Alla inlägg den 10 maj 2010

Av Therese - 10 maj 2010 22:06

Och nej inte av det manliga könet utan den manliga sidan utav Therre!


Vill börja med att tacka för alla gratulationer efter min och Picas fantastiska framgång igår, det värmer oerhört!
Snicksnackade med Olabandlilola och frågade vad han tyckte jag skulle rida för klasser den 30 maj på hemmatävlingen. Jag var sugen på LA:6 men vill absolut inte rida om vi inte kan klara av ens 60 %. Men han sa att vi inte var redo och jag kan faktiskt hålla med. Utan vi ska befästa de här procenten i de "lägre" klasserna några gånger till, kanske det bara var en tillfällighet igår(?) och senare gå upp när allt känns hundra, dvs när vi är redo. Det är bara dumt att kasta sig uppåt i klasserna innan man är färdig även om de programmen är väldigt roliga att rida. Så det får bli LB:2 och LA:3 återigen den 30:e.


Idag har jag besökt universitetet dels för att hämta tenta. Hade fått 36 poäng och 36 poäng var just VG, snacka om att ligga på rätt sida gränsen    Sen skulle det kopieras övningstentor till denna delkurs men det var ju lättare sagt än gjort till en början. För det första öppnade akademin kl 13, vi var där kl 11. Så då satte vi oss utanför och var lite tjuriga en stund. Sen kom det en kille som ryckte i dörren (precis som vi gjort 5 minuter tidigare) han funderade en stund gick sen runt ett hörn och kom ut genom den dörren vi ryckt i!! Vi tänkte: What?! Men klurade ut att man kunde komma in bakvägen, så vi fick tentor att kopiera. Alla uppdrag slutförda. Sedan lunch och föreläsning innan hemfärd.


Hemma blev det en snabb-stund vid datorn innan jag åkte till stallet för att idag bejaka min manliga sida. Det började med att jag kom till stallet och brädan som ska sitta längst ned på Picas boxdörr ligger i boxen. På dörren sticker skruvar som gått av ut!   Som tur är har inget allvarligt hänt utan Pica åt snällt på en tuss hö. Så jag släppte ut henne i sjukhagen till jag kom på hur jag skulle fixa det hela. Behövde ju lyfta av dörren och skruva fast brädan igen. Beslutade mig för att vänta på lite manlig kraft i form av Ola.

Så istället fixade jag lite mat och väntade sedan på att Angie skulle städa ur transporten (som hon lånat) för den skulle jag nämligen backa intill uppe vid gamla. Så när det var gjort så kopplade vi på och jag körde upp. Angie hjälpte mig att vifta med armar för att få mig åt rätt håll. Så efter lite trix och knix så står den nu fint (läs något snett) uppe vid gamla, känner mig duktig att klara av sådant själv det var ju trots allt andra gången bara.

Sedan gick vi ned till ridskolan där det väntades lagning av boxdörr. Eftersom Ola inte dykt upp så tog jag och Angie tag i det hela. Vi lyfte av dörren och bar ut den utomhus. Hämtade skruvar och skruvdragare, började med att dra ur några skruvar för att få hål till de nya skruvarna. Sedan fick vi hjälp utav Emma P för att hålla brädan på plats. Fick visa mina färdigheter i snickeri för tjejerna (hade ju trots allt MVG i slöjd i nian), de tyckte dock inte jag var någon hejare på det hela. Men till slut så satt brädan på plats och vi kunde med häst-tjejsstyrka lyfta in dörren och hänga tillbaka den på sin plats. Vem säger att tjejer är svaga och inte kan hantera verktyg?


Sedan fick Pica en borst och därefter beta lite gräs tillsammans med Luna. Det tyckte hon var skojigt och gott.
Imorgon så tänkte jag försöka ta mig till dressyrbanan för att checka underlaget där, hoppas på att det är kanon.
Nu blir det dusch och sen sova, upp vid 6 imorgon för att åka till uni.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards