Alla inlägg den 10 februari 2010

Av Therese - 10 februari 2010 21:02

Det har blivit lite varannandags inlägg här på bloggen, men tiden är knapp med massa plugg, skola och stall. Behöver ju någonstans hinna varva ner och sova med, men jag ska försöka hitta tid till bloggen med.


Ridningen dessa två dagar har jag verkligen försökt sitta ned, men det går verkligen inte! Jag studsar som jag vet inte vad och när jag väl kommer ned i sadeln så flaxar underskänkeln som två vingar på en fågel. Något tips någon? Sen orkar jag ju inte sitta så länge som jag vill och behöver pga av ryggen, muskel vad det nu är som är fel. Känslan är lite som att ha två benpipor som gnider mot varandra, enklaste sättet att förklara så andra kan få veta vad jag har att tampas med varje dag. Men det börja liksom bli vardagsmat nuförtiden det här med att ha ont, så de dagar som det gör lite ont skulle nog vara fruktansvärt för någon annan tror jag.

Tillbaka till ridningen, behövde få förklara känslan i ryggen eftersom jag tjatar så om den. Pica hon är duktig som springer fint emellanåt och emellanåt spänner sig lite i formen då får man böja loss och lossa bette lite grann, annars är det inte mycket mer med det. Dock känns hon fortfarande inte lika tip top som hon gjorde innan vintervilan, vore kul om jag kunde hitta den känslan till tävlingen som är om en och en halv vecka bara!   

Igår när jag red fick jag visa bakdelsvändningar för en ridgrupp som hade teori, shit tänkte jag eftersom det inte är våran starka sida. Men det gick rätt bra ändå, Åsberg tyckte de var helt okej om jag bara lägger vikten åt rätt håll, ooops! Men det är inte lätt att träna själv då vet man ju inte, så det var bra att vi fick visa för eleverna. Vi visade nog mest hur man inte ska göra   


Idag blev det en hel pluggdag. Tycker att jag hann med rätt mycket, läsa ett kapitel i boken plus en massa renskrivning av anteckningar. På eftermiddagen begav jag mig till stallet för att rida lektion för Ola.

Fick börja med öppnor på långsidorna, märkte att hon är mycket mer loss i sina sidor nu än för några månder sedan då vi knappt kunde göra öppnor    Sen gick vi över till att rida slutor i trav längs långsidorna, det var dock lite svårare men utmaningar är alltid bra. Sen öppnor i galopp och 10 meters volter. Avslutade med att rida skänkelvikningar på diagonalen (efter mitt önskemål) gick sisådär, det är ju inte våran bästa övning direkt. Sen fick jag rida galopp på volten. Jobbade med att öka galoppen och sedan sitta tillbaka enbart med sits så skulle hon samla sig. Snacka om härlig känsla i höger varvet! Satte mig tillbaka och vips så var hon tillbaka i arbetsgalopp, ökade på till stoooora språng och sedan vips tillbaka till arbetsgalopp. Om vi kan göra sådana upptag på tävling lär vi få typ minst betyget sju! Vänster var inte lika bra, men hon är ju inte helt igenom i högerbak så då kan det inte bli lika bra.

Men slutet på lektionen var kanon!

Sen var Pica jätte trött när vi skrittade av. I stallet fick hon silage och sitt halstäcke att torka i.


  


Till helgen blir det hoppträning på lördagen och på söndagen är tanken att det ska vara "öppet" på hela i ridhuset så jag kan rida igenom mina program.

Imorgon blir det uni och föreläsning. Första tentan nästa lördag, jag känner mig inte redo, skulle vilja ha minst en vecka till att plugga.
Nu ska jag läsa lite bloggar.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards