Alla inlägg den 13 februari 2010

Av Therese - 13 februari 2010 20:28

Igår red jag i mina stövlar igen, gick inte alls bra. Känns som att rida utan skänklar, men jag antar att det blir bättre med tiden. Dock gjorde de inte lika ont som de gjort förut, provade att plocka ur korkkilarna då det gjort satans ont i vristen varje gång jag använt stövlarna. Det blev genast mycket bättre! Så jag väljer blåmärken i knävecken istället för ond och obrukbar vrist.


Idag blev det en del dag på plugg på förmiddagen. Åkte till stallet vid halv ett för att hinna mocka och greja innan hoppträningen för Ulrika. Träningen som skulle börja kl 14 var sen så den började 14.30 Men gjorde inte så mycket för då hann ju Pica äta upp all mat i lugn och ro.

Fick rida fram självständigt med fokus på att de skulle lyssna på framåtdrivande och förhållande hjälper samt sidförande. Jag red många tempoväxlingar för att få henne mer alert och hon kändes super fin idag!

Sen började hoppningen, fick börja med travhopp på en åttvolt med två hinder. Var lite svårt att hinna med då det blev lite rörigt trots att vi bara var 4 stycken men det fick bli som det blev tänkte jag. Inget att bli irriterad på. Sen fortsatte hoppningen med lite kombinationer med olika avstånd, enkelhinder och lite olika svängar. Jag hade talat om mitt problem med att Pica gärna hoppar av för tidigt och Ulrika sa att jag skulle hålla henne ett galoppsprång till hela tiden, rida mer kortgalopp. Eftersom hindrena bara var låga så gör det ju inget ifall man skulle komma lite fel, men det är inget Pica brukar göra utan jag släpper henne hellre då eftersom jag vet att hon inte stannar.

Pica tyckte det var roligt att hoppa men även jobbigt, då blir hon väldigt stark och drar mig ur sadeln. Så jag fick tänka på att inte ge för mycket eftergift med överkroppen så jag kunde vara snabb tillbaka efter hindrena. Svårt men väldigt viktigt! Men jag tycker att hoppträningen gick väldigt bra och det var väldigt rolligt också, ser fram emot att kunna få lite mer kontinuerlig hoppträning efter dressyrtävlingen nästa helg. Snart är det ju påsk!


Bild från i somras


Och jag ska ge tillkänna att det kommer att bjudas på en liten film från min och Picas hoppträning Snälla Angie filmade idag och ska klippa ihop filmen så jag kan visa er alla andra!


Imorgon blir det årsmöte med U-sekt och sedan hoppas jag på att jag hinner rida innan väggen åker upp så jag kan träna programmen. Ser fram emot tävling väldigt mycket, ska bli så roligt att få tävla! Och på hemmaplan med.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards