Alla inlägg den 17 februari 2010

Av Therese - 17 februari 2010 21:26

Plugg har hela min dag bestått av. Började vid kl 09.30 och vips var klockan 16.30 och dags för stallet. Fick mycket gjort idag och känner mig relativt redo för tenta, skönt att det ändå är två dagar kvar tills det är dags, men skulle gärna vilja en vecka till att plugga. Tänker satsa på VG men är själklart nöjd med ett G.


I stallet blev det hälsning av sur Pica. Hon var på krigsstigen för att jag var lite senare än vanligt och ville ha sin tuss silage som hon alltid får när jag kommer. Hon får för mycket mat har jag kommit fram till, så jag har nu dragit ned 1 kg på påsarna eftersom hon ändå får silage 2 gånger extra varje dag   Hon börjar bli lite rund om magen. Men hellre en lite rundare häst än en mager häst.

Ridpasset började med det tre-delade bettet som sitter på "tävlingstränset", gick helt åt helvete! Hon var hård i munnen och väldigt spänd. Böt sedan till det andra tränset med två delade bettet och det blir sån skillnad på henne. Superfin i munnen och hon blir avslappnad och fin.Sitta kunde jag också idag, läste i Hippson tror jag att om man har svårt att sitta ska man höja stiglädrena ett hål för att man ska bli mer rörlig i bäckenet. Och det funkade! Att en sådan liten grej kan göra så mycket.


 Red några öppnor och förvänd galopp som framridning och sedan tänkte jag rida igenom programmen igen, dock på 40 bana så det blev lite trångt   . Fick publik i form av Mimmi, Frida och Gerda. De fick sätta sig på kortsideläktaren så vi kunde öva med folk där och det gick strålande! Kom fram till att Pica är nog bara rädd för farlig grejer och inte människor, så det var skönt.

Programmen gick hyfsat bra, hon kändes fin och jag fick till rättsåbra övergångar skritt-trav och trav-galopp. Sen är det ju det här med längningarna, visst hon kan sprätta fint med frambenen men man vill ju gärna ha lite aktion i bakkärran också. Fick till det bra en gång, men det var två tre steg sen var det borta. Är ju så svårt att sitta ned i övergångarna mellan/ökad trav-arbetstrav. Men vi ska träna på det imorgon för Ola har jag bestämt, det är ju det som är svårast. Volter kan jag ju göra och övergångarna blir bra om jag rider dem ordentligt.


Men hur som så ser jag fram emot tävlingen väldigt mycket! Har en sen starttid i första klassen vilket gör att jag har mycket tid till knoppning osv. Hatar att behöva stressa med sådant. Lovar iaf att ta många bilder för att sammanfatta våran tävlingsdag   

Nu ska jag snart se SYTYCD, sen blir det sova.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards