Alla inlägg den 10 maj 2009

Av Therese - 10 maj 2009 10:20

Igår var det omg 2 i div 3 ponnydressyr och dagen blev fulländad!

Tjejerna var så otroligt duktiga, trots att det var lite tjurigt och nervöst på framridningen. Men de red så otroligt bra alla tre. Tror nog att deras tjurighet berodde på att de kände sån press inför lagtävlingen eftersom det gick så bra förra gången, men jag tror det är bra för dom presterade ju bättre.


Först ut var Frida och Figge. Kort framridning med mindre glad ryttare, tror det gjorde att hon red så bra, gav bra resultat 65,71 % gav dem en första plats i klassen, ryttarinnan var iaf mycket nöjd med sin ponny efter programmet. Blev sedan petad till andra av en annan tjej som slog dem med 2 ynka poäng. Lite synd men kul ändå.

Sedan var det Elin och In-gelas tur. In-gela var lite laddad och kunde inte riktigt koncentrera sig på Elins signaler. Men väl inne på banan så var de hur duktiga som helst. Resultatet blev 65,36 % och gav dem en andra plats i klassen.

Sist för dagen var det Jonna och Wislanas tur. Wislana såg jättefin ut, men Jonna kände nog av pressen och nervositeten lite grann tror jag. Wislana och Jonna var inte riktigt överens. Men inne på banan gick det strålande, Wislana något seg men gick ändå framåt tillräckligt, men vägarna denna gång var slående bra! Resultatet 63,93 % gav dem en fin fin fjärde plats i klassen. Så duktiga tjejer, kan inte sägas för många gånger!


Därefter var det dags för väntan av hur det skulle gå med laget. Jag räknade snabbt ut att det bara var ett lag som skulle kunna slå oss och det var de som vann förra omgången. Så väntan var nervös. Till slut kom det resultatet och jag kunde glatt meddela de nervösa lagdeltagarna att vi hade vunnit! Så himla kul så det går inte att beskriva. Så inför sista omgången ligger vi just nu lika med Wittvång i serien med 18 poäng. Så sista omg är absolut avgörande nu, kan inte bli mer spännande. Ska peppa tjejerna så mycket det bara går, lägga in extra programridning för dem. Men det är ju tre veckor kvar nu så det finns tid att smälta denna succétävling och ladda om inför nästa. 


Foto: Synnöve Kivelö


På bilden fr v: Frida och Figge, Stolt lagledare (jag), Jonna och Wislana, Elin och In-gela


En fin fin dag och jag tror nog alla är glada och nöjda med sina prestationer. Nu laddar vi om för nästa tävling!


Gårdagens i-lands problem yttrade sig vid lagprisutdelningen. Vem skulle ropa hälsning? Ena ryttare hävdade att hon hade för svag röst och en annan ansåg att den med högst procent skulle ropa. Så Frida blev den som ropade. Vid hälsning var det svaga hälsningar och en glömde totalt bort i all glädje att hälsa. Sen drog ponnysarna på ett glatt ärevarv. Med Figgen först och han drog järnet, efter en fin sansad Wislana i kort dressyrgalopp och på mitten stod In-gela med lite väl lätt framdel. Men vad gjorde det vi vann ju!



Idag följer jag återigen med till Gyttorp för att kolla hur det går för div 3 häst där jag också är lagledare. Man måste ju visa sitt stöd. Åker med Hanna och Medusa dit i em. Hoppas på en fin placering för dem idag.


Snart är det torsdag :)


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards