Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Therese - 4 februari 2010 18:52

Gick upp kl 06.40 för att hinna äta frukost, skotta, skjutsa mamma till jobbet och sen stallet för Ola-träning. Skottade fram bilen, backar ut den på gatan sen är det tvärstopp! Ut och butta in bilen på gården igen, däcken slirar bara, in och hämta lite grus sen butta igen, in far bilen och mamma försöker backa igen men åt andra hållet. Tvärstopp, IGEN! Slänger ut grus och buttar händer inte ett smack utan endast slirande däck och varvad motor, in och hämta grannen som får hjälpa till och butta in bilen på gården IGEN! Då gav jag upp mitt försök att komma till stallet på morgonen. Ringer stallet så de kan släppa ut Pica i hagen och ringer Ola och meddelar att jag inte kan komma till stallet, han blev glad för det.

Min fråga är varför kan dom inte ploga under natten? Men men, inte mycket att göra åt. Jag skottade snö medan jag ändå var varm i kläderna och en halvtimme efter att vi gett upp bilåkandet så kan ni ju gissa vem som kommer? Jo såklart, plogbilen! Gissa om jag var arg.

Jag får se det som att jag fick träning ändå med all bilputtning och snöskottning   


Efter min "morgon-träning" gick jag in och pluggade. Läste, läste och läste. Vilken intressant bok det är indeed! Jag börjar tro på riktigt att det är den bästa bok jag läst, så mycket intressant fakta om saker och ting som man egentligen inte ens tänker på i vanliga fall men som har en förklaring nu.

Fick lite pluggsällskap av Fia   


          

Hon tuggade mest på boken   

(Till vänster syns min briljanta plugg-teknik, det börjar på riktigt likna en regnbåge.)


På eftermiddagen begav jag mig till stallet. På vägen dit ett stopp på apoteket för att hämta ut lite nya smärtstillande som jag begärt utskrivna igår(!) Tror ni det fanns något utskrivet? Icke, fick nöja mig med Pamol. Imorgon ringer jag VC igen för att fråga om det blivit något recept eller ej? Har iaf fått en MRI-tid nu super trevlig personal där iaf, kan jag inte säga om VC.

Väl i stallet så skulle Pica få en genomgång av equiterapeuten Maria. Först pratade vi lite allmänt och hon frågade hur det gått med min häst, alltså Famor. Jag berättade allt så hänt och hon sa att det var ju det vi hade sagt när vi sågs för över ett år sedan. Snacka om hästminne! Hon har säkert en massa hästar som hon behandlar och ändå kommer hon ihåg lille Famor till färg och utseende, coolt!


     


Men till Picas undersökning, Maria ställde lite "grundfrågor" om hur vi red, hur gammal, stam osv. Hon blev lite chockad när jag sa att Pica var 10 år, hon trodde på yngre, hon tyckte även att stammen lät bra. Sen började hon känna och klämma lite på henne och till slut så frågade hon om jag hade problem med att ställa och böja henne till höger. Det är ju det som är vårt problem! Hon kunde alltså genom att känna på Pica berätta om vilka problem vi har, snacka om duktig!

Men allt som allt så var Pica endast lite spänd i bröstmuskulaturen så där ska det masseras för fulla muggar nu. I övrigt tyckte hon att Pica var en fin häst som är välmusklad, jämt och fint, väldigt roligt att höra! Då har jag ju ridit rätt    Pica fick som avslutning lite laser på kroppen och sen var det klart, skönt att det inte var några stora grejer.

Efter besöket så blev det mock och lite promenad samt borstning.


Känner nu att jag börjar bli sjuk, förkyld. Inte rätt tillfälle säger jag bara. Har haft ont i halsen sen igår kväll och nu börjar jag känna av lite tandvärk, öronvärk (inflammationsörat) och huvudvärk. Vill inte! Imorgon skulle vi ju rida ut hemma hos Ida på nordisarna, men jag får nog ställa in det. Inte bra att rida ut i kalla luften när man är sjuk, vill inte missa skolan eller någon ridning på Pica snart är det ju tävling!

Men jag ska ta en Ipren nu och lägga mig i soffan med en filt.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards