. Igår gick vi till Fisksjötorp och tillbaka. Det var lite läskigt emellanåt, folk som var ute och tränade med sin hundar i dungen och gnägg-friska ridskolehästar på betet. Ridskole-stona hade ju gått in för natt för att få nya skor och bli verkade. Så pojkarna var jätte ledsna och skrek efter dem, Valle var värst och Hubbe var tjockast (as usual!), haha!


Ha det fint!


// therre

Av Therese - 7 juli 2009 14:58

Pican's svullnad hade börjat ramla nedåt på benet igår vilket är ett gott tecken. Gick promenad på 25 min med henne igår i ridhuset så att hon fick röra på sig, sen kyla med vatten i ca 10 min.

Idag när jag kommer till stallet hoppas jag på ännu en förbättring med svullnaden. Men idag blir det åtreigen promenad. Regnet kanske håller sig borta så vi kan gå ute?

För övrigt är det jobb som gäller, slutar ju efter turen så det är ju inte alltför långa dagar. Dock börjar knät kännas nu efter dessa trappor, får snart börja köra med knästödet.

Finns liksom inte så mycket att skriva när man inte rider, men snart är vi väl i gång igen hoppas jag. Imorgon ser jag fram emot ev planka på Katrine på kvällen med flickorna.



Tills nästa gång, ha det!


// therre 

Av Therese - 5 juli 2009 20:28

Japp det hade Pica runt såret när jag kom upp imorse. Men hon hade inte ont eller något. För jag kunde klämma och känna bäst jag ville, det enda Pica ville var att gå ut i hagen. Så henne gick det ingen nöd på iaf, men gjorde rent och smörjde med salva. Sen fick hon gå ut i sommahagen och käka gräs som vanligt.

 När alla hästar var ute i hagen mockade jag och bytte vatten till Pica, Putte och Fiffi innan jag begav mig hemåt igen. Kändes bra att fått något uträttat på morgonen.

Väl hemma så dammsög jag mitt rum, det är nu fritt från dammråttor. Sen läsa lite i min bok som jag läser, När ingen annan ser. Ännu en verklighets baserad bok.


Nu på eftermiddagen blev det pyssling med Putte och Pica. Putte fick sig en avborstning och sedan kyllera på benen då han är svullen och halt stackarn. Men han är lika glad för det, så mysig är han. Sen blev det Pica's tur för bortsning.  Efter samråd med Åsberg blir det skritt tills svullnaden lagt sig så idag blev det en skritt tur ut med Angie och Pärlan. Lite regn emellanåt men inget vi dog utav. Tog även en skritt runt gärdet vid fisksjötorp. När Pica är bra ska jag dit och galoppera! Gärden är så underbara att galoppa på, mycket bättre än hårda hoppbanan, som borde vara bättre nu iaf efter skyfallet av regn.


Nu ska jag återgå till tvn. Det är något jättekonstigt program utav Bones, mamma och jag fattar nada!

Imorgon är det jobb 06.45, wohoo! Fortsatt trevlig kväll. 


// therre 

Av Therese - 4 juli 2009 20:02

Japp, nu har vi lyckats med bedriften att få sårskada från spark under uteritt. Helt otroligt! Hur lyckas jag få skador vid så konstiga tillfällen? Nalle fick ju sår skada av att hoppa igenom ett täcke i hagen, med betoning på hoppa igenom.

I vilket fall incidenten inträffade under uteritten idag med FF och Angie. Vid "avtravningen" efter galoppen i skogen så råkade Pica komma för nära Figgen bakom ifrån och snabb som han var så slog han bakut, en ren olycka helt enkelt. Mest mitt fel som var oaktsam. Men vi stannade snabbt och Frida kollade ifall hon kunde se något men icke. Så vi travade vidare.

Senare vid trav så tyckte hon att hon såg blod vid framskyddet men då sa jag att hon nog såg i syne. Sen såg Angie blod på ena bak, då tänkte jag "Jaha, balltramp (!) = boots runt om."

När vi väl var tillbaka och jag hoppade av så såg jag att det runnit blod från ett sår på överarmen ner längs hela frambenet, jättemysigt. INTE!
Så det blev sårtvätt, samtal med "vetrinär"-Lina om hon hade någon bra salva och tips. Det hade hon of course, tack så mycket för rådet och salvan! Såret är inte jätte stort men ändå så mycket blod. Imorgon tog jag utsläpp för att kolla såret och svullnaden som redan blivit. Antagligen sjukhage imorgon så hon inte springer och såret spricker upp mer.


Nog om det nu till trevligare ämne. Kakan smakade fin fint! Men det får nog med en kaka även fast jag har möjlighet att baka fler, den var väldigt mättande.

Nu lite bildvisning...





Några bilder på mig och konvalecent-Pican.


Linda och Jean (e. Jasper-Utrillo, för intresserade)


Lina och Maranello (e. Warsteiner-Napoleon)

Lina vänsterskänkeln ser väl inte så pjåkig ut eller har jag helt fel? 



Denna söta bild på Pican får avsluta inlägget.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


// therre

Av Therese - 4 juli 2009 13:45

Jajjemän, kakan Herman står i ugnen och det doftar ljuvligt! Ska bli spännande att få prova smaka den senare idag.

Igår blev det inget inlägg då åskan slog till rejält. Herregud vilket väder! Vaknade i natt vid 3 och då var det ännu värre. Men dock har denna klibbiga tropiska värmen försvunnit, jippie! Man kan äntlligen röra en arm utan att bli helt svett.

Efter det första åskovädret var det ju till och med behagligt att rida i ridhuset, till och med så att det fläktade lite när man galopperade.  Tränade på skänkelvikningar igår, har jag glömt hur man gör mån tro? Dom funkar verkligen inte! Sen kan jag inte sitta ned på stackars Pican, men jag måste ju träna på det för att lära mig. Cissi-träningen kom nu! Sen fick jag byta träns mitt under ridpasset för att hon kändes konstig i munnen, från tredelat till rakt. Blev något bättre men måste verkligen kolla munnen nu.  Problem problem problem, varför är jag inte mer förvånad?


Helgen för övrigt kommer bli lugn, dammsuga lite på rummet imorgon då damråttorna börjar krypa av sig själva nu. Sen fixa ridbilderna som utlovat.


Nu blir det lunch innan stallet för uteritt med FF och Angie och Pärlan (dock skritt för deras del). Ha det!


// therre 

Av Therese - 2 juli 2009 20:35

Oj oj, så mycket som händer på så kort tid.


Träningen för Ola igår var kort men intensiv. Han tyckte vi hade utvecklats åt rätt håll. Bättre form och bättre framåtbjudning. Fick rida på volt och fokusera på att bibehålla formen och göra tempoväxlingar i både trav och galopp. Sedan öppna i trav och galopp längs långsidan, avslutade med öppna på volt vilket vi nu ska rida ännu mera. Så läxa tills nästa gång. Men hon kändes väldigt rund och fin i kroppen och formen, så nöjd är jag allt! Förhoppningsvis kommer Cissi nästa vecka eller något tror jag så då ska det tränas sits!  Sitter som en kratta eller en påse nötter just nu. Man tappar ju så otroligt mycket på så kort tid.


I övrigt igår så bevisade Pica att hon kunde utnämnas till gårdagens rikspucko. Skulle hämta små liven i sommarhagen. Öppnar fint ledet, Elske drar iväg rutinerad som hon är. Pica drar åt andra hållet längs staketet med sina små ponnysar (läs svansar/parasiter/skyddsbarn), kommer på att det är fel håll tvärvänder och går om kull mitt i ledet. Jag ser hur hon bryter alla fyra benen och ryggraden! Men dock så blev inte fallet kommer upp och galopperar iväg med ponnysarna hack i häl. Vid led nummer två som leder till en dunge, där tvärvänder Pica och springer tillbaka i full fart in i sommar hagen igen! Drar en ordentlig repa runt i hagen, sen kommer de i full fart igen och ut hur hagen ner mot dungen men vänder såklart igen. Men smart som jag var då så stängde jag ledet. Då blir de lugna och börjar beta. Försöker fösa iväg dem men icke! Så jag tar Pica och går iväg, tänker att ponnysarna följer med men nej inte det. Så jag går med Pica ned genom dungen och tänker att nu springer hon väl ändå ner till stallet. Men icke, rikspuckot vänder och springer upp igen! Fly förbannade går jag i min regnjacka upp igen, svettig som få, och tar mitt kära rikspucko och går ner med bestämda steg. Tro på faan då att de små ponnysarna snällt följer efter. Arg som ett bi kommer jag ned och går in med min häst i stallet och in boxen. Svettig ryttare och regnblöt svettig häst som skall torka på 45 min, lyckat!

Iaf så blev hon torr där sadeln skulle ligga, sen iväg och rida i ridhuset för Ola.


Efter det blev det hem, duscha och göra mig iordning för att träffa Malin för en kall dryck på Som Hemma. Trevligt trevligt!

Idag ringde hovslagaren och sa att han kunde komma på eftermiddagen och sko Pican. Då blev jag glad. Så nu har hon fått nya dojjor, äntligen! Verkat bort det som smulats sönder då hon är fruktansvärt torr i hovarna just nu. Något tips? Tyvärr inget ätbart då hon är fruktansvärt kräsen, men betfor går faktiskt nu. Men jag måste ju krama ur vattnet innan det läggs i krubban, bortskämd? Nejdå!


Men än är det inte slut med problem. Hon har antagligen även fått en allergiskreaktion mot dessa jävla bromsar, så bulig på båda sidorna av halsen. Kylde med kallt vatten idag, det blev något bättre iaf. Sen indränkt i desfiktionsmedel (stavning?) och flugspray. Så Frida ska få köpa ett flugtäcke till Pica när hon åker till Ullared på söndag. Vad gör jag för fel? 


Imorgon är det fredag vilket innebär helg när jobbet är slut, blir ett dressyrpass i nya. Lördag uteritt med team FF och söndag hoppning.


Ha det nice!

Fler ridbilder utlovas i helgen :)


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards