Alla inlägg den 1 maj 2009

Av Therese - 1 maj 2009 19:30

Kollade statistiken på bloggen och läste att månadsstatistiken visar antalet olika besökar.

Undra vilka alla dessa är, vet ju några men resten?
Snittet är ju typ 350 st och så många känner jag inte :P


Vore kul om alla som brukar läsa min blogg ofta kunde kommentera ibland så får jag veta :)


Tycker det är kul att få se vilka det är och vad för olika andra bloggare som läser. 


// therre 

Av Therese - 1 maj 2009 18:32

Idag blev det två hästar provridna.


Den första var en valack f 00, e. Donnerfly.

Riktigt fin var den men såg väldigt tung och loj ut när hon som visade den red. Sen blev det min tur att rida. Det är nog jobbiggaste hästen jag någonsin ridit! Jag trodde Loffe var den jobbigaste, men den här var snäppet värre! Hon sa att det var mkt häst i telefon och jag tänkte ju att det är jag ju van vid, men shit! Den var jätte trög och svarade varken när jag kickade till den eller piskade med spöet. Herregud jag trodde jag skulle dö. Men red en stund, sen föreslog hon som visade hästen att jag skulle prova på kandar. Javisst tänkte jag, ridit tre ggr på det innan, på Donia. Men hon slängde på kandaret och det blev ju skillnad på hästen, lite lättare och kvickare. Men absolut inget för mig.


Den andra var ett sto f 00, e. Epson-Hertigen.

I stallet var det lite humör i henne och det gillar jag ju, men inte tjur-humör utan lite mer bara "behöva sättas på plats"-humör. Så den var lite rolig. Sedan sträckte den ut frambenen precis som en hund brukar göra, mamma och jag stod och gapade. Sen blev det ridning. Såg riktigt trevlig ut när hon den andra red. Taktmässig och fin. Den stora fasan var att stiglädrena satt under sadelkåporna, vilket jag inte gillat förut men denna gång gick det bra. Trevlig och känslig häst som hade ordentligt med framåtbjudning. Hon som visade den hjälpte mig när jag red och jag fick riktigt fin känsla emellanåt. Sen skulle jag galoppera ut på spåret och gjorde en öppna, sen på andra långsidan blev det jätte läskigt. Hon hade varit lite spänd från början och de sa att hon blivit lite allmänt spänd när så många olika ridit nu ett tag. Det var ju typ full byggarbetplats utanför så jag kan förstå henne. Men hon blev lite tittig och lite sådär seg vrång, men till slut så släppte det. Ägaren tyckte det var pinsamt att hon höll på så men jag tyckte det var bra för då får man ju se hur dom beter sig vid sådana situationer. Blev ju inte jätte mkt ridning så de tyckte jag skulle komma tillbaka och prova igen. Jag blev med andra ord godkänd ridmässigt! Ska ju nu ha diskussion med Ola och Lina. Om den är godkänd ska jag åka dit igen och rida samt prova att hoppa. Ola ska ju självklart med och titta då!


Min stora fråga är varför finns inte den där känslan som blev med Famor? Känns som att jag letar fel på alla hästar just nu, hittills har det ju aldrig känts hundra liksom? Mamma hade en teori om att efter alla fel och missöden så vågar jag inte låta den där känslan komma fram. Det är så svårt! 


Resten av kvällen blir det tv. Imorgon blir det jobb som vanligt och på söndag blir antagligen Örebro för ordentlig stövelprovning.

Ha det!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards