Alla inlägg den 9 maj 2010

Av Therese - 9 maj 2010 19:16

Dagen började kl 7.00 med snabb frukost. Sen mot stallet vid 8 för knoppning och packa alla saker i bilen. Kl 9.15 lastning och det gick strålande! Pica gick snabbt och fint in i transporten med Mimmi som ledare, great! Hon måste gilla antingen transporten eller Mimmi väldigt mycket, jag tror på både och   


Framme på tävlingplatsen helt enligt planering, framridning helt enligt planering. Brukar ju bara helt planlöst rida omkring på framridningen men idag hade jag en plan som funkade fint, för Pica kändes kanon!

Inne på banan sen var det istället väldigt läskigt, läskig "bäck" vid sidan av banan, domarkurer som var väldigt läskiga de med. Så jag fick kämpa och kämpa med att få henne runt till vi fick startsignal. Red vägar så gott det gick, Pica böjd superfint i både mellangalopp och mellantrav dock dök hon något i mellantraven.
Resultatet blev slutligen 66,67% med mesta dels 7:or, några 6:or, två 5:or pga slarv och två 8:or på skritt och en volt. Höll på att rida fel men räddade det hela i sista sekunden. Efter min ritt gick jag in på en andra plats och där slutade vi också efter första klassen. Härligt! Jag tänkte att jag håller min statstik med att antingen komma tvåa eller ingen placering alls   


Till nästa klass så värmde jag bara en kort stund eftersom hon redan var så fin, red dock henne med mer böjning och fokus på att få henne mer på bakbenen. Inne på banan var hon super! Kändes otroligt fint, skänkelvikningarna kändes sisådär men bättre än de varit förut, mellantraverna kanonfina. I mellangaloppen lyckades vi slänga in ett åtta-mässigt byte, Pica tyckte hon var lite överkvalificerad hihi! Fick till en super fin sista uppridning där det kändes som om vi red mot arbetspiruett, härlig känsla! Resultatet sedan slog mig med häpnad, jag trodde på kanske 62-64% efter som skänkelvikningarna och missen i galoppen skule dra ner trodde jag. Men icke 69,35%!! Jag blev chockad! Fick nästan bara 7:or, två 6:or, en 4:a (bytet) och två 8:or.
Eftersom jag var först i klassen så lade jag mig såklart på första plats och det höll i sig hela vägen! Så vi kom etta i den klassen, först gången någonsin för mig och verkligen procent-rekord dessutom. Man kan inte tro att vi red samma program på 54% för 10 månader sen.


  


Så sannerligen en fantastisk tävlingsdag! Och jag börjar mer och mer tro på de ord jag sa när jag hade ringt på Pica: " kan nog passa mig som handen i handsken tror jag" (Citat från mig själv i bloggen) Att man efter ett samtal kunde känna så rätt är ju helt otroligt, men jag börjar mer och mer tro på att det verkligen blev helt rätt. Och det mina vänner är jag glad för!


  

Ytterligare två plaketter att sätta upp vid boxen   

 

Nu ska Pica få gå på lite lågvarv en vecka, det har ju varit två hårda veckor med tävling. Nästa tävling är hemma den 30 maj, har inte bestämt vilka klasser jag vill rida än måste nog göra det snart tror jag.

Nu ska jag se på tv. Imorgon åker jag in lite tidigare till uni för att hämta senaste tentan som jag btw lyckades skriva VG på. Det innebär att jag kommer få VG på hela kursen bara jag klarar den sista, sweet! Ska även kopiera övningstentor inför kommande tenta, samt föreläsning ofc.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards